Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnośnie paypala

PositiveOrAfk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.czy paypal chce jakiejś weryfikacji danych na kontach, na których obraca się dużą gotówką? tzn, czy mogą np. zablokować konto i domagać się zdjęcia dowodu? bo coś takiego słyszałem. Czy raczej w to nie ingerują?

2. jesli konto na paypalu jest zrobione na fake dane powiedzmy, mamy na koncie 100euro, wysylamy je na inne konto, a ktos po jakims czasie wycofa przelew tak, ze mamy na koncie -100 euro to co wtedy? przecież nie mają się jak ubiegać o oddanie tego hajsu przez właściciela konta, skoro podał fake dane.

­

Opublikowano

1. Tak.

Paypal losowo wymaga weryfikacji konta. Nie ma sensu podawac fałszywych danych, w koncu to oszustwo, a ty oszustem nie jestes, tak?

2.

O oszy przewiało mi sie juz sporo spraw z minusowym saldem konta. Czy kwestia z egzekucja komornicza jest prawda nie wiem i zamiaru sprawdzac nie mam.

Pamietaj, osoba moze wycofac swoja wyplate, dlatego warto robic jak najwiecej dowodów rozmow.

Samo podanie falszywych danych to złamanie ich zasad, na pewno tak duzy koncern jest przygotowany na takie sytuacje.

Opublikowano

w takim razie zostalo tylko drugie pytanie.

"O oszy przewiało mi sie juz sporo spraw z minusowym saldem konta. Czy kwestia z egzekucja komornicza jest prawda nie wiem i zamiaru sprawdzac nie mam."

Przecież napisałem, że konto jest na fake dane, więc paypal ani komornik nie mają jak nam wjechać na chate, skoro nie znają naszej tozsamosci.

"Pamietaj, osoba moze wycofac swoja wyplate, dlatego warto robic jak najwiecej dowodów rozmow."

Z treści mojego tematu wyraźnie wynika, ze chce się dowiedzieć jak wygląda kwestia w przypadku minusowego salda po cofnięciu przelewu a ty mi mówisz, ze istnieje mozliwość wycofania wpłaty, serio?

Jeszcze raz pisze: gosc1 wysyla do goscia2 kwote 100 euro. gosc2 z fake danymi przelewa te kase do goscia3, po czym po kilku dniach gosc1 cofa ten przelew po kontakcie z supportem paypala mowiac, ze zostal oszukany. teraz gosc2 ma na koncie -100 euro i co z tym? przecież nie mogą sobie sami sciagnac od goscia3 pieniedzy, wkoncu mogl te pieniadze otrzymac za jakas usluge, to tak jakby zabrac jakiejs losowej osobie z paypala caly hajs z konta.

­

Opublikowano

musisz miec prawdziwe dane by podac kwoty jakie wysle ci paypal na nr konta w banku w celu weryfikacji, takto kazdy by robil fake konta by nie placic podatkow itd

Opublikowano

musisz miec prawdziwe dane by podac kwoty jakie wysle ci paypal na nr konta w banku w celu weryfikacji, takto kazdy by robil fake konta by nie placic podatkow itd

Zmartwię cię, jak podasz inne dane niż masz swoje konto bankowe i tak dojdą przelewy.

Opublikowano

Zmartwię cię, jak podasz inne dane niż masz swoje konto bankowe i tak dojdą przelewy.

Tajemnica bankowa nie działa w przypadku egzekucji komorniczej - komornik może zażądać od banku danych właściciela konta, a ten będzie musiał mu je udostępnić. I nie wierzę, by PP nie ciągnął się po sądach - kosztem postępowania będzie obciążony dłużnik. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tajemnica bankowa nie działa w przypadku egzekucji komorniczej - komornik może zażądać od banku danych właściciela konta, a ten będzie musiał mu je udostępnić. I nie wierzę, by PP nie ciągnął się po sądach - kosztem postępowania będzie obciążony dłużnik. 

PP nie ciąga po sądach. Może to ewentualnie zrobić firma windykacyjna która kupi dług.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...