Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbieram ludzi do nowego projektu serwera Metin2 - HARD. WIĘCEJ W TEMACIE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Jak już bardzo dobrze wiecie już.. Od bardzo dawna serwery Metin2 dopadły korupcyjne czasy. Po prostu mówiąc krótko: Gra jest super, itd. Ale Administracja spier*ala sprawę. Globalny serwer gnojony, przez niemców też raczej nic nie daje. Czasem lubię popykać sam w Metina, i chętnie pograłbym na dobrym hardzie. Więc wychodzę z inicjatywą.

Szukam ludzi, którzy pomogą mi stworzyć solidny serwer Metin2 - nie potrzebuje "wszystkowiedzących" idiotów, wmawiających, że czegoś się nie da, lub jest to zbędne. To ma być pewny i stabilny serwer, który będzie dla każdego.

Plan serwera, ogólny zarys jego znajdziecie w plikach graficznych (Nie podam pliku głównego tekstowego, ze względu by ktoś nie wyedytował, a później siał ferment.)

Krótko mówiąc.. Na sam początek będę potrzebował

• W miarę dobrego technika.
  • Osobę, która potrafi zrobić "VPS'a do testów" by na nim móc spokojnie wykonywać projekt.

W późniejszym terminie pewnie będziemy szukać człowieka od strony, zabezpieczeń etc.. 

Ogólny zarys serwera, opis dropów itd. Jest wykonany. Wiele rzeczy również pozostaje do przedyskutowania, niemniej potrzebuje ludzi jak mówiłem, a oni też będą mieli wpływ na serwer więc będę czekał, co oni zadecydują...

Kontakt? Pisz na forum. Zaglądam często więc, spokojnie się wyrobię.

ps. nie mogłem dodać 11 odnośników, więc pierwszy dodam w spoilerze 

1504914415738171040275.png

post-1040275-0-76443100-1441573786_thumb.png

post-1040275-0-08362000-1441573788_thumb.png

post-1040275-0-84641800-1441573789_thumb.png

post-1040275-0-96196200-1441573791_thumb.png

post-1040275-0-11136000-1441573798_thumb.png

post-1040275-0-16910100-1441573800_thumb.png

post-1040275-0-62470600-1441573801.png

post-1040275-0-92530000-1441573802_thumb.png

post-1040275-0-71321300-1441573804_thumb.png

post-1040275-0-32255600-1441573806_thumb.png

­graphic.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o samego Gnypka znam go od prawie 4 lat i szczerze polecam z nim współpracę :) a co do projektu jest bardzo ciekawy, to taki serwer na którym bym zagrał z miłą chęcią (o ile by nie było wielkiej przewagi głównie pvp z graczami korzystającymi z IS i zwykłymi Kowalskimi z m1 :D).

Opublikowano

Bardzo ładnie wszystko opisane, polecam, mam nadzieję, że znajdziesz odpowiednie osoby :)

Też mam taką nadzieję ... 

­graphic.png

Opublikowano

Czyli w sumie szukasz technika co zrobisz wszystko za ciebie oraz frajera do opłacenia maszyny + konfiguracja ( żałosne)

A prezentacja z painta ma ich do tego zachęcić?? No nie wiem, każda gra jest komercyjna do tego powstał internet i zawód informatyk :)

No nic powodzenia ale raczej przyszłości nie widzę.

55381514166733279449.gif

Opublikowano

Czyli w sumie szukasz technika co zrobisz wszystko za ciebie oraz frajera do opłacenia maszyny + konfiguracja ( żałosne)

A prezentacja z painta ma ich do tego zachęcić?? No nie wiem, każda gra jest komercyjna do tego powstał internet i zawód informatyk :)

No nic powodzenia ale raczej przyszłości nie widzę.

Cwaniaków kablowych nigdy nie brakuje ;) Spaliłeś się na pierwszej pozycji - To jest Word nie Paint.

Po drugie człowiek nie jest maszyną, nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć, by wyglądało to idealnie. Potrzebuje rąk do pomocy. 

A trzecie - Frajera nie szukam, ale ktoś tutaj na siłe próbuje nim być.. :)

­graphic.png

Opublikowano

Cwaniaków kablowych nigdy nie brakuje ;) Spaliłeś się na pierwszej pozycji - To jest Word nie Paint.

Po drugie człowiek nie jest maszyną, nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć, by wyglądało to idealnie. Potrzebuje rąk do pomocy. 

A trzecie - Frajera nie szukam, ale ktoś tutaj na siłe próbuje nim być.. :)

Czy ja cwaniakuje??  Oj sorki Word :) rozumiem lepszy efekt ctr +v.

Skoro chcesz żeby to było profesjonalne i z ogarniętą administracją to gdzie znajdziesz czas dla graczy? Hmmm?? 

Potrzebujesz kogoś kto zrobi to za ciebie, zgarniesz kase i tyle :) 

// Żegnam :) nie odwiedzę tego już tematu bo szkoda czasu :)

I mała poprawka z posta up.

Nie polecam  :yay:

55381514166733279449.gif

Opublikowano

Czy ja cwaniakuje??  Oj sorki Word :) rozumiem lepszy efekt ctr +v.

Skoro chcesz żeby to było profesjonalne i z ogarniętą administracją to gdzie znajdziesz czas dla graczy? Hmmm??

// Żegnam :) nie odwiedzę tego już tematu bo szkoda czasu :)

I mała poprawka z posta up.

Nie polecam  :yay:

Czas dla graczy? Wybacz, ale nie rozumiem czego się doczepiasz lub starasz się doczepić. Napisałem temat, że szukam ludzi do stworzenia serwera, a Ty wyskakujesz nie dość, że od razu że szukam frajerów i ludzi żeby wszystko za mnie robili a teraz zadajesz bez sensu pytania, lub nie do końca zrozumiałe. A czas dla graczy, jeśli już o to pytasz muszę mieć. Wybacz, ale gdybym miał mentalność większości Administratorów ich sezonowych privów, nawet nie głowiłbym się pisząc plan serwera itp.

Pisz priv jak masz jeszcze jakieś pytania. Nie spamuj.

­graphic.png

Opublikowano

Co potrafisz? ­Czym Ty będziesz się zajmował?

Głównie zabawa w bazie danych

- ustawienie porządnie expa/yang.

- wrzucanie różnych nowych mobów/itemów/metinów itp. 

- System ulepszeń

no wiesz, takie najgłówniejsze rzeczy w bazie danych/ftp. Nie znam się na spryptach, więc tak jak pisałem technik by się przydał bardziej obeznany. :)

Do tego community, bo mam dużo wolnego czasu, ale przede wszystkim... Robił wszystko co mógł, by serwer się rozwijał, gracze byli zadowoleni ^_^

ciężko opisać to wszystko na raz.. Ale na pewno mało tego nie będzie.

­graphic.png

Opublikowano

Polecam tego pana. Widać że się stara po samej ofercie. Wszystkie najważniejsze rzeczy opisane :)

Osobiście mógłbym się zając forum od strony technicznej/administracyjnej oraz kontaktem w grze między gracz a administracja :)

KoSa_eune_92_4.png

Opublikowano

1. Bedziesz sie zajmowal rzeczami ktorymi zajmuje sie pomocnik technika praktycznie chociaz bardziej pasujesz na pomyslodawce.

2. Jezeli naprawde chcesz postawic serwer taki jaki opisales to koszt najmniej 4 tys nie liczac reklamy. Strona, forum, vps , dedyk itd zabezbieczenie tego wszystkiego nie liczac reklamy oczywiscie. Tutaj moge ci powiedziec ze zaden sponsor w to nie wejdzie bo chce zobaczyc jakies efekty serwra cos czym bedzie sie wyroznial.

3. Technik nie bedzie robil poprawial rzeczy itd za darmo :) a wiec bedzie trzeba mu zaplacic lub % przychodu serwera a naprawde niewielu chce sie robic cos od podstaw bo kazdy ma swoj plan i robi tak by mu wyszlo.

4. Wszystkim bedzie trzeba zaplacic (koszty miesieczne) to jak niby nie chcecie by serwer zarabial i kto bedzie go oplacal?

Krotko mowiac ja tego projektu bym nie zasponsorowal, to co przedstawiles w porownaniu do tego co ja zasponsorawalem to nic i moze do nastepnych wakacji cos zrobicie. W kazdym razie zycze ci powodzenia ;)

@2StronaMT2PL zagraja na hardzie jezeli nie bedzie pod IS ;) i bedzie zabawa + nowosci. Na kazdym typie gracze sie znajda zalezy od wykonania.

Opublikowano

Nie polecam. Autor to gimbus, który niejednokrotnie wyzywa ludzi (a głównie ich matki :D) bez powodu. Już widzę jak po pierwszym małym konflikcie w teamie projekt upadnie.

Opublikowano

Nie polecam. Nikt nie zagra na hardzie bo od tego jest priv żeby było łatwiej i przyjemniej. Po drugie nei znam tego Pana.

Skąd wiesz, że nikt nie zagra na hardzie? Wszyscy nie mają Twojego imienia i nazwiska kolego :)

1. Bedziesz sie zajmowal rzeczami ktorymi zajmuje sie pomocnik technika praktycznie chociaz bardziej pasujesz na pomyslodawce.

2. Jezeli naprawde chcesz postawic serwer taki jaki opisales to koszt najmniej 4 tys nie liczac reklamy. Strona, forum, vps , dedyk itd zabezbieczenie tego wszystkiego nie liczac reklamy oczywiscie. Tutaj moge ci powiedziec ze zaden sponsor w to nie wejdzie bo chce zobaczyc jakies efekty serwra cos czym bedzie sie wyroznial.

3. Technik nie bedzie robil poprawial rzeczy itd za darmo :) a wiec bedzie trzeba mu zaplacic lub % przychodu serwera a naprawde niewielu chce sie robic cos od podstaw bo kazdy ma swoj plan i robi tak by mu wyszlo.

4. Wszystkim bedzie trzeba zaplacic (koszty miesieczne) to jak niby nie chcecie by serwer zarabial i kto bedzie go oplacal?

Krotko mowiac ja tego projektu bym nie zasponsorowal, to co przedstawiles w porownaniu do tego co ja zasponsorawalem to nic i moze do nastepnych wakacji cos zrobicie. W kazdym razie zycze ci powodzenia ;)

@2StronaMT2PL zagraja na hardzie jezeli nie bedzie pod IS ;) i bedzie zabawa + nowosci. Na kazdym typie gracze sie znajda zalezy od wykonania.

Z kosztów zdaje sobie sprawe, ale bez ryzyka nie ma zysków, a bez pracy kołaczy. Mam dość rozbudowany plan cd. Samego serwera, jego użytkowania, przyszłości pod względem technicznym, i postaram się to wcielić w życiu. Dziękuję mimo wszystko za ciepłe słowa, na pewno się nie poddam, i spróbuje stworzyć serwer, nawet jesli sam będę ponosił szkody (Co często na początku zawsze się zdarza.)

Nie polecam. Autor to gimbus, który niejednokrotnie wyzywa ludzi (a głównie ich matki :D) bez powodu. Już widzę jak po pierwszym małym konflikcie w teamie projekt upadnie.

Autor to gimbus powiadasz? Jeżeli mieszkasz w Krakowie, lub okolicach chętnie chciałbym usłyszeć głównie argumenty. Wyzywam ludzi bez powodu? Wybacz stary, ale jeśli ktoś na siłe próbuje pokazać, że ma upośledzenie, lub po prostu kłamie w żywe oczy (Co moim zdaniem internetowym, czy realnym jest frajerstwem, i nienawidzę tego) to trudno. Każdy człowiek używa wulgarnych słów, i nie musi to o mnie świadczyć, jako złym człowieku. Po pierwszym konflikcie projekt upadnie? Nie będe się z Tobą zakładał, ale zobaczysz kto w przyszłości będzie miał racje :) ps. Jeśli nie widziałeś mnie ani razu na oczy, ani nie rozmawiałeś ze mną TS/w cztery oczy nie wypowiadaj się o mnie jaki jestem. ;)

­graphic.png

Opublikowano

Skąd wiesz, że nikt nie zagra na hardzie? Wszyscy nie mają Twojego imienia i nazwiska kolego :)

Z kosztów zdaje sobie sprawe, ale bez ryzyka nie ma zysków, a bez pracy kołaczy. Mam dość rozbudowany plan cd. Samego serwera, jego użytkowania, przyszłości pod względem technicznym, i postaram się to wcielić w życiu. Dziękuję mimo wszystko za ciepłe słowa, na pewno się nie poddam, i spróbuje stworzyć serwer, nawet jesli sam będę ponosił szkody (Co często na początku zawsze się zdarza.)

Autor to gimbus powiadasz? Jeżeli mieszkasz w Krakowie, lub okolicach chętnie chciałbym usłyszeć głównie argumenty. Wyzywam ludzi bez powodu? Wybacz stary, ale jeśli ktoś na siłe próbuje pokazać, że ma upośledzenie, lub po prostu kłamie w żywe oczy (Co moim zdaniem internetowym, czy realnym jest frajerstwem, i nienawidzę tego) to trudno. Każdy człowiek używa wulgarnych słów, i nie musi to o mnie świadczyć, jako złym człowieku. Po pierwszym konflikcie projekt upadnie? Nie będe się z Tobą zakładał, ale zobaczysz kto w przyszłości będzie miał racje :) ps. Jeśli nie widziałeś mnie ani razu na oczy, ani nie rozmawiałeś ze mną TS/w cztery oczy nie wypowiadaj się o mnie jaki jestem. ;)

Widziałem twoje zdjęcie - wystarczy mi.

No i rozmawiałem w grze, co pokazało mi o wiele więcej niż fotka.\

A co ma moje zdjęcie do zachowania?

Nie ma nic. Dlatego nie wiem z jakiego powodu poruszyłeś ten temat.

Jeśli nie widziałeś mnie ani razu na oczy, ani nie rozmawiałeś ze mną

Opublikowano

Widziałem twoje zdjęcie - wystarczy mi.

No i rozmawiałem w grze, co pokazało mi o wiele więcej niż fotka.

A co ma moje zdjęcie do zachowania? xD Wybacz, nie każdy rodzi się pięknym Tobą xD

Nie spamuj. Masz problem? Pisz pw. 

@@@@

­graphic.png

Opublikowano

@PanZeus

Najmniej 4 tys? Na co serwer na 1k osob mozna postawic na dedyku za 600 zl / VPS koszt 50-100 zl / zabezpieczenia to juz kwestia u kogo robisz ale liczmy ze z 200-300 + nadzor / strona to tez nie sa drogie rzeczy wiec zamykasz sie w 1,5 tysiaca + reklama to juz zalezy gdzie za ile i u jakiego youtubera wiec nie wiem jakie ty kosmiczne dedyki brales 

Opublikowano

no wiesz generalnie jak wszystko było by pod zamówienie to coś koło 4 k by wyszło , grafika,technik,strona,zabezpieczenia, i dojedzie jeszcze pare dodatków

pomysł fajny ale teraz sponsorzy oczekują troche więcej od serwera, a konkretniej aby w jakimś stopniu był już zrobiony , noi oczywiście "nie na odwal"

ale życze powodzenia :) 

Opublikowano

@Averios takie serwery to sie robi pod kase a nie by gracze grali. Slaby serw dla hajsu da sie zrobic za 800 nie liczac reklamy ;) ale porzadny serw to 3 vpsy 1 strona 2 forum 3 ts do tego dedyk + zabezbieczenia to koszt okolo 1600zl porzadny. Layout to kolo 600 zl kodowanie 750zl. Zabezbieczenia 300. :p to tego zabezbieczenie klienta to tez kolo 250zl :)

Opublikowano

@Averios takie serwery to sie robi pod kase a nie by gracze grali. Slaby serw dla hajsu da sie zrobic za 800 nie liczac reklamy ;) ale porzadny serw to 3 vpsy 1 strona 2 forum 3 ts do tego dedyk + zabezbieczenia to koszt okolo 1600zl porzadny. Layout to kolo 600 zl kodowanie 750zl. Zabezbieczenia 300. :p to tego zabezbieczenie klienta to tez kolo 250zl :)

Ano.

Przy wykorzystaniu okazji pozwolę sobie o mały @RefreshTematu.

narazie znalazłem jedną osobę, co będzie w stanie mi w miarę pomóc... Lecz oferta dalej aktualna!

Ps. Jeżeli już tak wszyscy mówicie o pieniądzach to powiem tak... Wstępnego "sponsora" już mam. Musze odbyć z nim jeszcze parę rozmów (Ponieważ przez poprzedni projekt, który własnie przez pseudo technika się rozpadł i zostałem sam z tym muszę tym razem go przekonać, że będzie tip top). ja wiem, że wiele ludzi patrzy tylko "Aaa po co próbować, to już sensu nie ma, aa bo się nie uda". Ale dzięki source ktoś kiedyś powiedział, że można stworzyć o wiele ciekawsze pomysły na serwer, że wiele barier zostało odblokowanych/ułatwionych... Chcę się o tym przekonać robiąc dobry serwer HARD. 

Tyle ludzi wypowiada się w temacie "Twój wymarzony serwer" a gdy przyjdzie co do czego nudzą/kończą grę na ... max 60 lvlu bo topka za dobra, albo wymyślają setki innych powodów. Chcę po prostu stworzyć elegancki serwer, który nie będzie okazywał się po miesiącu "maszynką do pieniędzy" bo zdaję sobie sprawę ile można zarobić na czymś takim.

Cóż.. Dalej czekam.

ps. w temacie nie będę już opisywał resztę nowych pomysłów ze względu na wykorzystanie ich. Jeżeli ktoś jest zainteresowany innymi ewentualnymi dodatkami/pomysłami proszę pw.

­graphic.png

Opublikowano

@PanZeus

jak siedzisz troche w tym temacie to idzie wszystko ogarnac po znajomosci ;) napewno nie 4k a skoro mowisz ze robisz serwer nie pod to zeby ludzie grali ale pod kase a powiem Ci ze bez ludzi nie masz kasy bo kto Ci bedzie w IS ladowal? a skoro graiby ludzie to i z czasem pieniazki same by przyszly wiec nie gadaj glupot bo troszke sie na tym znam. Co do tematu to zycze powodzenia bo projekt jako projekt sam w sobie wyglada fajnie serwery hard to rzadkosc w dzisiejszych czasach.

Opublikowano

@PanZeus

jak siedzisz troche w tym temacie to idzie wszystko ogarnac po znajomosci ;) napewno nie 4k a skoro mowisz ze robisz serwer nie pod to zeby ludzie grali ale pod kase a powiem Ci ze bez ludzi nie masz kasy bo kto Ci bedzie w IS ladowal? a skoro graiby ludzie to i z czasem pieniazki same by przyszly wiec nie gadaj glupot bo troszke sie na tym znam. Co do tematu to zycze powodzenia bo projekt jako projekt sam w sobie wyglada fajnie serwery hard to rzadkosc w dzisiejszych czasach.

Wiadomo że jak znasz ludzi to da się taniej ;) i serwer postawić i reklamę. Z serwerem za 800 pln chodziło mi o serwer gdzie jest postawiony na gotowcu, full is . Wiadomo że na serwerze przez 1 miesiąc jest największy zarobek dlatego większość trwa koło 2 miechów max a potem olewka :D bo gracze już są i z plusem pieniędzy się jest, za 2 miesiące nowy serwer te same pliki i tak w kółko co widać tutaj na mpc forum często ;) ten sam technik ten sam team ten sam serwer pod IS dla zarobku. 4 tysiące to jak by nikogo nie znał i chciał postawić naprawdę porządny serwer tak jak pisał w temacie ;) oczywiście da się taniej.  

mały offtop co do mojego serwera ;) serwer praktycznie bez ISa przez pierwszy miesiąc ( 5 rzeczy które są w grze) wszystko na osobnych serwerach itd a 800zł dałem przykład oferty jaką maiłem na postawienie serwera gdzie Technik znał dużo osób i chciał postawić serwer na 2 miesiące by zarobić szybko.

Co do tematu, kup vps zacznij robić cokolwiek nawet questy pisać by było cokolwiek pokazać sponsorowi :D technika szukaj uważnie większości się nudzi bardzo szybko (nie dziwię się) najlepiej mieć 2 którzy się znają i razem pracują wtedy 1 pcha 2 taka rada mała.  

@Edit ooo w Metku nowy endgame by się przydał jeżeli masz jakieś pomysły na endgame to szczerze mówiąc taki serwer może się podobać ;) i być popularny a nie że wojny i dungi na końcu ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...