Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się jeszcze grać w elsworda PL?

JestemRobotem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm... tylko jeden problem, europka dzieli się na kilka serwerów w tym pl :v. Na NA co prawda nie brak ludzi, lecz ceny są jeszcze większe niż na PLu xD tam ceny osiągają ok 350k/1 K-Ching... zanim tam się dorobić paska B to wbije się już na 2-3 postaciach 80lvl.

@jestemtupowh daj spokój, GF się poprawia D: w przeciągu wakacji (8 tyg = ok 4-5 eventów) były 3 eventy z free petem/mountem/paskiem B na stałe D: i 2 eventy z free avkiem na stałe.

+ teraz trwa event z free mountem na stałe i free innymi itemkami... np. mi z takiej fajnej skrzynki wypadły już 2 aury peta D: nw na co mi one ale ok xD, pewnie jakieś inne ciekawe rzeczy też tam lecą.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Hmm... tylko jeden problem, europka dzieli się na kilka serwerów w tym pl :v. Na NA co prawda nie brak ludzi, lecz ceny są jeszcze większe niż na PLu xD tam ceny osiągają ok 350k/1 K-Ching... zanim tam się dorobić paska B to wbije się już na 2-3 postaciach 80lvl.

@jestemtupowh daj spokój, GF się poprawia D: w przeciągu wakacji (8 tyg = ok 4-5 eventów) były 3 eventy z free petem/mountem/paskiem B na stałe D: i 2 eventy z free avkiem na stałe.

+ teraz trwa event z free mountem na stałe i free innymi itemkami... np. mi z takiej fajnej skrzynki wypadły już 2 aury peta D: nw na co mi one ale ok xD, pewnie jakieś inne ciekawe rzeczy też tam lecą.

Sęk w tym, że GF za późno zaczął się ratować, bo obecne próby nic nie dadzą. 10 graczy więcej na serwerze to nie sukces, gra nadal nie zachęca do wydawania pieniędzy na nią. Wraz z nadejściem Voida polski serwer zaliczył zgon, bo jak wcześniej ktoś tam jeszcze wracał od czasu do czasu, tak teraz po Voidzie nikomu nie będzie chciało się grać na PLu. Community się rozdzieliło i rozbiło, a jak ktoś ma kontakt z innymi, to zazwyczaj poprzez komunikatory, a nie grę.

Zresztą problem leży też w Elswordzie, który nie ma możliwości rozbudowywania się - po kilku latach KOG wpadł na tworzenie nowych postaci i miast, które i tak dają tylko tymczasowy napływ graczy, a później wszystko wraca do normalności. To nie jest gra na dłuższy czas. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jednak istnieje takie przysłowie "nigdy nie jest za późno na zmiany". Owszem trochę z opóźnionym zapłonem z tym wystartowali, ale ważne, że coś robią. Poza tym Void zostanie kiedyś zamknięty, gdyż korzysta z kradzionych plików (sorry, ale Void to przetłumaczone na angielski, pliki francuskiego serwera GFu), nie wykupili możliwość dystrybucji na określonym terenie, więc jest to nielegalnie postawiony serwer.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Jednak istnieje takie przysłowie "nigdy nie jest za późno na zmiany". Owszem trochę z opóźnionym zapłonem z tym wystartowali, ale ważne, że coś robią. Poza tym Void zostanie kiedyś zamknięty, gdyż korzysta z kradzionych plików (sorry, ale Void to przetłumaczone na angielski, pliki francuskiego serwera GFu), nie wykupili możliwość dystrybucji na określonym terenie, więc jest to nielegalnie postawiony serwer.

Gdyby VOID miałby zostać zamknięty, KOG zrobiłby to już dawno. Widocznie jest coś, co sprawia, że w świetle prawa ten serwer jest legalny.

Przykro mi :)

­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...