Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie MMORPG jest według Was najlepsze?

SarcomitePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że jest multum tematów ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

W jakie mmorpg mógłbym zagrać/

Kryteria:

-Wciągająca fabuła

-Srednia/Wysoka Grafa

-Fajne Klasy

-Wyglad klas i zbroi na poziomie /Sredni/Wysoki/

Grałem juz w : Aiona , Tere , Rifta , Neverwintera , Skyforge.

Zadna z gier oprócz Tery nie zatrzymała mnie na dłuzej niz 2 tygodnie poniewaz granie było bardzo monotonne.

Prosze o szybką pomoc , dodam że nie chce pobierac 30 gb , Max 16-17

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Mógłbyś dokładniej opisać grę ? Nie znudzi mi sie po tygodniu , lub 2 ?

@Arkmage

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Mógłbyś dokładniej opisać grę ? Nie znudzi mi sie po tygodniu , lub 2 ?

@Arkmage

Nie, jest bardzo rozbudowana. Ma ciekawą fabuła, co w mmorpg jest rzadkością, po wbiciu lvlcapa czekają cię rajdy, instancje i dużo pve. Gra jest p2p i posiada dodatek który dodaje dużą ilość contentu. Gra jest nastawiona na pve (pvp też jest, ale nie tak dobre jak w innych grach) i crafting (też rozbudowany). Jak chcesz jest też roleplay i mnogość innych rzeczy do roboty. Grafika jest bardzo dobra, świat duży i pełen losowych wydarzeń zwanych fate'ami w których wraz z innymi graczami bronisz się przed potworami lub zbierasz różne rzeczy. Innymi słowy gra na długo.

Opublikowano

FFXIV waży 19.5 GB jednak aktualizacje trochę ważą i gra przytyje, a skoro już jesteśmy przy FFXIV to również polecam gra jest jednym z najlepszych MMORPG na rynku. PvE jest bardzo rozbudowane jednak PvP leży, gra ma bardzo fajne Lore i każdy element gry jest bardzo dobrze wykonany. 

没我爱

Opublikowano

A cos z F2P ?

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

A cos z F2P ?

Z f2p aktualnie nie ma niczego spełniającego twoje wymagania. Od siebie polecam Nostalrius Begins, ale to jest wow vanilla i grafika to mimo wszystko stary dobry oldschool.

Opublikowano

A cos z F2P ?

Może spróbuj Age of Wulin gra jest niedoceniana u nas jednak w Chinach jest hitem, tworzą nawet MOBA z postaciami z tej gry. Allods Online? Kopia WoWa w skali 1:1 jednak ma nawet ciekawą fabułę, nie jest to jakiś majstersztyk ale polecam spróbować. Oprócz tego polecam Dragon Nest, Vindictus, Marvel Heroes.

没我爱

Opublikowano

Podchodząc do Age of Wulin licz się z tym że musisz zabulić za konto premium, bo bez tego ciężko grać. W Allodsie też panuje spore p2w ze względu na runy z is'u.

Opublikowano

Nie kręcą mnie te klimaty grałem , nie powiem fajnie sie gralo ale to nie to.

Zastanawiam się nad Archlord 2 albo Archeage.

Chyba ze jest cos innego? ?? ::D

@Arkmage

@Luxorris

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Archlord 2 to totalna klapa, malutka populacja, bo gra okazała się niegodnym następcą jedynki. W Archeage graj, ale tylko jesli masz kilka godzin czasu dziennie, bo na goldpacka też trzeba dużo farmić.

Opublikowano

Czyli Archeage jest ok ? :D

@Arkmage

A ty obecnie w co grasz/Grałes w niedawnym czasie?

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Czyli Archeage jest ok ? :D

@Arkmage

A ty obecnie w co grasz/Grałes w niedawnym czasie?

Według mnie gra jest spoko, tylko tak jak mówię - albo dużo farmisz albo kupujesz goldpacka za kasę. 

Sam obecnie gram w Duelysta, nie jest to stricte mmorpg, coś bardziej podobnego do taktycznego pola bitwy. Gram też od czasu do czasu w Gw2, polecam też poczekać na Tree of Savior.

Opublikowano

@Arkmage

Dzieki, ktos jeszcze ma jakies propozycje? :D

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na 

Black Gold Online

Ktos grał poleci? odradzi?

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Ja osobiście od prawie 5 lat gram w Drakensang Online gra mnie nie nudzi teraz jeszcze wprowadzono 50lv więc mam co robić do 40 gra się nie powinna znudzić można tylko trochę zwątpić na lv 26-30 z powodu expowiska które na mnie jest trochę za trudne jak dla 26lv.

Częste eventy gdzie można zdobyć unikalne eq.

Fabuła zaczęła mnie wciagać od kiedy został zmnieniony samouczek na taki bardziej epicki,a nie jak wcześniej na samouczku wbijałeś 2lv a teraz możesz na nim wbić 6.Gra nie powinna być pay to win wszystko jest do zrobienia.

Noi jedna taka rzecz która jest monotonna w tej grze to tak zwane serie zadań Q i M gdzie za odpowiednia ilość fragmentów kryształu zdobędziesz bardzo dobre eq ale aby je zdobyć trzeba miesiącami siedzieć na jednym Q.

Muzyka jest epicka nigdy na to nie zwracałem uwagi w grach ale tu pasuje ona doskonale do expowiska. Grafika jest bardzo dobra jak na grę którą kiedyś dało się grać przez opere ;) teraz musisz ściągać ją ale sama istalka waży 20212KB.

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na 

Black Gold Online

Ktos grał poleci? odradzi?

Bgo jest strasznie nudzące. Siedlisko spammerów i goldsellerów, nuda, nuda i jeszcze raz nuda.

Opublikowano

Juz w koncu nie wiem chyba wróce jeszcze raz do tery xD Albo aiona xD

W drakesang grałem fajna gra ale jakos mnie nie przekonała . W ostatecznosci moge wrócic :)

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Grałem i niestety to nie moje życie.. Też na początku wydawała mi się "Super" ale ten ciemny swiat , to nie dla mnie.

Pomogłem ? Daj Like'a!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngArkmage

Dzieki ;0 

Nie zauważyłem tego posta ale sam z siebie pobrałem i gram... Super gierka ;)

Ale mam problem z znalezieniem broni / eq / lvl 15 

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

@Refresh

Moze to nie powinno być w tym temacie ale zapytam

Nie ogarniam troche gw2 i czy ktos mógłby ze mna pograc ? Doradzic ? Opowiedziec? Troche o tej grze?? Pw

Pomogłem ? Daj Like'a!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...