Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyświetlanie poziomu 255+ w oknie gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej,
zwiększyłem maksymalny poziom postaci, wszystko śmiga - przy wyborze postaci wyświetla prawidłowo poziom, w grze obok nicku również - niestety pozostało jeszcze okno gildyjne,
tj. średni poziom i poziomy członków gildii na liście - tam pokazuje poziom gracza - 255, np. dla 280 pokazuje 25 lvl, tyle co wykracza poza BYTE.

Nie zakładałbym tego tematu, gdybym nie próbował wiele godzin się z tym borykać :D potraktowałem to jako ostateczność, bo zwykle samemu dochodzi się do pewnych rzeczy - a to w końcu nie jest nic nadzwyczajnego, a jednak...

Po tych wszystkich operacjach po zalogowaniu nie widać postaci i nie można się poruszać, lista członków gildii się 'wysypuje' tak samo jak znajomi

nigdzie indziej już tego levela członka gildii nie widzę, po zalogowaniu nie wczytuje NPC ani postaci etc:

img.jpg lista.jpg

próbowałem już różnych konfiguracji (mniej pakietów edytować w game), ale efekt był jak wyżej lub wywalało clienta po zalogowaniu.

Może mnie ktoś oświecić w tej kwestii? - może jeszcze gdzieś typ danych zmienić?  :pls:
Opublikowano

pamiętam pare osób miało z tym problemów, też sie kiedyś z tym męczylem więc łap +

Kolega nie napisał tutoriala, tylko zwraca się z prośbą o pomoc.

Opublikowano

Ktoś, coś? przegrzebałem całego sorsa i znalazłem tylko jeszcze jeden typ do zmiany w bince (PythonGuild),

nigdzie indziej już tego levela członka gildii nie widzę, po zalogowaniu nie wczytuje NPC ani postaci etc:

img.jpg

Byłbym wdzięczny chociażby za jakąś wskazówkę :)

Opublikowano

guild.cpp wielkości wysyłanych pakietów, polecam się przyjrzeć bo nie ustawili tam sizeof struktur, tylko na sztywno przypisali wielkość poszczególnych zmiennych. Masz do zmiany

pack.size

buf.write

d->Packet

(zmieniasz sztywno przypisaną ilość bajtów zmiennej na większa)

Opublikowano

A edytowałeś strukturę w UserInterface/packet.h TPacketGCGuildInfo?

<od strony game mam nadzieje, że sam sobie znajdziesz strukturę, z której korzysta ten pakiet :)>

mam wrażenie że TPacketGCGuildInfo

typedef struct packet_guild_sub_info
{
    WORD member_count;
    WORD max_member_count;
DWORD guild_id;
    DWORD master_pid;
    DWORD exp;
    BYTE level;
    char name[GUILD_NAME_MAX_LEN+1];
DWORD gold;
BYTE hasLand;

} TPacketGCGuildInfo;

odnosi się do lvla gildii w głównej zakładce okna gildii, a ja nie zwiększam lvl gildii tylko postaci - ale może warto spróbować  :yay: 

niemniej dziękuję obu panom za wypowiedź  :lenny: 

@update

niestety zmiana typu danych w tej strukturze nie poskutkowała - objawy wciąż te same

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...