Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dołączeniem na serwer

giantspider7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam taki mały kłopot, stworzyłem dla siebie i kolegów serwer na aaa. Wszystko niby pięknie ładnie chodzi, ale jest taki problem. Po odpaleniu serwera na stronie i włączeniu minecrafta nie mogę się zalogować na serwer. Po kilku minutach od startu widać dopiero że serwer jest online a potem jeszcze kilka minut czekania aż mnie zaloguje. Dzieje się tak kiedy używam IP wpisanego przezemnie, kiedy używam tego jednorazowego, wygenerowanego przez Aternosa, wszystko chodzi bez problemu. Sęk w tym, że kiedy chcemy pograć, każdemu muszę podawać nowy adres IP serwera a do tego waypointy z minimapy kasują się po każdym starcie serwera. Jest to dosyć uporczywy problem, tymbardziej że czasem wchodzę na serwer sam coś porobić i inni pierw muszą do mnie dzwonić pytać się czy gram czy nie, a do tego za każdym razem muszę ustawiać nowe waypointy, gdzie jest dom itd. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać problem proszę o pomoc. Pisałem już tam do Aternosa ale nie wiem ile będzie trzeba czekać na odpowiedź.

Opublikowano

zmień hosting nie ma co na tym badziewiu kolega tego użył by posłużyć się worldedita do zrobienia spawnu podał mi ip mnie serwer nie działał

a jak cie nie stać to załóż serwer hamachi bardzo proste 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...