Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na zarobek

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest szansa na zarobek w wieku 15/16 lat??? Jakikolwiek??? Myślałem nad nauką php i robieniu stron ale czy za to dużo płacą i czy jest to opłacalne w tym wieku? A może jakieś ulotki? Mieszkam w średnim mieście i nie ma tu możliwości chodzenia na pola żeby zbierać truskawki, czy pomagać przy zwierzętach...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

­Jeśli interesujesz się robieniem stron, etc to czemu nie? :) Zarobek tutaj to zależy, każdy ceni swoją robotę inaczej, każdy też ma inne umiejętności, więc ciężko dokładnie stwierdzić, ale myślę że ja na Twój wiek to będziesz zadowolony z tych pieniędzy. :)

Dodatkowo ulotki, wykładanie towaru w sklepach, etc.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Bądźcie realistami pls...

Kiedyś chciałem sprzedawać różne rzeczy na allegro/fb, ale urząd skarbowy...

Eh. W Polsce nie ma za wiele szans. :/

Opublikowano

"Dla chcącego nic trudnego"... Ze znajomym wsiedliśmy na rowery i chyba każdą restaurację i bar w mieście pytaliśmy o ulotki. 3 godziny w plecy, nikt nas nie chciał :( na olx wystawiłem ogłoszenie, że poszukuję pracy, to 1 sms dostałem od oszusta (wygooglojcie sobie dehuz14), a 2 propozycję występu w programie TV. Kilka dni później ogłoszenie zostało usunięte za naruszenie regulaminu. Naprawdę staram się znaleźć pracę, ale po prostu się nie da :/

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

"Dla chcącego nic trudnego"... Ze znajomym wsiedliśmy na rowery i chyba każdą restaurację i bar w mieście pytaliśmy o ulotki. 3 godziny w plecy, nikt nas nie chciał :( na olx wystawiłem ogłoszenie, że poszukuję pracy, to 1 sms dostałem od oszusta (wygooglojcie sobie dehuz14), a 2 propozycję występu w programie TV. Kilka dni później ogłoszenie zostało usunięte za naruszenie regulaminu. Naprawdę staram się znaleźć pracę, ale po prostu się nie da :/

próbowałeś twitcha? albo moze showup? albo możesz żebrać daj no dwa zlote.Istnieje taka opcja zebyś robil bomby z uranu i je sprzedawać albo pojechać do wawy mowić ze masz kokaine a tak naprawde to proszek albo mąka basia?

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Proszę was ludzie... Kolejny pytanie tego typu a marzenia być miliarderem.. Jak się postaracie to znajdziecie, nikt nie będzie za was szukał. 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Za dobre strony dużo płacą, ale w tydzień, ani miesiąc się tego nie nauczysz. Zarabiać można na wiele sposobów, możesz sam coś robić np jakieś bransoletki, zamawiać sobie rzeczy z aliexpress, by z nich robić jakieś hand-made produkty i sprzedawać ( o wiele tańsze materiały niż w Polsce). Trochę twórczości i na tym jak najbardziej da się zarobić. Lepsze to niż ulotki, a jak wymyślisz coś fajnego to na bank zarobisz. 

Inna możliwość zarobku, lecz nie jest to sposób wg mnie moralny to to co się dzieje na facebooku, youtube itp, niestety nie opiszę tutaj jak na tym zarabiać, ale profity są bardzo zadowalające i różnorodność metod zarobku też. Skoro myślisz o tworzeniu stron to tym się możesz podeprzeć dość solidnie. Nie ma znaczenia to, ile ma się lat. Trzeba mądrze poszukać w Google o co chodzi. Tutaj na forum podać nie mogę. 

Sprzedawanie rzeczy na Allegro - Urząd Skarbowy teraz praktycznie 24/7 siedzi na Allegro i monitoruje użytkowników, potrafią wystąpić do nas nawet z historią 5 lat wstecz. Jest to idiotyzm Polski (jak cały ten kraj pokryty fikcją, nawet patriotyzm tego już nie zmieni) taki jak wyłudzanie pieniędzy od użytkowników chomikuj/torrentów na skraju prawa, a jednak wszystko legalne, by firmy prosperowały dobrze, uchodźcy mieli za co żyć, a potem nas okradać i oczywiście dla polityków, bo umarliby z głodu gdyby nie nasze pieniądze.

Już nawet nie można skupować firmówek w lumpexach i sprzedawać na Allegro, bo się czepiają. Ba, nawet wyprzedawać własnych rzeczy, bo przypuśćmy mamy kilka rzeczy razem wartych ponad 1000 zł i już teoretycznie i praktycznie powinniśmy z tego powodu mieć założoną firmę i odprowadzić podatek od sprzedaży. 

A potem ludzie się dziwią, że Polacy kradną... a jak inaczej tu żyć?

Podsumowując, jedyne opcje:
- hand-made, czyli robótki ręczne, rysowanie, malowanie i różne inne rzeczy, tu jeszcze Urząd Skarbowy swych rąk nie położył
- próba znalezienia roboty w mieście na ulotkach, ale jest to wysoce nieopłacalne (np moja koleżanka tak roznosiła ulotki przez miesiąc, że jej wypłata równała się cenie jej butów, które zniszczyła)
- okradanie innych lub fake content, bo jak to można nazwać inaczej?

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Zrobiłem już kilka "reklam" dotyczących "usługi" wyprowadzania psów i jutro idę rozwiesić. Prace ręczne - nie bardzo, umiem robić tylko biżuterię z tych kolorowych żyłek, ale tego raczej nikt nie kupi :/ nawet nie umiem zszyć dziury w plecaku, a co dopiero składać ubrania z części... 

Od wujka dostałem propozycję pracy, nawet dobrze płatnej. Miałem wykonać za niego jakieś wykresy czy coś takiego w pewnym programie, którego nazwy nie podam. Powiem tylko tyle, że był on cholernie (jak dla mnie) skomplikowany i nic z niego nie rozumiałem, więc zrezygnowałem. Piszę o tym, bo wspomniałem że chciałbym spróbować ze stronami w php, ale nie wiem czy to nie skończy się tak samo :(

Opublikowano

Za dobre strony dużo płacą, ale w tydzień, ani miesiąc się tego nie nauczysz. Zarabiać można na wiele sposobów, możesz sam coś robić np jakieś bransoletki, zamawiać sobie rzeczy z aliexpress, by z nich robić jakieś hand-made produkty i sprzedawać ( o wiele tańsze materiały niż w Polsce). Trochę twórczości i na tym jak najbardziej da się zarobić. Lepsze to niż ulotki, a jak wymyślisz coś fajnego to na bank zarobisz. 

Inna możliwość zarobku, lecz nie jest to sposób wg mnie moralny to to co się dzieje na facebooku, youtube itp, niestety nie opiszę tutaj jak na tym zarabiać, ale profity są bardzo zadowalające i różnorodność metod zarobku też. Skoro myślisz o tworzeniu stron to tym się możesz podeprzeć dość solidnie. Nie ma znaczenia to, ile ma się lat. Trzeba mądrze poszukać w Google o co chodzi. Tutaj na forum podać nie mogę. 

Sprzedawanie rzeczy na Allegro - Urząd Skarbowy teraz praktycznie 24/7 siedzi na Allegro i monitoruje użytkowników, potrafią wystąpić do nas nawet z historią 5 lat wstecz. Jest to idiotyzm Polski (jak cały ten kraj pokryty fikcją, nawet patriotyzm tego już nie zmieni) taki jak wyłudzanie pieniędzy od użytkowników chomikuj/torrentów na skraju prawa, a jednak wszystko legalne, by firmy prosperowały dobrze, uchodźcy mieli za co żyć, a potem nas okradać i oczywiście dla polityków, bo umarliby z głodu gdyby nie nasze pieniądze.

Już nawet nie można skupować firmówek w lumpexach i sprzedawać na Allegro, bo się czepiają. Ba, nawet wyprzedawać własnych rzeczy, bo przypuśćmy mamy kilka rzeczy razem wartych ponad 1000 zł i już teoretycznie i praktycznie powinniśmy z tego powodu mieć założoną firmę i odprowadzić podatek od sprzedaży. 

A potem ludzie się dziwią, że Polacy kradną... a jak inaczej tu żyć?

Podsumowując, jedyne opcje:

- hand-made, czyli robótki ręczne, rysowanie, malowanie i różne inne rzeczy, tu jeszcze Urząd Skarbowy swych rąk nie położył

- próba znalezienia roboty w mieście na ulotkach, ale jest to wysoce nieopłacalne (np moja koleżanka tak roznosiła ulotki przez miesiąc, że jej wypłata równała się cenie jej butów, które zniszczyła)

- okradanie innych lub fake content, bo jak to można nazwać inaczej?

Ale te prace ręczne trzeba gdzieś sprzedawać, a jak mówiłeś na allegro siedzi US. ;)

Wiecie może, czy US też stale kontroluje konta w banku(tzn. dziwne przelewy etc.)?

Opublikowano

Prace ręczne może też sprzedawać bez udziału Allegro np na zamówienie mając stronę na Facebook'u, bloga. Zależy jakie przelewy dostajesz, bo np wypłata z ******* (przecież nie mogę tu podać) nie jest sprawdzana zbytnio, bo to legalnie działające firmy, w dodatku zarejestrowane, ale jak dostajesz po kilka tysięcy zł to już to może kogoś zainteresować, jednak bardziej sprawdzane są namacalne dowody, czyli po prostu aukcje w internecie. Z tego mogą sprawdzić twoje konto, a jak masz coś ciekawego to podatki, podatki, podatki. Jeśli nic w necie nie sprzedajesz to tylko sąsiad może Cię wkopać, bo np pochwaliłeś się mu zegarkiem za 2 tysiące, albo masz samochód zbyt kosztowny jak na realne dochody. 

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Ja tam obstawiam skiny na csgolounge i w kilka miesięcy nic nierobienia wyszłem z 10,000 PLN na + ;) (Nikt nie musi wierzyć, ale jeśli ktoś interesuje się CS:GO, to wie jak to jest na csgolounge/shuffle/jackpot.)

Opublikowano

Ja tam obstawiam skiny na csgolounge i w kilka miesięcy nic nierobienia wyszłem z 10,000 PLN na + ;) (Nikt nie musi wierzyć, ale jeśli ktoś interesuje się CS:GO, to wie jak to jest na csgolounge/shuffle/jackpot.)

Nie gram w cs, nie znam się (ale mam znajomych którzy obstawiają).

Dla niepełnoletnich najlepszy sposób na zarobek to przyłożyć się do nauki i walczyć o stypendia.

Najlepsi w mojej szkole dostali "stypendium" 100 zł xD a do nich mi baaaardzo daleko.

Opublikowano

Nie gram w cs, nie znam się (ale mam znajomych którzy obstawiają).

Najlepsi w mojej szkole dostali "stypendium" 100 zł xD a do nich mi baaaardzo daleko.

Nie chodzi mi o stypendia typu te smieszne 100zł, jeśli są daleko to może czas się przyłożyć?

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

>marnowanie czasu na roznoszenie ulotek

xDDDD

Spróbuj zarobić coś przez internet pole do popisu jest wielkie.Ja od kilku miesięcy dostaję wypłatki po 150$ dla chcącego nic trudnego :)

6jnc40.gif

Opublikowano

Moja propozycja to wyprowadzanie psów nie każdy ma czas wiec klienci napewno się znajdą :)

Od kiedy psy nie gryzą obcych? :)

Opublikowano

>marnowanie czasu na roznoszenie ulotek

xDDDD

Spróbuj zarobić coś przez internet pole do popisu jest wielkie.Ja od kilku miesięcy dostaję wypłatki po 150$ dla chcącego nic trudnego :)

Bawią mnie takie posty. Niektórzy piszą, że wyciągają przez internet 2k miesięcznie, a żaden nie powie jak :')

A połowa reklam o "usłudze" wyprowadzania psów została zdjęta przez moje wspaniałe sąsiadki (wieszałem na słupach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...