Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Mapa jak grota! (Nowe modele komnat)

VeQQs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na przygotowanej przeze mnie mapce widać kilka komnat tylko z 1 wejściem świetnie nadających się na coś takiego jak mówisz. :D

Suuper, do komnaty na środku można dać bossa typu minotaur, bo pasuje na taką mapkę + jako moby naginii albo jakieś trolle.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

gdzieś już to widziałem :)
ogólnie prezentuje się lepiej niż grota

@Zagrajmarek

dlaczego usuwasz treści z mojego postu?

czuję się dyskryminowany i wyczuwam spisek!

a podobno żyję w ''Wolnej Polsce'' :(

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Nie

Sam je robiłem.

Raczej wątpię w to że robiłeś obiekty od 0.. Szczególnie że wyglądają jak te od groty ze zmienioną teksturą.

#EMERYTURA

Opublikowano

Model robiony w blenderze a tekstury to mix kilku tekstur, część z metina cześć z http://www.cgtextures.com/ (przy okazji polecam stronkę dużo darmowych tekstur).

3r48iu.jpg

Po wykonaniu modelu i wyteksturowaniu go czas na bake aby wyglądało to bardziej naturalnie:

z8vov0.jpg

Odpowiednio spreparowane światło utrwalone na teksturze dzięki czemu wygląda to lepiej.

41rx3m.jpg

Tutaj widać że to 2 różne textury bo musiałem je ogarnąć od nowa gdyż nie byłem zadowolony z efektu. Lecz ta po lewej jest bez bake'owania a ta druga z.

Po czym export do 3ds'a i tam kolizje itd no i do gr2. Wystarczyło zrobić 1 komnatę po czym po jej edycji zrobiłem sobie 3 kolejne i korytarz..

Jak ktoś dalej nie wierzy to czekam na nie zbite dowody w postaci ss z gry z której to 'ukradłem' bądź linka do epvp czy czegoś podobnego z tymi komnatami czy wgl cokolwiek co by potwierdzało to że nie jestem ich autorem.

Podobieństwo do komnat z groty jest naturalne ponieważ na nich się wzorowałem.

Pozdro 700 czekam na hejty

wHgO0WT.gif

Opublikowano

O Ile to sam robiłeś, to gratuluję pomysłu i wykonania <3 Odj3bałeś konkretnie ^^ 

Polecam na Dunga, Expowisko odpada, bo komnaty za male ;P to jest raz xD a 2 wieksze laggyy ;c xD

Gracz:
League Of Legends
Metin2

iIChaampIon_eune_412_3.png

Opublikowano

W grze jest na tyle duże że dało by się tam expić. Trochę źle wymierzyłem proporcje przez co wydaje się że jest tam mało miejsca.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Jak dla mnie przypomina labirynt, który został pokazany na Becie. Co do samej groty wygląda całkiem ciekawie - zawsze jakieś urozmaicenie, odstępstwo np od zwykłej groty czy lochu pająków.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Wyobrażasz sobie expić przy dużej ilości mobków oraz przejeżdżających graczach? Trochę mi to przypomina słynne Lochy pająków V3, gdzie jest "komnata na komnacie". No tak, "zainwestuj w lepszy komputer". Jedyna normalna komnata do expienia to Av2. Przynajmniej mi najbardziej podobała się (czasy Pandory). Co do Twojej mapy, bardzo ładnie prezentuje się, ale dałabym ją jako dungeon :p

Opublikowano

gdzieś już to widziałem :)

ogólnie prezentuje się lepiej niż grota

@Zagrajmarek

dlaczego usuwasz treści z mojego postu?

czuję się dyskryminowany i wyczuwam spisek!

a podobno żyję w ''Wolnej Polsce'' :(

Racja, Ja np dostałem bana na 7 dni i 10% za handel, a gdy zaraportowałem temat dotyczący handlu to zagrajmarek usunął z niego tylko treść związaną z Handlem i nie ukarał wg regulaminu. Dlaczego administracja nic z nim nie robi?

Co do tematu, mapa piękna. Przypomina mi ten nowy dungeon z bety (texturami).

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Na serwerze MPCforum był stworzony system korytarzy jako mapa do expa i średnio to się sprawowało. Ale na dung albo np na mapę do dropienia/metków czy coś w tym stylu może się nadać.

sygna.tan.png

Opublikowano

Coś mi przypomina się ta mapka z :

beta.metin2.com :D

22695116389755711104.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...