Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Charlotte - dyskusja

TheRyuuzaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2moa24j.png

1zvbpl0.jpg

Typ widowni : Seinen

Rok produkcji : 2015

Wiek widowni : 13+

Rodzaj : TV

Gatunek : Fantasy

Tematyka : Szkolne życie, Super moce

Ilość odcinków : 13

Status : Zakończone

Opis:

Nieliczni dojrzewający chłopcy lub dziewczęta przebudzają specjalne umiejętności takie jak bycie niewidzialnym,teleportacja i wiele innych różnych. Yuu Otosaka chłopiec który przebudził w sobie umiejętność przejmowania czyjegoś ciała używa tej umiejętności na własną korzyść. Gdy spotyka Nao Tomori dowiaduję się o przyszłości przeznaczonej dla użytkowników specjalnych umiejętności.

Trailer:

Moja ocena:

Jest to bardzo dobre anime. Posiada dobrą fabułę. W pewnym momencie ryczałem jak prosiak. Muzyka jest w miarę dobra. Wciąż oczekuję kolejnych odcinków. Polecam osobom które lubią szkolne życie, jak i super moce !

Moja osobista ocena anime to 7/10

.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

12 odcinek to w sumie mogłoby być zakończenie

że wyruszył w świat ukraść moce innych

a reszty niech sobie widz dopowie

i mam jakieś przeczucie, że ostatni odc. będzie jakimś timeskipem

yuu pewnie uratował świat od złego i umarł, a inni żyją sobie szczęśliwie

No i anime skończone ;)

ano rzeczywiście, dzisiaj wyszedł ostatni odcinek... a byłem przekonany, że za tydzień

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

No i anime skończone ;)

@chaterchater

Cieszę się, że zrobili o jeden odcinek więcej. Nawet uważam, że ten ostatni odcinek, zakończenie - za szybko to wszystko się skończyło xD

Tak czy siak bohater OP :3  Łezka mi poleciała jak

po uratowaniu kilkadziesiąt - set osób, stracił pamięć, a Tomori mu powiedziała, że są kochankami xD Ona się też wtedy wzruszyła

Oby się tylko ten spoiler nie zepsuł, żeby się nie pokazało co w nim jest :P

Dobrze też, że

Puchatek umarł, a nie jakimś dziwnym trafem przeżył + Yu nie widzi na to oko

Nie umiem sobie jakoś odpowiedzieć na pytanie, które anime lepsze: Angel Beats czy Charlotte, hmm...

Anime miało wzloty i upadki. Dla przykładu: akcja w 11 odcinku. Mogli to trochę lepiej... rozegrać? Tak mi się wydaję. Nie obraziłbym się też jakby dali jeszcze więcej romansu i dramatu. To trochę mieszanka takich produkcji jak

Steins;Gate, Angel Beats + bohater z początku przypomina nieco.. Kire z Death Note?

Ocena końcowa 8-9/10.

Opublikowano

Warto obejrzeć to anime? Opinie, które slyszalem nie byly zbyt dobre, ale moze w rzeczywistosci ta seria jest dobra? Nie wiem, poleccie mi lub nie poleccie

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Warto obejrzeć to anime? Opinie, które slyszalem nie byly zbyt dobre, ale moze w rzeczywistosci ta seria jest dobra? Nie wiem, poleccie mi lub nie poleccie

Zależy. Jak chce ci się tracić czas i nerwy na pierwsze sześć odcinków, gdzie bezustannie siostrunia głównego bohatera irytuje tak, że mógłbyś wywalić peceta przez okno, a epizodyczność i zupełny brak fabuły ci nie przeszkadza, to tak, bo pozostałe epy są niezłe.

Muzyka też fajna.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Od pierwszego odcinka czułem, że ta seria będzie ciekawa. No i miałem rację. Trzeba przyznać, że początkowe odcinki za wiele fabularnie nic nie wprowadzały. Po prostu fabuła stoi w miejscu, akcja się toczy. Tak naprawdę fabułę możemy zamknąć w ~6 odcinkach. Ale można to przeboleć. Pierwszą widoczną zaletą tego tytułu, to kreska oraz animacja. P.A Work wykonało świetną robotę związku z tym, i mogę śmiało powiedzieć, że przebija studio KyoAni, które jest jednym z najlepszych studiów  jeśli chodzi o kreskę czy animację. Nie odstępuje tutaj również OST zespołu Zhiend. Kolejną zaletą są bohaterowie w szczególności Yu oraz Tomori. Jedyną rzeczą, która mnie zastanawia to: dlaczego to anime jest porównywane do Angel Beats!. Ale nie ważne. Cieszę się z powodu tego, że Charlotte nie jest przedramatyzowane, a mimo to wywołuje emocje. Wg ten tytuł jest jednym z najlepszych z tego roku. 8/10. 

Szkoda, że od 1 odcinka nie mieliśmy ciągłości fabularnej, ale cóż trudno się mówi 

gfgdf

Opublikowano

Nie czytałem panów, ponieważ bałem się spojlerów. Czy ta seria podchodzi pod shounena? Czy zwykłe romansidło? Opis coś wspomina o mocach, a zdarzało się, że były on często minimalnym dodatkiem.

Opublikowano

@Eftar Dopiero w 12 odcinku bohater wyznał miłość kobicie, tak to są tylko jego myśli. xD

Na litość boską, wrzuć to w spoiler, zanim ktoś wpadnie w pułapkę  jak ja i zepsujesz mu oglądanie.

Przypominam, że za spoilerowanie takie otwarte grozi 5 pkt. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie czytałem panów, ponieważ bałem się spojlerów. Czy ta seria podchodzi pod shounena? Czy zwykłe romansidło? Opis coś wspomina o mocach, a zdarzało się, że były on często minimalnym dodatkiem.

Takie angel beats! z magicznym walnięciem.

Mnie się seria bardzo podobała i mogę ją polecić.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wiem że są ludzie którzy popierają nudny motyw przewijający się przez pierwsze odcinki, aczkolwiek ja jestem zwolennikiem połowy pierwszego odcinka czy

traumą po śmierci siostry,bójkami

itd które wydarzyły się w jednym z odcinków, ogólnie nie spodziewałem się niczego innego po twórcach angel beats/clannad, taki średniak watchable zależnie od gustu i nastroju jednemu spodoba się bardziej, inny będzie się nudził.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wiem że są ludzie którzy popierają nudny motyw przewijający się przez pierwsze odcinki, aczkolwiek ja jestem zwolennikiem połowy pierwszego odcinka czy

traumą po śmierci siostry,bójkami

itd które wydarzyły się w jednym z odcinków, ogólnie nie spodziewałem się niczego innego po twórcach angel beats/clannad, taki średniak watchable zależnie od gustu i nastroju jednemu spodoba się bardziej, inny będzie się nudził.

Mam podobne wrażenie. Sam oczekiwałem jakieś fajnego szounena a dostałem to. :P Cała akcja przypomina bycie X-Menem bez X-Menów. Nie mówię, że motyw zły, ale jak się już coś podobnego widziało... ;d

Opublikowano

Mam podobne wrażenie. Sam oczekiwałem jakieś fajnego szounena a dostałem to. :P Cała akcja przypomina bycie X-Menem bez X-Menów. Nie mówię, że motyw zły, ale jak się już coś podobnego widziało... ;d

Mój ulubiony motyw w tej serii to

Loli Ninja, posiadasz moc przenoszenia się w czasie, kontrolowania ciał przeciwnika, trzęsienia ziemi, przechodzenia przez ścian i kilka innych co robisz w sytuacji kiedy wyskakuje na ciebie przeciwnik zakrywasz się ręką i tracisz oko, handluj z tym.

Porażka

- Mój znajomy "Obejrzałem ostatni odcinek, czas zapomnieć o tej serii"

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tzn, na ANSI nie widzę napisów  po  Polsku, a chodzi mi o odcinek 13. Czy każdy tutaj ogladał po Angielsku czy ja tych napisów nie widzę?

Chodziło ci o napisy? o-o

Nie ma jeszcze do 13 epa po polsku, więc tak, oglądali po angielsku.

Nie oczekuj też subów od łonlajnów, bo A-O ich nie robi, a reszta nic nie uploaduje, tylko kradnie wstawki.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@RaVersoN

Idzie wszystko bardzo łatwo zrozumieć. Obejrzyj 13 odcinek z ang napisami ^^ ... no chyba, że bardzo chcesz czekać na polskie :)

Opublikowano

Informacja: 23 marca 2016 ma wyjść special, także jeszcze trochę xD

Specjal czy 14 odcinek?

Bo jak specjal, to stawiam na jakieś moe robienie ciastek mocami albo zabawę na plaży.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...