Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Charlotte - dyskusja

TheRyuuzaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero dziś przypomniałem sobie, że nie skończyłem tego anime. ;f

A więc to już koniec, szczerze liczyłem na drugi sezon (bo mangi nie czytałem wychodzi, że mangi nie ma xD), ponieważ

zdawało mi się, że odcinek dwunasty był jego zapowiedzią, a trzynasty jedynie początkiem jego przygody. Liczyłem na to, że w kolejnym sezonie będą ukazane zmagania bohatera i ew. jego przyjaciół, lecz wszystko to ukazali w jednym odcinku, co mnie lekko zawiodło.

Ostatni odcinek porusza do łez, był przepiękny,

ukazał wrak człowieka, który dzięki swoim uczuciom do pewnej osoby przeszedł ciężką drogę i zakończył misję.

Anime same w sobie było poruszające, zmuszało też do głębszych przemyśleń.

Ps. jak dla mnie najlepszy last jaki widziałem.

@Ariness ogółem to nawet nie wiedziałem, że nie ma mangi, bo nie za bardzo mnie to interesowało i napisałem, że przy dwunastym odcinku myślałem o drugim sezonie, lecz trzynasty rozwiał moje przypuszczenia.

Opublikowano

Dopiero dziś przypomniałem sobie, że nie skończyłem tego anime. ;f

A więc to już koniec, szczerze liczyłem na drugi sezon (bo mangi nie czytałem), ponieważ

zdawało mi się, że odcinek dwunasty był jego zapowiedzią, a trzynasty jedynie początkiem jego przygody. Liczyłem na to, że w kolejnym sezonie będą ukazane zmagania bohatera i ew. jego przyjaciół, lecz wszystko to ukazali w jednym odcinku, co mnie lekko zawiodło.

Ostatni odcinek porusza do łez, był przepiękny,

ukazał wrak człowieka, który dzięki swoim uczuciom do pewnej osoby przeszedł ciężką drogę i zakończył misję.

Anime same w sobie było poruszające, zmuszało też do głębszych przemyśleń.

Ps. jak dla mnie najlepszy last jaki widziałem.

Szarlotka jest anime z oryginalnym scenariuszem, nie na podstawie mangi czy powieści. Na drugi sezon bym nie liczył.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Mi się bardzo podobało,nade wszystko Opening i Ending,gdyby działo się w odcinkach 1-6 coś ciekawego to ocena byłaby 9/10 . A skąd wiadomo ? Może pierwsze 6 odcinków było specjalnie zrobione jako nudne,żeby później było większe zaskoczenie i głębsze refleksje..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Bo ukradli suby, siunden kradnie.

Jak każda inna strona, co nie?

Co do końcówki to mi średnio przypadła do gustu, taka naturalna, happy end, nawet jego brata nie było na końcówce.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak dla mnie bardzo ciekawa seria, dobry pomysł na fabułę, z niecierpliwością czekałem na nowe odcinki, spoiler 

Była jedna fajna scenka, kiedy główny bohater przemieszczał się po całym świecie kiedy odbierał moce innym, szkoda, że nie zrobili krótkiej scenki z naszym krajem! ;c

Sam opening bardzo przyjemny, nie pomijałem go, a anime mogę spokojnie ocenić na 8.5/10

jmm0xku1w3y4.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak, po opisie i okładce w życiu bym tego nie tknął, ale że nie miałem co w nocy robić..

Jakoś wyszło, że pobrałem sobie z torrentów całą serię, pierwsze kilka odcinków to była katorga (pomijając połowę pierwszego), ale koniec końców jestem całkiem zadowolony.

Końcówka może i wymuszona, nie mniej jakoś to się zgrało w całość. Gdyby nie cukierkowa kreska i głowy większe od tułowia to myślę, że wystawiłbym pozytywną ocenę, a tak zakończyłem bez ratingu.

Podsumowując, anime idealne żeby sobie obejrzeć w wolnym czasie, nie musząc skupiać się za bardzo na fabule.

Ot taki lekki średniak bez żadnego przesłania.

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...