Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbieram ludzi do nowego projektu serwera Metin2 - HARD. WIĘCEJ W TEMACIE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Averios takie serwery to sie robi pod kase a nie by gracze grali. Slaby serw dla hajsu da sie zrobic za 800 nie liczac reklamy ;) ale porzadny serw to 3 vpsy 1 strona 2 forum 3 ts do tego dedyk + zabezbieczenia to koszt okolo 1600zl porzadny. Layout to kolo 600 zl kodowanie 750zl. Zabezbieczenia 300. :p to tego zabezbieczenie klienta to tez kolo 250zl :)

Jeżeli sponsor ma płacić za zabezpieczenie klienta to pozdro...

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Wiadomo że jak znasz ludzi to da się taniej ;) i serwer postawić i reklamę. Z serwerem za 800 pln chodziło mi o serwer gdzie jest postawiony na gotowcu, full is . Wiadomo że na serwerze przez 1 miesiąc jest największy zarobek dlatego większość trwa koło 2 miechów max a potem olewka :D bo gracze już są i z plusem pieniędzy się jest, za 2 miesiące nowy serwer te same pliki i tak w kółko co widać tutaj na mpc forum często ;) ten sam technik ten sam team ten sam serwer pod IS dla zarobku. 4 tysiące to jak by nikogo nie znał i chciał postawić naprawdę porządny serwer tak jak pisał w temacie ;) oczywiście da się taniej.  

mały offtop co do mojego serwera ;) serwer praktycznie bez ISa przez pierwszy miesiąc ( 5 rzeczy które są w grze) wszystko na osobnych serwerach itd a 800zł dałem przykład oferty jaką maiłem na postawienie serwera gdzie Technik znał dużo osób i chciał postawić serwer na 2 miesiące by zarobić szybko.

Co do tematu, kup vps zacznij robić cokolwiek nawet questy pisać by było cokolwiek pokazać sponsorowi :D technika szukaj uważnie większości się nudzi bardzo szybko (nie dziwię się) najlepiej mieć 2 którzy się znają i razem pracują wtedy 1 pcha 2 taka rada mała.  

@Edit ooo w Metku nowy endgame by się przydał jeżeli masz jakieś pomysły na endgame to szczerze mówiąc taki serwer może się podobać ;) i być popularny a nie że wojny i dungi na końcu ;)

wyjaśnij mi na PW o co Ci dokładnie chodzi z tym endgame'm, bo niezły pomysł :)

Co do vps'a 15 września najprawdopodobniej będzie szansa, że coś w tej materii podziałam i będę próbował robić powolutku serwer. Top oczywiście będzie stał, by zbierać tą ekipę.

A co do techników uwierz mi wiem... Bo miałem takiego właśnie jednego co udawał bambuska, a wywiódł mnie w pole przy instalacji plików na vps.

­graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...