Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Graficy na forum

jimmyblack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy na tym forum znajdę chociaż jednego prawdziwego grafika, który potrafi coś stworzyć/narysować sam?

Przeglądając prace, które ludzie tu zamieszczają można się złapać za głowę. Ludzie zamieszczają coś jako swoja praca, a jest to tylko przepuszczenie czyjejś grafiki przez jakieś filtry w najlepszym wypadku montaż kilku obrazków.

Od pewnego czasu chcę dać zarobić jakiemuś skrobaczowi... ale nie ma komu!

Tak, mam ból dupy związany z tematem.

Pozdrawiam Jimmy

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

No. Siemka, siemka. Tutejsi graficy specjalizują się głównie w pracach tworzonych w photoshopie itp ;> Jeżeli uważasz że zrobienie profesjonalnej sygnaturki, tła itp wiąże się z dodaniem efektu i obrazka to nie mamy o czym gadać.

Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile Cię wyniesie takie rysowanie :)

Szukaj tutaj: http://www.mpcforum.pl/forum/790-grafika-i-us%C5%82ugi-graficzne/

IDcncno.png

Opublikowano

Kiedyś też się bawiłem w fotoszopowanie i zdaję sobie sprawę, jak ciężko jest coś takiego wykonać - tzn nie ciężko. Oczywiście mogą się zdarzyć bardziej wymagające fotoszopki, ale tu to rzadkość.

Szukałem w temacie, który podlinkowałeś. Nic wartego uwagi, lub osoby po moim pytaniu stwierdzają, że nie potrafią czegoś takiego.

Zdaję sobie sprawę ile może kosztować wykonanie grafiki. W ostatnim czasie wydałem na to troszkę pieniążków.

Opublikowano

Dostałem raport na ten temat. :P Hmm, przez te 2 lata istnienia MGT sporo ludzi się przewinęło, którzy naprawdę potrafią cuda robić. Mam na myśli @Atacama, @Julietta, @Małpa, @Phoenix. (tutaj przypomniało mi się jeszcze tuzin nicków, ale nie chce mi się sprawdzać poprawnej pisowni ich xD), oczywiście @Wredna i jeszcze sporo, sporo osób. :P Nie jest tak źle moim zdaniem. Faktycznie poziom prac wystawianych w zlecaniach w FanArt przez użytkowników nie jest zawsze wysoki i pewnie stąd ten temat. :P Moderatorzy mają dostęp do działu zleceń ów MGT, tak moim zdaniem poziom prac jest wysoki. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

­Niska jakość prac jest spowodowana najprawdopodobniej tym, że Ci ludzie są na poziomie podstawowym, a umieszczają swoje wypociny, by dostać rady od innych, bardziej doświadczonych ludzi ;)

Opublikowano

Mylisz grafika z ilustratorem. Żeby być dobrym grafikiem nie musisz rysować swoich prac, bo są do tego inne narzędzia. Żeby stworzyć fotomanipulacje - nie rysujesz. Żeby stworzyć layout - zazwyczaj nie rysujesz. (chyba, że wybrane elementy lub background, ale do elementów przydaje się pentool). Owszem, rysunek przydaje się przy grafice, ale bez przesady, że każdy profesjonalny grafik rysuje lub tworzy wszystko sam. Zresztą to jest forum o grach a nie o  grafice, więc czego tu oczekiwać.

Opublikowano

MGT = ??

Możecie rozwinąć mi ten skrót proszę?

Opublikowano

zalezy co dokładnie potrzebujesz... Bo osoby rysujace maja swoj 'styl' i nie kazdemu on pasuje/podoba sie.

eYAoFWw.png

9sJXDWP.png

takie rzeczy to są długie godziny pracy...

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Na forum są mega graficy, ale nie próbują zaistnieć ani na forum ani w tej grupie MGT. Cały ten mgt nie dosięga do pięt dwóm grafikom, których znam z tego forum.

Zresztą MPC to nie devianart, żeby przykuwać do tego taką uwagę, ludzie robią to hobbystycznie tutaj. 

Opublikowano

Zależy czego dokładnie potrzebujesz i co rozumujesz poprzez stwierdzenie "świetny grafik". Ja osobiście zajmuje sie projektowaniem rożnych grafik i działam w różnych programach graficznych­, jak i zajmuje się rysunkiem tradycyjnym oraz cyfrowym. Napisz do mnie co dokładnie Cie interesuje, może będę w stanie sprostać twoim wymaganiom.

A co do opinii na temat grafików. Nie jest to forum graficzne i nie wymaga się od nikogo, tym samym od MGT, by byli profesjonalistami. Mało który profesjonalista zdecydowałby się na pracę charytatywną, a projekty przeważnie umieszcza w swoim portfolio lub na behance, a nie na forum o tematyce czysto gamerskiej :) To tak, jakby burzyć się, że na forum graficznym nie ma graczy :)

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...