Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mahouka Koukou no Rettousei - dyskusja

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ściągnąłem sobie wczoraj dostępne wolumeny LN, zaparłem się, że przeczytam. Strasznie mnie ciekawi "co dalej?" oraz, sam jakby świat mnie zaciekawił. Nie pamiętam, czy już tego nie pisałem, ale brakowało mi jakby dogłębnego przekazania informacji, jak dokładnie ta magia działa - takie "Jak to jest zrobione" xD.

gfgdf

Opublikowano

Ściągnąłem sobie wczoraj dostępne wolumeny LN, zaparłem się, że przeczytam. Strasznie mnie ciekawi "co dalej?" oraz, sam jakby świat mnie zaciekawił. Nie pamiętam, czy już tego nie pisałem, ale brakowało mi jakby dogłębnego przekazania informacji, jak dokładnie ta magia działa - takie "Jak to jest zrobione" xD.

Wyjaśnione to masz w "specjalach". Trwają one z 5 minut.

Opublikowano

To chyba jeden z niewielu tytułów magicznych, które tłumaczą ci na jakich zasadach działa ta cała magia i jest to wyjaśnione w miarę przystępny sposób.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Wyjaśnione to masz w "specjalach". Trwają one z 5 minut.

Nie wiedziałem, że są takie specjale, dzięki za poinformowanie :P

To chyba jeden z niewielu tytułów magicznych, które tłumaczą ci na jakich zasadach działa ta cała magia i jest to wyjaśnione w miarę przystępny sposób.

Może źle sformułowałem. Bardziej mi chodziło o to, że czegoś mi w tym wszystkim brakowało, ale nie wiem co :/. Ale dobra, nie ważne. Dzięki za odpowiedzi :P Może po obejrzeniu specjali wszystko się wyjaśni.

Edit.

Okej, dowiedziałem się tego, co chciałem :P Dzięki @Eftar

gfgdf

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ogląda sobie człowiek spokojnie, a tu nagle

NzSEuzN.jpg

Brawo Ja :)

Świeżo po skończeniu bajki. Wciągnęła mnie, 4 dni i end.

+ Kreska bardzo ładna, ale byłoby lekkim przegięciem jakbym napisał, że czegoś takiego jeszcze do tej pory nie widziałem, że było oryginalne itp.

+ Krew. Najwięcej jej po koniec

+ Bardzo dobre pojedynki. Strzelaniny, wybuchy, ataki terrorystyczne i w ogóle wszystko

+ Chyba najlepsze anime z magią. Różne rodzaje, wytłumaczenie tego i tamtego...

+ Ładne kostiumy

+ Brak ecchi

+ Nie przeszkadzał mi za bardzo ten "romans"

+ Wojsko

+ Byłem przekonany, że Prince będzie brutalniejszy dla Tatsuyi, pierwszego liceum. Tutaj mnie zaskoczyli

+ Kilka nawet śmiesznych scen, podśmiechujek

+ Postacie spoko

+/- Zachowanie siostry głównego bohatera

+/- OSTy, OP i ED. Dobre, bębenki nie bolały, brakowało im jednak tego czegoś do perfekcji

+/- Główny bohater. Cieszył mnie widok jak rozwalał innych w sposób efektowny. Chciałem, żeby inni się dowiedzieli kim on jest, ale mógłby mieć nieco większe problemy z przeciwnikami. Tylko mi tutaj z Saitamą nie wyjeżdżać xD Jak uleczył pod koniec Kei'a i Kiriharę. Niby fajna umiejętność, jak jego siostra zaczęła o tym opowiadać innym, że odczuwa bardzo mocny ból i tak dalej, już lepiej to przyjąłem. Liczyłem na to, że kilka osób z pierwszego liceum będzie musiało zginąć. Za mało dramatu.

+/- Nie widać kontynuacji. Czekam, dlatego plus/minus Madhouse! :-;

- Bohater dostaje w japę od laski

Cieszę się, że @"Pitbull !" napisał tą recenzję. Czekam na następną

OFF-TOPIC

odnośnie samej recenzji - to bardzo ładna. szkoda, że do redakcji już nie należysz, bo brakuje tam czegoś, co da się fajnie przeczytać jak to. :)

W ogóle tam brakuje czegokolwiek do czytania. Aktywna redakcja tak bardzo xD
3697814488138301434308.jpeg

Aczkolwiek trzeba przyznać, że teksty Pitbulla czyta się przyjemnie.

Muszę zrobić SS. Jedyna pamiątka po redakcji <3 Mogli przynajmniej moich prac do kosza nie wyrzucać :(

­

Opublikowano

Może nie 2 sezon, ale film ;)

Movie Adaptation of Light Novel 'Mahouka Koukou no Rettousei' Announced

The wraparound jacket on the 19th volume of Mahouka Koukou no Rettousei, which will go on sale on March 10, has announced a movie adaptation of the light novel series.

The series written by Tsutomu Satou and illustrated by Kana Ishida has been published by Dengeki Bunko since 2011. It was previously adapted into a 26-episode TV anime by animation studio Madhouse in 2014.

Mahouka Koukou no Rettousei is the second best-selling light novel series of fiscal year 2015 with 1,175,978 copies sold. The light novels have been licensed in English by Yen Press under the title The Irregular at Magic High School, with the first volume scheduled to be released on April 19, 2016.

źródło: http://myanimelist.net/forum/?topicid=1489457

gfgdf

Opublikowano

Tak sobie teraz zdałem sprawę, że ta siostra to było straszne kurwiszcze, bo przecież w którymś odcinku jak "braciszek" ją badał zajebała mu jakąś magią i się musiał zregenerować, a wiedziała jaki ból mu to sprawia (przecież pod koniec serii odpowiadała komuś tam na pytanie, dlaczego nie uzdrawia on ludzi tak powszechnie). No nic ocena anime była słuszna. 

Co do filmu... jakoś nie czekam i raczej nie obejrzę. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Tak sobie teraz zdałem sprawę, że ta siostra to było straszne kurwiszcze, bo przecież w którymś odcinku jak "braciszek" ją badał zajebała mu jakąś magią i się musiał zregenerować, a wiedziała jaki ból mu to sprawia (przecież pod koniec serii odpowiadała komuś tam na pytanie, dlaczego nie uzdrawia on ludzi tak powszechnie). No nic ocena anime była słuszna. 

Co do filmu... jakoś nie czekam i raczej nie obejrzę. 

Oj czepiasz się :P Powiedziała mu później że to był żart tylko za daleko się posunęła :P

IDcncno.png

Opublikowano

@291456

Ja sobie o tym przypomniałem podczas tego kiedy to mówiła.

@charlie120

Też się czepiam, ale ładny mi żart. To tak jakby 150 razy zabiła go xD Nic nie przekręciłem? 

­

Opublikowano

Ale czy czasem odczuwanie tego bólu, nie wiązało się tylko z leczoną raną? Pod koniec jeden z bohaterów, Miki podajże, stracił nogę, więc Tatsuya czuł ten ból 150 razy większy. A w tamtej sytuacji (wspomnianej przez ciebie) za dużych ran nie odniósł - stracił przytomność, i przywrócił dane z przed chwili - przynajmniej tak mi się wydaje i przy każdym uzdrowieniu czuje ból

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...