Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się jeszcze grać w elsworda PL?

JestemRobotem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opłaca się jeszcze grać w elsworda na PLu? Z tego co pamiętam, jakiś rok temu była cała masa czitów, wbilem sobie max level w dosłownie pare godzin na jakimś tam exp bugu związanym z pewna mapa, juz nie pamietam dokladnie bo bylo to bardzo dawno temu. Poza tym były jeszcze one hit killery, podsumowując cała masa róznego rodzaju gówna.
Zmieniło się coś? GF ogarneło te cheaty czy nadal jest taki burdel i gra nie ma sensu, bo ktoś może sobie wyfarmic najlepsze eq i level w pare chwil?

Opublikowano

Podobno nie działa już żadna podmiana plików, dlatego raczej cheatów nie spotkasz.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

W ciągu ostatniego roku sporo się pozmieniało... zamieniono hackshielda na gameguarda (który o wiele lepiej chroni grę, przed cheatami itd.). Tabela Expa została zmieniona (dzięki czemu jest mniej potrzebne expa na dany lvl, co przydaje się na 50lvl i wzwyż), lvl cap na 80, nowa postać, blokada pliku data036.kom który jest tzw. rdzeniem gry i to on powodował istnienie tych wszystkich 1 hit killerów, możesz w to nie uwierzyć, ale nawet od niedawna GF zaczął jakoś dbać o graczy... w dużej ilości eventów można dostać avka za free/peta/pasek B/itp.. Myślę, że wciągu tego roku PL zmienił się na lepsze, jednak graczy nadal będzie trudno przekonać do powrotu z powodu dawnego P2W, które jednak powoli, ale jednak zmienia się w to F2P, które znamy :D

Jednak myślę że wciągu najbliższego roku dużo rzeczy zmieni się na plus :3

@djor87 tu "opłaca" raczej nie jest w sensie zarobkowym, ale czy ogółem warto zacząć tam grać.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem ''opłaca'' chcesz na grze zarobić czy jak? bo jak tak to nie zarobisz :)

hmm, gdybym chcial zarobic to na pewno nie obralbym za cel elsworda ani innych gier mmo :P

definicja slowa oplaca jest prosta, czy warto marnowac kupe czasu na rozwoj postaci, skoro ktos moglby to wszystko zdobyc w jeden moment, ale odpowiedz zostala juz udzielona takze chyba powroce do gierki, dzieki wszystkim, lapcie plusy

Opublikowano

Na plu jest mało ludzi teraz nie dawno zacząłem tam grę i każdą plansze do 30lvla przechodziłem sam bo nie było nikogo oprócz botów jak lubisz grać sam to graj na plu... ­Ale bardziej polecam Void Elsword 1000x lepsze :D

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Właśnie przez takich ludzi jak ty TR!K3R PL opustoszał... idziecie na prosty, łatwi i noobski serwer gdzie wszystko można zdobyć w 1 dzień... dzisiejsi gracze już nie wiedzą co to znaczy radość z osiągnięcia czegoś na postaci, wolą iść na łatwiznę i wszystko zdobyć w 5 min, pamiętam te stare czasy mojej podstawówki kiedy z kolegami biliśmy razem max lvl w PL metku, radochę i ubaw z tego mieliśmy... a teraz się pójdzie na dowolny priv metina posiedzi 1 dzień i już max lvl :v Nie znacie czegoś takiego jak satysfakcja osiągnięta własnymi rękami.

Opublikowano

Właśnie przez takich ludzi jak ty TR!K3R PL opustoszał... idziecie na prosty, łatwi i noobski serwer gdzie wszystko można zdobyć w 1 dzień... dzisiejsi gracze już nie wiedzą co to znaczy radość z osiągnięcia czegoś na postaci, wolą iść na łatwiznę i wszystko zdobyć w 5 min, pamiętam te stare czasy mojej podstawówki kiedy z kolegami biliśmy razem max lvl w PL metku, radochę i ubaw z tego mieliśmy... a teraz się pójdzie na dowolny priv metina posiedzi 1 dzień i już max lvl :v Nie znacie czegoś takiego jak satysfakcja osiągnięta własnymi rękami.

Sluchaj rozumiem co czujesz ale nie kazdy ma teraz tyle czasu by wbijac postac robic skille itp itd ;-;

Najlepszy mag na s1  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

CuddleAveJa rozumiem, że mało czasu itp., ale nie zaprzeczy się temu, że sporo osób (uczniów) olewa lekcje i gra :v więc mają sporo czasu, ja sam dziennie gram 1-2h i jakoś wbiłem 80lvl, zrobiłem eq, odblokowałem skille, itd., w zaledwie 2-3 tygodnie (tydzień poszedł na zrobienie eq :v). Wystarczy chcieć, ja wracam ze szkoły, jem obiad, odrabiam lekcje, uczę się na następny dzień i zawsze znajdę czas na te 1-2h grania... a w szkole jadę na samych 4 i 5... da sie? Da sie! Serio Elsword jest o tyle prostą grą, że wystarczy poświęcić odrobinkę czasu by coś osiągnąć, poza tym od czego ludzie mają weekend? (mówie tu cały czas o uczniach) Ludzie nie idą do pracy i zwykle odpoczywają, a spotkania ze znajomymi zwykle są wieczorami więc ma się sporo czasu na nawet te 30 min gry... naprawdę nie trzeba dużo wysiłku by coś osiągnąć. Ja osobiście w weekendy sprzątam cały dom, robię na ogrodzie, idę na piwo z kumplami i też znajduję tą 1h by se pograć :v Naprawdę nie wiem gdzie wy widzicie problem...

Opublikowano

Ja tam żadnego problemu nie widzę mam dużo czasu na gre ale nie chce mi się ciągle grać z botami bo na serwie nie ma ludzi... ­

8816414724839291359194.png

Opublikowano

TR!K3R a dlaczego tak jest? Bo wszyscy poszli na noobski serwer :v

@SzDuVI pare tygodni? To chyba siedziałeś po 10 min w grze D: wbicie 50lvl na PLu to kwestia 1-2 dni i to solo...

Opublikowano

Wersja steam jest wersją serwera NA (Ameryka Północna) nie różni się niczym od wersji Europejskiej oprócz posiadania (oryginalnego) koreańskiego dubbingu i angielskich napisów, oraz czasami eventy są poprzestawiane względem EU (np. oba serwery dostały nową postać w tym samym czasie, a w następnej aktualizacji na EU wszedł lvl cap na 85lvl, a na NA klasy dla nowej postaci, a w jeszcze następnej aktualizacji zamiana, NA cap, EU klasy) i szczerze to tyle co do różnic.

Polską wersje masz dostępna pod: pl.elsword.gameforge.com lub w GameForge Live.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak wiem, data i w ogóle, ale pozwólcie, że się wtrące. Grałam na plu, dosyć długo i gram na voidzie, i szczerze? Tak jak się polak wypalał, tak eraz void się wypala. Powodzenia w znalezieniu ludzi do sekretów na voidzie. Niby nie ma takich pustek jak na naszym kochanym i pierwotnym serwerze, to i tak są same afki lub tylko chodzą na Ranox. Nie powiem też, że polak taki pustak, bo jak weszła na serw, gdy był luciel to prawie zawsze kogoś znalazła, a jak nie to z botami też się da mapkę przejść. Nie jestem jakimś świetnym graczem, właściwie gram rekreacyjnie/godzinkę sobie ponawalać w zetkę i koniec. Za pewne wróce znowu do elsworda, kiedy wejdzie revamp, a dlaczego? Na voidzie brak balansu można jeszcze znieść, ale jak na plu wyskakuje ci Ara SD co nzwali ci jaskółką i dziękuje/czy typowy Add co zaspamuje cię samą zetką (nie mówiąc już jak ten przykładowy Add jest laggerem...) to odechciewa się grać :x Na voidzie rangę wbijesz w parę dni, na plu trochę to zajmuje. Tutaj również przytoczę to, że Gejfejm naprawdę ostatnio stara się o graczy, widać to po samych eventach - gdzie na luciela od tak mogłeś dostać broń +10, czy ulepszyć jakąś na +11. Tyle z mojej strony - pozdrawiam.

Zl1Ny99.png

Opublikowano

@Miśka-Chan masz rację, jednak zawsze znajdą się tacy ludzie (czyt. Breejg), którzy potrafią tylko krytykować i grać na serwerze, który daje im wszystko mając 0 rozrywki z gry. Co do pvp... zetek Adda łatwo uniknąć :/ co do SD... zwykle staram się złapać w combo i bić do momentu gdy zrobi manabreak, w ten sposób nie dając szansy na uzbieranie odpowiedniej ilości many.

Opublikowano

Na NA są lagi?

wyznawca gier PC, użytkownim typu: "nie wiem ale się wypowiem", hejter EA, weteran gier moba, wierny kibic zwycięskich drużyn, czasami troll.

Opublikowano

Owszem da się, na 1vs1 jest jeszcze spoko, gorzej na 2vs2 gdzie dwaj się rzucają, a twoja osoba do pomocy ma wyrąbane na to co się dzieje xD

Co do NA to owszem, znam ludzi, którzy naprawdę narzekają na to na tym serwerze.

Zl1Ny99.png

Opublikowano

Ja tam grałem na pvp 3v3, moich 2 członków (nw jak) wywaliło po 30s i wygrałem solo 1v3 wynikiem 6:2 xD i to na rangach S+/S++ xD 

Opublikowano

A to dlatego, że dzisiejsi " gracze " myślą, że będą lepsi w grze poprzez boty cheaty etc. Przynajmniej ja mam inne zdanie i nie czerpie jakoś korzyści za pomocą cheatów, czy allegro w niektórych grach :D

Opublikowano

Eh... niestety sporo się opiera w pvp teraz na ISie, chociaż to tylko dodatkowe sloty dzięki avką i pier. z naszorem :v bez których i tak łatwo się gra ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...