Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy tryb gry w lolu

szostakPL

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcielibyście aby riot wprowadził do gry sandbox?(opis w pierwszym poście)

• tak
      12
    • nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

I na prawdę myślisz, że ta mapa mogłaby być jednocześnie grywalna i bardzo różna od obecnej? Co najwyżej można byłoby zmienić miejsce dragona/baron i ścieżki wewnątrz jungli. 

Nawet jeżeli faktycznie ktoś by stworzył coś takiego, to myślisz, że na każdy turniej ktoś byłby w stanie zaplanować na czas coraz to inną mapę?

Zasady gry i tak pozostają te same. Warduj, farm, zabijaj etc. Nie ważne jaką dałbyś mapę to cały czas ten sam lol.

W sumie racja, ten sam lol, jednak inne mapy to jakieś urozmaicenie i tak jak pisze autor tematu - liczyłaby się inteligencja, dzięki czemu większość takich bronzów grałaby lepiej, niż ci z czelendżera, bo np. szybciej opanowaliby mape po samym starcie :)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

I na prawdę myślisz, że ta mapa mogłaby być jednocześnie grywalna i bardzo różna od obecnej? Co najwyżej można byłoby zmienić miejsce dragona/baron i ścieżki wewnątrz jungli. 

Nawet jeżeli faktycznie ktoś by stworzył coś takiego, to myślisz, że na każdy turniej ktoś byłby w stanie zaplanować na czas coraz to inną mapę?

Zasady gry i tak pozostają te same. Warduj, farm, zabijaj etc. Nie ważne jaką dałbyś mapę to cały czas ten sam lol.

Chodziło mi o to że na początku dostaje się standardową mapę którą można DOWOLNIE zmieniać

np.:

zrobić 4 linie(daje dla przykładu!) albo usunąc ścieżka topa i zostawić bota i mida, albo jeszcze dodać 2 wieże na midzie, lub jeszcze zrobić 5 smoków lub 5 baronów :D(śmiesznie by było xD) itp. itd.

Opublikowano

Jesli moglbys zmienic sciezki w jungli, zmienic miejsca spawnu potworow, zmienic ilosc wiez to to mapa bylaby znaczaco rozna od oryginalu, a grywalna jest kazda, nie przesadzaj. A ile map w ciagu roku Riot musialby zaprojektowac? Czestotliwoscia zblizone do nowych bohaterow, nowe mapy to nie problem. No i pytanie. Dlaczego wardujemy ? :) Dlaczego farmimy? :) Dlaczego zabijamy :)? Moze i by zostaly, ale na pewno nie bylyby egzekwowane w ten sam sposob, czyz nie?

Sam fakt doboru postaci do nieznanego bylby ciekawy przez co caly przebieg gry zostalby zmieniony. I farma i zabijanie i, skoro mapa inna, to wardy inaczej ;)

sygna.png

Opublikowano

Zmienianie ilości wież nie ma najmniejszego sensu. Jeżeli jedną dodasz to będą stały zbyt blisko siebie co skreśliłoby całkowicie postacie walczące wręcz, natomiast jeżeli byś jedną usunął to junglerzy wywieraliby za dużą presję.

No nie wiem, może chcemy mieć więcej golda i lepsze itemy ?

Dlaczego riot nie ruszy ilości wież napisałem ci już wcześniej. Nawet jeżeli zmieniliby ścieżki w jungli to i tak nie wpłynęłoby na fazę liniową. Wardujesz w tych samych miejscach, cały czas próbujesz zdobywać przewagę. Nie zmienia się kompletnie nic.

Nie picknę ezreala bo moby respią się w innych miejscach ;x

Brawo, wlasnie zaaprobowales moj pomysl. Ciesze sie, ze doszlismy do konsensusu :)

Co do ilosci wiez - zgodze sie i ja - masz racje, nie przemyslalem tego.

Przepraszam za spam, ale Twoje sarkastyczne odpowiedzi sprowokowaly mnie do kolejnego posta, nie mam nic na swoja obrone - jesli chcesz, daj mi warna//bana//w/e.

sygna.png

Opublikowano

Myślę, że pomysł byłby fajny. Można byłoby pykać w grupce z full buildem na starcie. Sprawiło by to zapewne wiele frajdy :) Sam gold na początku gry by się przydał, bądź też gold + 18lvl

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Aż mi się smutno robi czytając Wasze niektóre komentarze mówiące o tym, że aby się doskonalić trzeba grać gry normalne albo rankingowe.

Czy takie było pytanie autora? Nie. A nawet jeżeli, to kto Ci broni grać normale i się doskonalić? Czy sandbox by Ci w czymkolwiek przeszkadzał? Nie.

Osobiście osiągnąłem już challengera i taki tryb gry uważam za bardzo pozytywny.
Nie dosyć, że byłoby na nim mnóstwo zabawy grając z kolegami, to na dodatek można wejść do gry i doskonalić mechanikę jakiejś postaci bez 15 minutowego farmienia minionów by kupić potrzebne itemy/wbić lvl do ulta.
Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem czegoś takiego, mimo, że znając riot to nigdy nie nastąpi.

Opublikowano

Wg mnie jest to dość spoko pomysł, bo niekttórym by się przydało coś takiego do sprawdzania buildu, różnych minigierek; i tak jakby ktoś nie chciał to by nie musiał grać.

Opublikowano

­Przydatny tryb, można byłoby testować lepiej championów mając max. lvl dając sobie dużo golda i kupując itemy + dodatkowo dla pro graczy byłoby więcej możliwości na wszelakie scrimy i doskonalenie taktyk. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...