Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedyś sam tworzyłem serwer, dziś jednak jestem po tej drugiej stronie. Czyli po prostu gram u kogoś. Szukałem, szukałem aż znalazłem ten serwer. I tutaj zostałem.
Przejdźmy do rzeczy! Serwer istnieje już jakiś czas co jest niewątpliwie pierwszym plusem, bo jak wiadomo większość serwerów odpada po pierwszym miesiącu. Kolejną ważną sprawą jest dobór pluginów. Jak dla mnie jest idealny. Mamy gildie, mamy kilka dodatków, bonusy, automatyczne eventy, sklep, itemy autorskie, po prostu wszystko to co jest potrzebne to zbalansowanej niezbyt trudnej a jednocześnie nie łatwej rozgrywki. Co wielu zadowoli, na serverze nie ma lagów, gra się płynnie tak więc PvP nie kuleje. Co do kolejnej kwestii drop, moja opinia : idealnie. Wiele osób zadaje sobie również pytanie co z adminami. A więc piszę świeżo po niesłusznym banie od moderatora. Gdzie właściciel pomógł mi w czasie mniej niż minutę (Pomoc udzielona na TS3). Czyli zdecydowanie na plus.

Przedstawię to w prostszym schemacie.

Plusy:

• Balans gry
  • Itemy z SMS SHOPu można zdobyć grając
  • Brak lagów
  • Pomocna i doświadczona administracja
  • ciekawe pluginy
  • automatyczne konkursy
  • Zapowiedzi kolejnych edycji
  • Serwer nie na miesiac

Minusy:

• Oprócz adminów, nikt nie potrafi pomóc (Pomocnicy, moderatorzy to osoby które nie wiedzą po co mają range)

Więc mam nadzieje, że po przeczytaniu tego postu wbijecie, i stworzycie pełny RPGowego klimatu serwer, gdzie na czacie będzie głośno. Zapraszam Wszystkich i z całego serca polecam serwer. Gram drugi dzień i dawno nie grałem na tak dobrym serwie!

Opublikowano

Prezentacja jest dobra, ale brakuje na niej podstawowych informacji (informacji o wejściu graczy bez premium i wersji Minecrafta, na której serwer pracuje). Czcionki są pomieszane, część krawędzi liter jest poszarpana, a screeny są troszeczkę zbyt małe i nie odzwierciedlają rzeczywistego wyglądu serwera (resourcepack na screenach nie jest dostępny do pobrania po wejściu na serwer).
Co do samego serwera - też jest dobry. Serwer bazuje na wersjach 1.7.x, które są już przestarzałe i nie zapewniają pełnej wydajności. Na spawnie brakuje nazw poszczególnych miejsc, trzeba bezmyślnie biegać po nim w celu znalezienia np. sklepu, albo przeszukiwać warpy. Jego wygląd też nie jest do końca dopracowany - z jednej strony mamy zarośnięte kamienne budynki, a z drugiej mamy szklane, zadbane konstrukcje. Tryb też nie jest zbyt ciekawy - Survival + Gildie jest jednak mało oryginalnym pomysłem, domyślny generator jest nudny i przydałoby się dodać jakieś nowe, ciekawe biomy. System wymiany nie jest bezpieczny i nie ma prawie żadnych zabezpieczeń przed ucieczką. Trochę się przyczepię do dwóch rzeczy. Pierwsza rzecz to po prostu ogromna ilość rang i przedmiotów za SMS. Ja wiem, że trzeba z czegoś utrzymać serwer, ale osobiście trochę mi to przeszkadza. Drugą rzeczą jest administracja. Przez cały mój pobyt na serwerze właściciel nie napisał nic do graczy, nawet się nie przywitał. Trochę to rozczarowujące. Podejrzewam, że był on zajęty dopracowywaniem serwera. Szkoda, że nie było żadnego moderatora, który w tym momencie zastąpiłby właściciela :/
Teraz czas na pozytywy. Mogę z nich wymienić komendę /pomoc, bonusowe skrzynki na mapie, sklepy villagerów z itemami, które można kupić za SMS, nowe craftingi, ładną stronę internetową, bardzo dobry drop wraz z podglądem w GUI, komendę /kod, trampolinę, łatwy dostęp do regulaminu i losowego tp, zadbany chat oraz różne bonusy.
Podsumowując - można polecić wasz serwer. Prezentacja jest w miarę zgodna z tym, co on oferuje. Myślę, że dodanie jeszcze kilku nowości i ciekawszej mapy z nowymi biomami sprawiłoby, że wasz serwer mógłby być fajnym sposobem na spędzenie czasu nawet dla bardziej wymagających graczy.

Opublikowano

@GalaxyGamer

Jestem przez bardzo długi czas na serwerze i odpisuję graczom, gdy zwrócą się do mnie. Możesz się zapytać tych, którzy grają na serwerze, że nie mają problemu z kontaktem ze mną i dosyć szybko odpowiadam na ich zapytania. 

Zwróciłeś uwagę na to co już poprawiamy, a zostanie wprowadzone na nowej edycji. Spawn będzie zmieniony, tak samo zredukowana ilość rang i rzeczy do kupienia w SMS Shopie. 

O dacie kiedy zostanie wprowadzona nowa edycja uprzedzimy z tygodniowym wyprzedzeniem, wtedy, gdy już wszystko zostanie skończone.

8040135eb3.png

Profesjonalny serwer Minecraft

SV + Gildie 1.7.x |

IP: mc.mefarius.eu

Serdecznie zapraszamy!

Opublikowano

Zainteresowany jesteś łatwiejszym startem na nowym serverze? A więc zapraszamy za 20 minut rozdawanie moich itemów na tym serverze! :) Troche bloków szmaragdów które pozwolą Ci zrobić najlepsze sety, złote jabłka, koxy, diamenty, złoto, żelazo, drewno, wszystko czego potrzebujesz, żeby być najlepszy i stworzyć gildie która będzie dominować na serverze :). Nie szukaj innych lepszych serwerów survival frakcje bo nie znajdziesz zapraszam na spawn o godzinie 20:20 free itemy! 

Mod Vanarax

Opublikowano

Łatwy VIP na 3 dni! Wbij na server a potem dostaniesz adres FB, który polajkujesz. Piszesz o tym do Admina i VIP jest Twój. Spróbuj swoich sił na Mefariusie! Czekamy na Ciebie

Mod Vanarax

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...