Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy tryb gry w lolu

szostakPL

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcielibyście aby riot wprowadził do gry sandbox?(opis w pierwszym poście)

• tak
      12
    • nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Co myślicie aby riot dodał na zawsze taki tryb na niestandardowej żeby można było dodawać sobie golda, hp, itemy, ap, ad, itp. podczas gry

lub można by było tworzyć własne mapy, chodzi mi o np przestawienie barona w inne miejsce itp.?

Można by było to włączyć tylko grając samemu z botami i z ludźmi. (chodzi mi o niestandardowe. Nie normale)

Np. można by było stworzyć specjalną mape do hide and seek'a lub donger dash'a.

Albo np. w hide and seeku zablokować itemy których w tej mini-grze nie wolno kupować, takie jak guardian angel (anioł stróż).

Opublikowano

­Coś jak "Arena Treningowa?" W sumie.. takie i to potrzebne i nie.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Czyli sanbox? Ludzie płaczą o to od dawna a rito się miga jak tylko się da żeby go nie wprowadzić

Opublikowano

Taaak, bardzo przydatne, albo fajnie by było grać z full team itemami 5 v 5 z teamem full item :D

Opublikowano

Taaak, bardzo przydatne, albo fajnie by było grać z full team itemami 5 v 5 z teamem full item

Też tak sadzę :D

Czyli sanbox? Ludzie płaczą o to od dawna a rito się miga jak tylko się da żeby go nie wprowadzić

Właśnie o to mi chodzi.

Opublikowano

Takie coś powinno dawno temu być w lolu. Dzięki temu możesz szybko przetestować sobie różne buildy oraz kompozycje.

Opublikowano

Tym by się lol wyróżniał od innych gier moba miał by sandbox.

Smite ma sandboxa (nawet dwa defacto), hots ma sandboxa, w więcej gier moba nie grałem xD

Opublikowano

Siemka.

Co myślicie aby riot dodał na zawsze taki tryb na niestandardowej żeby można było dodawać sobie golda, hp, itemy, ap, ad, itp. podczas gry

lub można by było tworzyć własne mapy, chodzi mi o np przestawienie barona w inne miejsce itp.?

Można by było to włączyć tylko grając samemu lub z botami. (NIE Z LUDŹMI)

Np. można by było stworzyć specjalną mape do hide and seek'a lub donger dash'a.

Albo np. w hide and seeku zablokować itemy których w tej mini-grze nie wolno kupować, takie jak guardian angel (anioł stróż).

Jesli nie mozna zapraszac graczy to po co tworzyc takie mapy?

Riot nie wprowadzi takiej mapy, moze jako event.

sygna.png

Opublikowano

RIOT już ogłosił swoje stanowisko na temat sandboxowej wersji lola.

Brzmi ono - NIE

Powiedzieli tak, ale powiedzieli że jeszcze rozmyślą i poważnie się zastanowią nad tą sprawą ludzie tak płakali i pro playerzy i inni, że tak czy owak i tak to wejdzie w końcu ;)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

RIOT już ogłosił swoje stanowisko na temat sandboxowej wersji lola.

Brzmi ono - NIE

Tak, ale ja się pytałem co WY myślicie, nie chodziło mi o riot,

Jesli nie mozna zapraszac graczy to po co tworzyc takie mapy?

Riot nie wprowadzi takiej mapy, moze jako event.

Sorki, źle napisałem dzięki za spostrzeżenie :)

Jako event, ale mi chodziło o to żeby to gracze tworzyli takie mapy i np. je udostępniali.

A potem można by było taką gotową przez gracza mapę zagrać.

Opublikowano

Do tego dodam że była by taka opcja jak danie komuś takie uprawnienia jak sam ma.

np.:

Kiedy musisz gdzieś iść a gra musi być "nadzorowana" wystarczyłoby w grze kliknąć np. koło graczy kropkę i dać mu jakieś uprawnienia.

Opublikowano

Chyba trochę przesadziłeś. Byłoby z tym za dużo roboty, poza tym nie widzę większego sensu w dodawaniu możliwości przestawienia barona etc.

giphy.gif

Opublikowano

Chyba trochę przesadziłeś. Byłoby z tym za dużo roboty, poza tym nie widzę większego sensu w dodawaniu możliwości przestawienia barona etc.

A pomyśl np. robisz jakiś turniej i chcesz go urozmaicić to zmieniasz mapę, a dopiero gracze którzy biorą udział w turnieju dowiadują się jak mapa wygląda podczas rozgrywki :D

Opublikowano

Co jak co, ale tryb gdzie dostaje się np. 100k golda na start, normalnie startujesz 1 lvl itd.

Byłby fajny.

Od początku na full buildzie grasz ;D

Co do tego co sam napisałeś w pierwszym poście nie jestem przekonany.

Opublikowano

A pomyśl np. robisz jakiś turniej i chcesz go urozmaicić to zmieniasz mapę, a dopiero gracze którzy biorą udział w turnieju dowiadują się jak mapa wygląda podczas rozgrywki :D

Tylko jaki jest sens robienia turnieju na mapie, której nikt nie zna.

giphy.gif

Opublikowano

Jest to fajna opcja, każdy mógłby sobie testować to co by chciał. Jak najbardziej za aż ciekaw jestem czy to wprowadza bo gdzieś już słyszałem ze gracze o tym piszą na forum lola. Sam bym z chęcią potestowal co nieco.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ale było by jakieś urozmaicenie i więcej zabawy jak by wszyscy się kręcili nie wiedząc dokąd iść :D

Mam takie samo zdanie jak to, które przedstawił Riot. Doskonalić się trzeba podczas gier, a nie na customach.

Tak, ale ten tryb byłby dla zabawy :D

Opublikowano

Ten pomysl akurat mi sie spodobal, a sens jest i potencjal to ma ogromny. Dopiero taka forma rywalizacji wylonilaby najlepsza druzyne. Jaki jest sens grania wszystkich turniejow na jednej mapie? Wszystko obyte, doszlo do tego ze gracze wiedza nawet w ktorej minucie spodziewac sie tower dive'a ! To zero emocji.

Wyobraz sobie mape, ktora ujawniana jest z momentem startu meczu. Tylko najlepsi, najinteligentniejsi oraz najlepiej zgrani mogliby wygrac, to bylyby emocje! Sposob w jaki gracze przyswajaja sbie pole bitwy, jak wykorzystuja swoja wiedze i niewiedze przeciwnika a nie tak jak teraz, ze postawia wardy przed baza, jest laneswap jest tower dive i ch*j. Czy kogos interesuje ogladanie kilku naprzemian stosowanych schematow ?? A co gdyby zamiast doswiadczenia liczyla sie inteligencja i kreatywnosc? To dopiero bylyby starcia ;)

sygna.png

Opublikowano

Ten pomysl akurat mi sie spodobal, a sens jest i potencjal to ma ogromny. Dopiero taka forma rywalizacji wylonilaby najlepsza druzyne. Jaki jest sens grania wszystkich turniejow na jednej mapie? Wszystko obyte, doszlo do tego ze gracze wiedza nawet w ktorej minucie spodziewac sie tower dive'a ! To zero emocji.

Wyobraz sobie mape, ktora ujawniana jest z momentem startu meczu. Tylko najlepsi, najinteligentniejsi oraz najlepiej zgrani mogliby wygrac, to bylyby emocje! Sposob w jaki gracze przyswajaja sbie pole bitwy, jak wykorzystuja swoja wiedze i niewiedze przeciwnika a nie tak jak teraz, ze postawia wardy przed baza, jest laneswap jest tower dive i ch*j. Czy kogos interesuje ogladanie kilku naprzemian stosowanych schematow ?? A co gdyby zamiast doswiadczenia liczyla sie inteligencja i kreatywnosc? To dopiero bylyby starcia ;)

I na prawdę myślisz, że ta mapa mogłaby być jednocześnie grywalna i bardzo różna od obecnej? Co najwyżej można byłoby zmienić miejsce dragona/barona i ścieżki wewnątrz jungli. 

Nawet jeżeli faktycznie ktoś by stworzył coś takiego, to nie wydaje mi się, żeby ktoś był w stanie zaplanować nową mapę na każdy większy turniej.

Zasady gry i tak pozostają te same. Warduj, farm, zabijaj etc. Nie ważne jaką dałbyś mapę to cały czas ten sam lol.

Nie chcę już wrzucać tutaj więcej postów, więc po prostu edytuję ten.

Chodziło mi o to że na początku dostaje się standardową mapę którą można DOWOLNIE zmieniać

np.:

zrobić 4 linie(daje dla przykładu!) albo usunąc ścieżka topa i zostawić bota i mida, albo jeszcze dodać 2 wieże na midzie, lub jeszcze zrobić 5 smoków lub 5 baronów :D(śmiesznie by było xD) itp. itd.

Chcesz grać na jedną linię? - ARAM

Chcesz grać na dwie linie? - 3 v 3

Jesli moglbys zmienic sciezki w jungli, zmienic miejsca spawnu potworow, zmienic ilosc wiez to to mapa bylaby znaczaco rozna od oryginalu, a grywalna jest kazda, nie przesadzaj. A ile map w ciagu roku Riot musialby zaprojektowac? Czestotliwoscia zblizone do nowych bohaterow, nowe mapy to nie problem.

Zmienianie ilości wież nie ma najmniejszego sensu. Jeżeli jedną dodasz to będą stały zbyt blisko siebie co skreśliłoby całkowicie postacie walczące wręcz, natomiast jeżeli byś jedną usunął to junglerzy wywieraliby za dużą presję.

No i pytanie. Dlaczego wardujemy ?  :) Dlaczego farmimy?  :) Dlaczego zabijamy  :)

No nie wiem, może chcemy mieć więcej golda i lepsze itemy ?

Moze i by zostaly, ale na pewno nie bylyby egzekwowane w ten sam sposob, czyz nie?

Dlaczego riot nie ruszy ilości wież napisałem ci już wcześniej. Nawet jeżeli zmieniliby ścieżki w jungli to i tak nie wpłynęłoby na fazę liniową. Wardujesz w tych samych miejscach, cały czas próbujesz zdobywać przewagę. Nie zmienia się kompletnie nic.

Sam fakt doboru postaci do nieznanego bylby ciekawy przez co caly przebieg gry zostalby zmieniony. I farma i zabijanie i, skoro mapa inna, to wardy inaczej  ;)

Nie picknę ezreala bo moby respią się w innych miejscach ;x

@szostakPL @.Yoshiaki

giphy.gif

Opublikowano

Riot napisał jakiś czas temu, że nie wprowadzi sandboxa do gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...