Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netbook do szkoły i gier [6000]

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Risen

nawet nie pakuj się w Windowsa w tym budżecie, nie ma sensu.

A bo co ? Windows nie nadaje się do robienia notatek ? A no tak, ciężko się z notebookiem opartym na Windozie pokazać w Starbucksie.

Obecny rozgrzewa się do 104 C przy twitchu.

Aż tak źle nie będzie, ale temperatury do najniższych nie należą.

416231423689480320491.png

Opublikowano

@Risen

A bo co ? Windows nie nadaje się do robienia notatek ? A no tak, ciężko się z notebookiem opartym na Windozie pokazać w Starbucksie.

Nie. Bo OS X jest systemem wygodniejszym w każdej sytuacji. Nie jestem zamknięty na inne systemy, sam w tej chwili mam wspomnianego Asusa za tysiaczka na Windowsie 8.1 i jest elegancko, mam Lumię 640 na Windows Phone (o laboga, Apple Fanboy i ma Lumię!), ale mam porównanie. Miałem MacBooka Pro z Retiną 13" i wiem, że to jest inna jakość pracy. Zresztą, przejdź się do jakiegoś iSpota, popatrz na jakość wykonania tych sprzętów i wszystko Ci się rozjaśni.

Co do grania na Air - o laboga, nie. Tylko nie to. Zajedziesz go, w ogóle ciężko będzie na tym odpalić GTA 5. W ogóle te nowe Airy z procesorami Haswell mają tendencje do grzania się.

5465845486.png

Opublikowano

@Risen

Nie. Bo OS X jest systemem wygodniejszym w każdej sytuacji. Nie jestem zamknięty na inne systemy, sam w tej chwili mam wspomnianego Asusa za tysiaczka na Windowsie 8.1 i jest elegancko, mam Lumię 640 na Windows Phone (o laboga, Apple Fanboy i ma Lumię!), ale mam porównanie. Miałem MacBooka Pro z Retiną 13" i wiem, że to jest inna jakość pracy. Zresztą, przejdź się do jakiegoś iSpota, popatrz na jakość wykonania tych sprzętów i wszystko Ci się rozjaśni.

Co do grania na Air - o laboga, nie. Tylko nie to. Zajedziesz go, w ogóle ciężko będzie na tym odpalić GTA 5. W ogóle te nowe Airy z procesorami Haswell mają tendencje do grzania się.

Co w nim takiego wygodnego ? Korzystam ze stacjonarki (hackintosh), mam w planach zakup ThinkPada X201. Oba ten sprzęty są wykonane lepiej niż sprzęt apple, zwłaszcza stacjonarka vs iMac, który jest gównem obojętnie jak by na to nie patrzeć.

Co masz na myśli piszcząc "inna jakość pracy" ? No tak, dzięki OSX lepiej pisze mi się w edytorze tekstu, to taki niesamowity system. Jako posiadacz OSX mogę stwierdzić, rzeczywiście system ma parę genialnych rozwiązań jak chociażby spotlight, ale nie ma co go tak wywyższać ponad winzgroze ;).

W iSpocie byłem, w silesii, zobaczyłem parametry imaców oraz ich cenę i wyszedłem xD

Opublikowano

@Risen

Aż tak źle nie będzie, ale temperatury do najniższych nie należą.

Byleby żebym nie musiał go oddawać na gwarancję po tygodniu. :P

Nie będę się wtrącał do kłótni co lepsze, bo mi system de facto "wisi". Macbooka wybrałem ze względu na jakość oraz dizajn, a gusta mam bardzo urojone. xD

Co masz na myśli z zajechaniem go? Może od tego "zdechnąć" ? Podkreślam, że gram okazjonalnie, jednak zależy mi na takiej możliwości. GTA 5 odpalę, bo znajomy testował, jednak jeśli faktycznie mógłby być to problem dla air'a to pozostaję zawsze OMSI I Arma. :P

Do gier chcę zainstalować Windowsa 8.1, bo będę miał za darmo ze szkoły. :P ( Partnerstwo z Micro$oftem)

Opublikowano

1 klasa szkoly sredniej z dreamsparkiem i zapierniczasz po korytarzu z laptopem? WTF

Co do tematu to ja bym nie polecal dawac 6k na lapka od japka i zeby mial wydajnosc kompa za 1k :D

Laptop do 2k starczyl by do szkoly na 100% a do gier drugi laptop za 4k+ z ekranem 15cali i moglbys z nim jezdzic gdzie bys chcial ;)

Opublikowano

1 klasa szkoly sredniej z dreamsparkiem i zapierniczasz po korytarzu z laptopem? WTF

Co do tematu to ja bym nie polecal dawac 6k na lapka od japka i zeby mial wydajnosc kompa za 1k :D

Laptop do 2k starczyl by do szkoly na 100% a do gier drugi laptop za 4k+ z ekranem 15cali i moglbys z nim jezdzic gdzie bys chcial ;)

Nie wiem czy już wspominałem, ale chcę mieć koniecznie jedno urządzenie. Mam ciężkie gusta i trudno mi dogodzić. Air nie góruję w moim rankingu bez powodu. Jest droższy o 70% od innych laptopów, ale mam pewność, że nie rozsypie się po roku jak inne + prawie całkowity brak plastiku co jest niewyobrażalnie miłym dodatkiem ułatwiającym mi pracę. Mam dysgrafię i dyslekcję. Wspominam już chyba 10 raz, że muszę zapisywać notatki na laptopie z tego też względu potrzebuję mocną baterię. (Lekcję od 8-17). :P

Opublikowano

Nie wiem czy już wspominałem, ale chcę mieć koniecznie jedno urządzenie. Mam ciężkie gusta i trudno mi dogodzić. Air nie góruję w moim rankingu bez powodu. Jest droższy o 70% od innych laptopów, ale mam pewność, że nie rozsypie się po roku jak inne + prawie całkowity brak plastiku co jest niewyobrażalnie miłym dodatkiem ułatwiającym mi pracę. Mam dysgrafię i dyslekcję. Wspominam już chyba 10 raz, że muszę zapisywać notatki na laptopie z tego też względu potrzebuję mocną baterię. (Lekcję od 8-17). :P

Akurat obecność aluminium a wytrzymałość... no cóż. Mogę się założyć, że więcej by wytrzymały starsze thinkpady.

Temat już został chyba wyczerpany, musisz sam wybrać, na czym bardziej Ci zależy, o czym pisałem już wcześniej.

Opublikowano

@Risen

A no tak, ciężko się z notebookiem opartym na Windozie pokazać w Starbucksie.

Bez przesady do takich melin to ja nie chodzę.  :v

Akurat obecność aluminium a wytrzymałość... no cóż. Mogę się założyć, że więcej by wytrzymały starsze thinkpady.

Temat już został chyba wyczerpany, musisz sam wybrać, na czym bardziej Ci zależy, o czym pisałem już wcześniej.

Tu masz rację. Sam kiedyś miałem poczciwego R60 i praktycznie był nieśmiertelny, ale musiałem w końcu wymienić go na coś mocniejszego.  ^^ Chciałbym się jeszcze spytać o tego air'a. Czy wersja z i7 byłaby dużo lepsza od i5 w przypadku grafiki? W sensie jej projektowania.

Opublikowano

Bez przesady do takich melin to ja nie chodzę.  :v

Tu masz rację. Sam kiedyś miałem poczciwego R60 i praktycznie był nieśmiertelny, ale musiałem w końcu wymienić go na coś mocniejszego.  ^^ Chciałbym się jeszcze spytać o tego air'a. Czy wersja z i7 byłaby dużo lepsza od i5 w przypadku grafiki? W sensie jej projektowania.

Różnica wyłącznie w taktowaniu, to dalej 2c/4t.

MBA ma tą zaletę, że można jeszcze na nim foty obrabiać (tylko na retinie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...