Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty botnet sterowany z poziomu przeglądarki ?

BuRaK xx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na taki pomysł aby napisać sobie do własnego użytku prostego botneta sterowanego z poziomu przeglądarki (Nawet mobilnie) ataki były by przeprowadzane przez cmd czyli nic wielkiego lecz chciałbym móc nie raz zlagować na chwilę komputer koledze czy coś.. Mam kilka komputerów i dostęp do innych więc botnet ogarnie ;) Lecz wiecie może w jakim języku najlepiej byłoby to napisać ? (Jestem całkowitym newbie, nie myślę że szybko to napiszę ale chciałbym aby to był mój 1 projekt, będę się na nim uczył tego języka w którym najlepiej to napisać ;) ) Oczywiście jestem świadomy że nie będzie to 1 język ponieważ wkońcu muszę tego botneta połączyć jakoś z przeglądarką więc js/php html css i trochę baz danych. Wiem że jak na 1 projekt to trochę wymagające ale wkońcu jestem ambitnym człowiekiem ;) 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Język jest NARZĘDZIEM - to którego NARZĘDZIA do swojego gównianego projektu użyjesz nie ma większego znaczenia. Kilkoma komputerami to Ty nawet tostera nie 'zlaggujesz' (przemilczę, że celem ma być inna osoba, tym zajmie się moderacja) jeśli nie wykorzystasz jakiejś podatności. Poza tym zdaje mi się, że chcesz napisać coś prostego - aplikacja która nasłuchuje od C&C socketu z adresem IP i wykonująca flood UDP - w 'projekcie' nic trudnego nie ma, może napisz z czym masz trudność, czy coś.

Mam nadzieję, że masz na uwadze to, że komunikację z serwerem jest widać w systemie jeśli się nie postarasz, więc teoretyczna ofiara może dotrzeć do serwera Twojego panelu.

Opublikowano

Nie pomożemy Ci tutaj w atakach cybernetycznych i takie tematy nie są mile widziane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...