Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie Od Internetu, Zagłosuj ! [Badanie Uzależnień]

Uzależnienie od interetu - tak czy nie ?  

382 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? uzale?niony od internetu ?

• Tak, nie mog? si? bez niego obej??.
    • Nie, wszystko w porz?dku.
  2. 2. Ile czasu sp?dzasz w sieci ?

3. 3. Czy czujesz jakie? zmiany w twoim ?yciu ?

• Tak, coraz bardziej staj? si? zamkni?ty w sobie, trac? kontakty ze znajomymi.
    • Tak, zaniedbuj? swoje obowi?zki, zaniedbuj? nauk? itp.
    • Tak, inne powody [jakie ? - Napisz w po?cie]
    • Nie, moje zycie jest takie jakie by?o.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 lata później...
Opublikowano

Był taki moment że bez komputera nie mogłem wytrzymać , ale mi to przeszło . Niekiedy sobie zagram ale rzadko , częściej siędze na przeglądarce , facebook , allegro , mpc , itd

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Mogę przyznać, że jestem uzależniony od internetu. Potrafię odkładać naprawdę bardzo ważne obowiązki na bok, z powodu internetu. Czasem Sam myślę, czy nie wziąć swojego życia w garść i wreszcie o nie zadbać. Nie chcę, aby wyglądało tak jak teraz. Jak dorosnę będzie już za późno, a nie chce skończyć jako alkoholik. Ale po prostu nie da się od niego oderwać, nie raz próbowałem, ma ktoś na to jakiś sposób ? :P . Ale bez żartów, że mam wywalić komputer itd.. po prostu nie chcę nawet go chować nic takiego, odłączać neta i wgl. chcę go widzieć i wiedzieć, że po prostu nie chcę na niego wejść i znaleźć sobie inne zajęcie, oraz mieć z tego jakąś satysfakcje. Oczywiście nie chcę wgl. na niego nie wchodzić, mówię tutaj o tym, aby czegoś nie zaniedbywać, ale także mieć czas na to.

@down

Nie preferuje dni w których jest zimno, gdyby teraz było ciepło wyszedł bym i spędził jakoś ten czas, ale na razie przy takiej pogodzie to mi się wszystkiego odechciewa . :D

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Mogę przyznać, że jestem uzależniony od internetu. Potrafię odkładać naprawdę bardzo ważne obowiązki na bok, z powodu internetu. Czasem Sam myślę, czy nie wziąć swojego życia w garść i wreszcie o nie zadbać. Nie chcę, aby wyglądało tak jak teraz. Jak dorosnę będzie już za późno, a nie chce skończyć jako alkoholik. Ale po prostu nie da się od niego oderwać, nie raz próbowałem, ma ktoś na to jakiś sposób ? :P . Ale bez żartów, że mam wywalić komputer itd.. po prostu nie chcę nawet go chować nic takiego, odłączać neta i wgl. chcę go widzieć i wiedzieć, że po prostu nie chcę na niego wejść i znaleźć sobie inne zajęcie, oraz mieć z tego jakąś satysfakcje. Oczywiście nie chcę wgl. na niego nie wchodzić, mówię tutaj o tym, aby czegoś nie zaniedbywać, ale także mieć czas na to.

powiedz rodzicom może żeby nie opłacali internetu :>

A najlepiej wyjść do znajomych, pograć w piłkę, pojeździć itp. bynajmniej są z tego korzyści jakieś.

Opublikowano

W sumie... jest tak, że nie zaniedbuję znajomych, bo często się z ludźmi umawiam. Ale z drugiej strony, gdyby mi ktoś zabrał internet to nie umiałabym funkcjonować. ;f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...