Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki najlepszy kraj do emigracji?

Evergreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje 2 typy na przyszłość;

Filipiny - większość społeczeństwa to katolicy, język urzędowy angielski, piękne plaże i elegancki ciepły klimat.

USA - legalne konopie w kilku stanach, różnorodny klimat w zależności od regionu.

Opublikowano

Japonia to idealne miejsce do migracji. Zdecydowana wiekszosc Japonczykow mowi po angielsku, firme mozesz sobie zalozyc. Nie jest znienawidzona, to oni sa narodem nacjonalistycznym i to oni nienawidza Chin czy Korei, dlatego Kureancyk czy Cinciyk maja bardziej przesrane niz bialy imigrant. Dodatkowo jest tak calkowity zakaz wstepu muslimom (m.in. za to ich kocham). Sa raczej pokojowo nastawieni, bo maja nauczke, a raczej dwie po II WS. Ich udzial w wojnach to wynik manipulacji Hitlera ;) (na podst. zrodel historycznych)

Minusy to ciezkie batalie o uzyskanie wizy oraz fakt, ze Japonia jest niemal na przeciwleglym koncu Ziemi. Jesli cos Ci tam nie wypali to po Tobie.

Nauka jezyka - chcesz - potrafisz. Jest w miare systematyczny, hiragana i katakana opiera sie na literach a i u e o, dalej leci juz z gorki np. sa shi su se so, ta chi tsu te to.

Japonia to wysoce rozwiniety kraj, byloby tam baaardzo ciezko sie dostac i odnalezc ale jesli by Ci sie to udalo to nie potrzebujesz szukac niczego innego. Kiedys nawet porownywalem na podstawie cen roznych produktow i surowcow typu ropa czy zloto, ze minimalna placa w Japonii jest wyzsza niz w UK, Polska minimalna to zart.

Sam kiedys mam nadzieje tam wyjechac, chociaz na rok :)

Aha i dlug publiczny? Panstwo nie bedzie moglo wziac kolejnego kredytu (narodowego czy jak to tam zwali), poza tym nic ;)

Oglądałem kiedyś relacje jakiegoś kogoś po powrocie z Japonii i mówił, że nawet w hotelu cięzko było po Angielsku się dogadać.

A myślę, że Japonia jest znienawidzona przez inne kraje (Chiny, Korea Południowa i Północna) przez swoje zbrodnie w czasie II wojny światowej, które były nawet okrutniejsze od tych Hitlera czy Stalina (na youtube powinieneś znaleźć jakiś film na ten temat). 

Moje 2 typy na przyszłość;

Filipiny - większość społeczeństwa to katolicy, język urzędowy angielski, piękne plaże i elegancki ciepły klimat.

USA - legalne konopie w kilku stanach, różnorodny klimat w zależności od regionu.

Słyszałem, że na Filipanach mają wolny i drogi internet.

Opublikowano

Japonia. Żaden Muzułmanin nie ma prawa tam być z tego co czytałem ;)

Bo tam nie ma nieudolnej władzy, stąd takie dobre zasady. ;) Umieć Japoński w tych czasach to jak wygrać życie.

Federacja Rosyjska -> Bogaty, potężny i sprawiedliwy kraj, trochę biedy, korupcja

Japonia -> Nie lubią muzułmanów, bogaty, mały, nowoczesny kraj, Japoński

Szwajcaria -> Geografia <3, bogaty, potężny, spokojny, klimatyczny kraj, Niemiecki

Na podium jest dla mnie Japonia i Szwajcaria. Japonia ze względu na moje korzenie xD, a Szwajcaria za klasę i lokalizację ( brak wojen )

Opublikowano

No nie wiem czy to dobre miejsce. Chyba, że ma się własną firmę, bo w przeciwnym wypadku trzeba dużo zapiepszać i w dodatku nauka języka, który jest bardzo trudny. Podobno słabo tam z komunikacją po Angielsku. Obawiał bym się też tego, że Japonia jest znienawidzona przez swoich sąsiadów (w sumie Polska tak samo), więc w razie jakiejś wojny czy coś to Japończycy mają przesrane, chociaż w najbliższym czasie na coś takiego się nie zapowiada. Japonia ma również największy na świecie dług publiczny (i niestety szczerze przyznam, że nie mam pojęcia co to dla państwa oznacza, ale raczej nic dobrego). No, ale mimo tego wszystkiego słyszałem gdzieś, że w Japonii ludziom żyje się najlepiej, więc właściwie musiałbym zagłębić się w szczegóły, żeby wyrobić sobie zdanie.

Nie czasem USA ma największy dług publiczny?

Moje typy na przyszłość: Korea południowa, Kanada, Niemcy, UK. (choć do ostatnich dwóch nie jestem pewien ze względu na zwiększający się problem z uchodźcami) :v

Nie chciałbym żyć w kraju muzułmańskim, bo chyba wszyscy wiemy, jakby się to skończyło. :)

Opublikowano

Nie czasem USA ma największy dług publiczny?

Moje typy na przyszłość: Korea południowa, Kanada, Niemcy, UK. (choć do ostatnich dwóch nie jestem pewien ze względu na zwiększający się problem z uchodźcami) :v

Nie chciałbym żyć w kraju muzułmańskim, bo chyba wszyscy wiemy, jakby się to skończyło. :)

Dokładnie. USA jest baaardzo zadłużone. Na ponad bilion dolarów z tego co się orientuje. Pamiętacie co zrobił Hitler aby w styczniu 40' nie ogłosić upadłości III Rzeszy?  :lenny:

Niemcy wcale nie są tak dobrym miejscem na osiedlenie się. Skupisko kilku/kilkunastu kultur.

Opublikowano

Federacja Rosyjska i mówię to całkiem poważnie. Plusy: Brak P****ów, EuroSocjalizmu, Podatki niższe niż u nas, 6 sztuk broni z magazynkiem do 8 naboi bez zezwolenia, kraj duży i bezpieczny oraz niezależny, niskie ceny(po za Moskwą), dość wysoka korupcja(dla osób prowadzących Działaloność Gospodarczą to duży plus).

Minusy: Jeśli oczekujesz że państwo da ci wszystko to się zawiedziesz, inny alfabet ale ogólnie nie taki trudny język, jeśli zamierzasz walczyć o prawa p****ów płaszczek czy delfinów to sobie trochę w łagrze posiedzisz, dość niskie płace.

Idealny kraj jeśli prowadzisz lub zamierzasz prowadzić DG.

Problem w tym, że robisz na kraj, który rucha Twój kraj i na tym zarabiał. Pomijając pierwszą wojnę światową no, bo to było dawno i nie prawda (no, bo ,, to som polsgie obosy ne nemecke!!!!!!!!!!! ''). Nie zachowujcie się jak zwierzęta, które szukają żarcia. Jest masa innych krajów, a Niemcy czy Rosja to w ostateczności. Lepiej już pojechać do Czech czy Węgier niż do tych co wymieniłem.

pyhvh7E.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99 @Turoczek @.Yoshiaki @elik1028

Nie przeszkadzało by wam w mieszkaniu w Japonii to, że Japończycy to rasiści i was tam nie chcą? Tzn. będą dla was mili i w ogóle, ale sami w komentarzach na youtube piszą, że nie przepadają za ludźmi zza granicy, ale to w sobie ukrywają. 

@Frezer212

Nie przeszkadzaloby mi to. Nie wazne, skad pochodzisz, ale zyjac w Japonii i tak masz nikle szanse na zawiazanie blizszych znajomosci/przyjazni, wszystko opiera sie na uprzejmosci.

sygna.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jamajka, plaża i gandzia do okoła. Czego chcieć więcej?

nie każdy jest ćpunem i chce się truć, ja to p******e gandzie i maryche  kashe i lsd  moje rapy są w deche idz wymyj here to otruje ci sie w deche

dobry rap zawsze w cenie

pomyśl nad australia ..

albo afryka a najlepiej wypierdalaj na Antarktydę pingwiny paść 

Opublikowano

No ja bym został w Polsce no ale wyjebać by trzeba było tych skurwieli którzy rządzą w Polsce.

A tak to do Szwecji do roboty.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Szwecja, Norwegia, Anglia, Holandia wszystkie kraje byle by znać język. 

Ogólnie ciekawa sprawa, ja polecam Holandię tylko nie przez biuro. Jak ktoś zna dobrze angielski to się wszędzie dogada, a przez biuro robi najgorszy polski sort który nie zna języka i nie potrafi się nawet rozliczyć. Komfort życia jest zupełnie inny i przy okazji poznaje się inną kulturę także taki wyjazd może dużo dać, chyba że masz zamiar jechać tam tylko po to żeby zarabiać na chlanie i jaranie, to siedź lepiej w Polsce. :) 

Jedynie co jest kłopotliwe to wynajem, bo mieszkania są strasznie drogie dlatego najlepiej ogarnąć wyjazd z kimś. 

lownfast

Opublikowano

Szwecja, Norwegia, Anglia, Holandia wszystkie kraje byle by znać język. 

Ogólnie ciekawa sprawa, ja polecam Holandię tylko nie przez biuro. Jak ktoś zna dobrze angielski to się wszędzie dogada, a przez biuro robi najgorszy polski sort który nie zna języka i nie potrafi się nawet rozliczyć. Komfort życia jest zupełnie inny i przy okazji poznaje się inną kulturę także taki wyjazd może dużo dać, chyba że masz zamiar jechać tam tylko po to żeby zarabiać na chlanie i jaranie, to siedź lepiej w Polsce. :)

Jedynie co jest kłopotliwe to wynajem, bo mieszkania są strasznie drogie dlatego najlepiej ogarnąć wyjazd z kimś. 

Najatrakcyjniejszym z tych krajów jest dla mnie Szwecja. A angielskiego staram się pochłaniać jak najwięcej w ostatnim czasie.

Naprawadę ciężko jest samemu wyjechać za granicę? Czy mówisz tylko o Holadnii?

Opublikowano

Nie jest ciężko gdy znasz język, wystarczy tylko mieć jakąś kasę na start żeby wynająć sobie pokój/małą kawalerkę (ale to najlepiej z kimś). 

Przez biuro się nie opłaca jechać bo praktycznie nic nie zarabiasz (jakieś tam grosze) bo zabierają Ci ponad 50% wypłaty a jak nie masz 21 lat to kolejne procenty. Pracowałem w biurze rozliczeniowym w Holandii (rozliczyć się to banał) i jedyni klienci to ludzie nieznający języka, także tak to wygląda. 

lownfast

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdybym udal sie na emigracje napewno udalbym sie do panstwa, ktore potrafi zadbac o obywatela, ewentualnie do panstwa, w ktorym posiadasz jakiegos czlonka rodziny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...