Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping w CS:GO z dnia na dzień

Nekk21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed wczoraj grałem na serwie i też mm, było spoko ping 30-40, a teraz chce sobie zagrać, ni chu... 150ping. Nic nie zmieniałem, dostawca nie ma problemów, a ja na speed test mam 17ping, serwer też spoko. Wczoraj też nie mogłem grać. Znajomi mogą normalnie grać w 30, a ja mam 150. Ma ktoś jakieś pomysły? Może to przez tego negev'a co go wczoraj kupiłem? Może on był przeklęty?

Opublikowano

Podobno serwery nie wyrabiają z tymi nowymi animacjami i tak się dzieje. Ja też mam różnie, ostatnio miałem cały mecz 200 stałego pingu, gdzie zawsze mam po 70.

Pasjonat
Opublikowano

Ja dwa dni temu miałem problem z pingiem na początku meczu. Później było ok. 
Na speedteście miałem 7 pingu, więc to raczej wina po stronie serwerów :)

@Edit

Kolega gra teraz meczyk i też się skarży, że ma duży ping a na TS'ie ma 26 ^^

Opublikowano

Duze pingi sa dlatego ze polaczylo was z serwerem gry ktory jest bardzo dalego od wyslanego zapytania do serwera, czyli w tym przypadku my gracze.

Polecam uzycie komendy

mm_dedicated_search_maxping 75

Od tego momentu podczas szukania meczu bedzie wyszukiwac serwery ktore maja maksymalnie 75 pingu, czyli to nie duza odleglosc od was graczy. Jeden problem moze byc taki ze bedzie bardzo dlugo szukac meczu, ale nic wiecej.

Zalecam takze aby osoby ktore sa w lobby wpisaly takze ta komende, wtedy znajdzie odpowiedni serwer dla wszystkich i nikt nie bedzie miec lagow od strony serwera, lagi moga wystapic dopiero gdy twoje lacze zacznie zwalniac. Polecam wylaczyc wszelkie programy ktore moga laczyc sie z internetem, np skype, gg itd. Jezeli gracie uzywajac TS3 to nie zrobi duzej roznicy, gdyz team speak 3 nie obciaza lacza na tyle aby jakie kolwiek lagi mogly wystapic.

Opublikowano

@NeqGPlay

Przed wczoraj grałem na serwie i też mm, było spoko ping 30-40, a teraz chce sobie zagrać, ni chu... 150ping. Nic nie zmieniałem, dostawca nie ma problemów, a ja na speed test mam 17ping, serwer też spoko. Wczoraj też nie mogłem grać. Znajomi mogą normalnie grać w 30, a ja mam 150. Ma ktoś jakieś pomysły? Może to przez tego negev'a co go wczoraj kupiłem? Może on był przeklęty?

Przeczytaj to na czerwono. Na serwerach też ma ten sam problem.

Czym to może być spowodowane? Nie mam pojęcia. Mozę po prostu spróbuj jutro, jak nie będzie lepiej to coś wymyślę.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Po pierwsze tak jak napisałem jest wina serwerów i nic z tym nie zrobisz. Po drugie komenda mm_dedicated_search_maxping nie działa tak jak powinna i nawet jeśli wpiszesz 50 to będzie wyszukiwać serwery z większym pingiem jeśli są dostępne. Żeby grać na najlepszych pingowo serwerach dla siebie to chyba najlepiej użyć matchmaking server picker, którym możesz zablokować wszystkie serwery z wyższymi pingami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...