Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

#4 POTM - głosowanie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-797014-0-07968500-1428412829.png

SIERPIEŃ

Zgłoszone projekty:

1) The Ball 2 - klik

2) Radio Player - klik

3) Responsywny layout - klik

4) Sprawdzacz powtórzeń - klik

5) AnBrowser v1 - klik

6) WebExpress - przeglądarka internetowa - klik

7) KAP CHAT - prosty chat php / js - klik

Użytkownik może oddać tylko jeden głos, na jedną z powyższych prac.

Ważne jest, aby głos był uzasadniony. W innym przypadku będzie on niezaliczony.

Nagrodę w postaci plakietki 68-AwardImgMaster-1428328923.png, otrzyma osoba z największą ilością głosów.

Powodzenia!

­

Opublikowano

Swój głos oddaję na @ArcheR. ponieważ jego sprawdzacz powtórzeń jest świetny i dobrze nadaje się do korygowania długich wypracowań i sprawdzania, czy nie ma za dużo tych samych wyrazów.

Opublikowano

­Praca 4 jest najbardziej oryginalna i pomysłowa. Świetnie nada się do pisania długich tekstów, np. w MPC News. ;)

Opublikowano

W porównaniu z innymi pracami, projekt nr. 4 jest chyba najbardziej rozwinięty i najwięcej wysiłku i kreatywności autor włożył w ten projekt (inne są po prostu trochę nieoryginalne). Oddaję swój głos na projekt @ArcheR. `a

@Hans Kloss PL
Wygląda na to że po prostu nie umiesz się pogodzić z tym że Twój projekt jak na razie nie otrzymał dużego wsparcia.

Opublikowano

Głosuję na WebExpress bo moim zdaniem jest ona najbardziej dopracowana i najwięcej pracy kosztowała autora.

jw19e8.png

Opublikowano

@ArcheR. dobra robota! Na niego oddaję głos.­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Głosuję na programista blizzara pozjadał innych uczestników @ArcheR.
­Program przydatny do sprawdzania wypracowań na Polski i pierwszy taki program na mpc.

Opublikowano

@ArcheR. @Argin™ @QuarK @CusT @petergood @Pattern. @SmoKu™ @Geralt z Rivii.

W porównaniu z innymi pracami, projekt nr. 4 jest chyba najbardziej rozwinięty i najwięcej wysiłku i kreatywności autor włożył w ten projekt (inne są po prostu trochę nieoryginalne). Oddaję swój głos na projekt @ArcheR. `a

Głosuję na programista blizzara pozjadał innych uczestników @ArcheR.
­Program przydatny do sprawdzania wypracowań na Polski i pierwszy taki program na mpc.

Ludzie, proszę Was - pisanie, że program Sprawdzacz Powtórzeń "pozjadał innych uczestników",  czy że jest "najbardziej rozwinięty i najwięcej wysiłku i kreatywności autor włożył w ten projekt" to obrażanie wszystkich pozostałych autorów prac. Program jest przecież całkowicie niefunkcjonalny - zgadnijcie ile powtórzeń znajdzie we frazie "wyraz wyrazu wyrazów wyrazowi wyrazami wyrazom wyrazie wyrazach"? Dokładnie 0... Jeszcze lepszy przykład znalazłem: "Wyraz wyraz, wyraz. Wyraz? Wyraz!" - też zwróci okrąglutkie zero powtórzeń  :O

To ma być narzędzie przydatne do pracy nad tekstem? No bez jaj.

Co do wysiłku włożonego w pracę - no cóż, może autor spędził nad nim tygodnie, ale stopień zaawansowania jest tak naprawdę minimalny i nijak się ma do pozostałych projektów (tylko nr 3 jest prostszy). Dowód? Proszę bardzo - moja wersja sprawdzacza powtórzeń o funkcjonalności identycznej jak wersja 1.2 (na którą głosowaliście):

http://kapitalny.com/wordchecker/

Zajęło mi to 3h w javascripcie (i to tylko dlatego, że bawiłem się wyglądem) - równie zaawansowany i równie nieprzydatny póki co;/ Poza tym ma kilka zalet:

• nie trzeba nic ściągać,
  • radzi sobie z frazą "Wyraz wyraz, wyraz. Wyraz? Wyraz!" ;),
  • czas sprawdzania 1000 wyrazów lorem ipsum to 0.195s a nie 37s, a więc ok 190x szybciej (a javascript teoretycznie powinien być wolniejszy - nie jest kompilowany do IL).

Żeby nie było, absolutnie nie chce tutaj hejtować ArcheR.a (życzę mu aby jak najlepiej udało mu się rozwinąć projekt), natomiast nie wiem czym się kierowaliście przy wyborze - albo nie przetestowaliście w ogóle projektu albo mamy tu jakieś kółko wzajemnej adoracji.

A w temacie:

Na siebie nie zagłosuję, choć oczywiście uważam swój projekt za najlepszy ;)

Głosuję na nr 2 - projekt jest w miarę dopracowany i kompletny, a co najważniejsze - spełnia swoją funkcję.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Głosuję na nr 7, moim zdaniem bardzo rozwinięty projekt, dobrze działa, a co najwazniejsze przebija te wszystkie chaty co wysyłają tekst do ftp i w programie są podane login i hasło...

.

Opublikowano

@ArcheR. @Argin™ @QuarK @CusT @petergood @Pattern. @SmoKu™ @Geralt z Rivii.

Ludzie, proszę Was - pisanie, że program Sprawdzacz Powtórzeń "pozjadał innych uczestników",  czy że jest "najbardziej rozwinięty i najwięcej wysiłku i kreatywności autor włożył w ten projekt" to obrażanie wszystkich pozostałych autorów prac. Program jest przecież całkowicie niefunkcjonalny - zgadnijcie ile powtórzeń znajdzie we frazie "wyraz wyrazu wyrazów wyrazowi wyrazami wyrazom wyrazie wyrazach"? Dokładnie 0... Jeszcze lepszy przykład znalazłem: "Wyraz wyraz, wyraz. Wyraz? Wyraz!" - też zwróci okrąglutkie zero powtórzeń  :O

To ma być narzędzie przydatne do pracy nad tekstem? No bez jaj.

Co do wysiłku włożonego w pracę - no cóż, może autor spędził nad nim tygodnie, ale stopień zaawansowania jest tak naprawdę minimalny i nijak się ma do pozostałych projektów (tylko nr 3 jest prostszy). Dowód? Proszę bardzo - moja wersja sprawdzacza powtórzeń o funkcjonalności identycznej jak wersja 1.2 (na którą głosowaliście):

http://kapitalny.com/wordchecker/

Zajęło mi to 3h w javascripcie (i to tylko dlatego, że bawiłem się wyglądem) - równie zaawansowany i równie nieprzydatny póki co;/ Poza tym ma kilka zalet:

• nie trzeba nic ściągać,
  • radzi sobie z frazą "Wyraz wyraz, wyraz. Wyraz? Wyraz!" ;),
  • czas sprawdzania 1000 wyrazów lorem ipsum to 0.195s a nie 37s, a więc ok 190x szybciej (a javascript teoretycznie powinien być wolniejszy - nie jest kompilowany do IL).

Żeby nie było, absolutnie nie chce tutaj hejtować ArcheR.a (życzę mu aby jak najlepiej udało mu się rozwinąć projekt), natomiast nie wiem czym się kierowaliście przy wyborze - albo nie przetestowaliście w ogóle projektu albo mamy tu jakieś kółko wzajemnej adoracji.

A w temacie:

Na siebie nie zagłosuję, choć oczywiście uważam swój projekt za najlepszy ;)

Głosuję na nr 2 - projekt jest w miarę dopracowany i kompletny, a co najważniejsze - spełnia swoją funkcję.

Każdy głosuje wg swojego uznania, są różne gusta. Jednym podoba się coś bardziej, a coś mniej i tak było w tym przypadku.

Próbując udowodnić mi, że mój program jest dnem w porównaniu do twojego skryptu i każdy potrafi go zrobić i robiąc podobny zachowujesz się szczególnie chamsko i egostycznie.

Nie każe nikomu głosować na moją aplikację, a ty robisz to i w sygnaturze i temacie z projektem (teraz nie tylko ty).

Nie każdy ma stronę internetową- nie każdemu przyda się czat, więc użyteczność i popularność spada, ale każdy przechodzi okres szkolny/ jest w redakcji itp. i mój program może okazać się bardziej przydatny.

Poza tym najpierw jedziesz mnie na początku, a potem dopisujesz, że nie chcesz mnie hejtować, panuj nad emocjami następnym razem.

Nie podrabiam twoich aplikacji, więc też sobie nie życzę, abyś ty podrabiał moje.

Opublikowano

To ja głosuję na 7, wg. mnie jest to najlepsza praca z tu dostępnych. Kiedyś szukałem jakiegoś darmowego chatu co celów prywatnych (dla kilku osób ) i gdy wtedy istniał ten chat to byłbym niezmiernie zadowolony :P

Cześć...

Opublikowano

@ArcheR.

Nie nazywam Twojego programu dnem, po prostu punktuję jego wady, nic nie zmyślam - on po prostu nie działa - zawodzi w swoich podstawowych funkcjach.

Nie wiem w jaki sposób udostępniając wszystkim darmowy, open sourcowy projekt będący ulepszoną wersją Twojego programu (nie korzystając z Twojego kodu!) zachowuję się egoistycznie. Pokaż, że potrafisz to zrobić lepiej, nie obrażaj się, to nie przedszkole - użytkownicy na tym skorzystają.

Pomysł jest całkiem spoko, ale zaskoczę Cię - nie tylko ja, ale też Ty na niego pierwszy nie wpadłeś. Kod mojego programu jest ogólnie dostępny - źródło jest niezaciemnione, możesz je swobodnie pobrać, przeanalizować - może pomoże Ci to w pracy (aczkolwiek specjalnie dumny z kodu nie jestem - pisany na szybko i pewnie można by było lepiej, prościej i krócej).

Co do mojego projektu konkursowego - mam szczerze gdzieś czy wygra czy nie. W zeszłym miesiącu wrzuciłem projekt nad którym pracowałem kilka miesięcy (w wolnym czasie) - nie wygrałem, pierwszy pogratulowałem zwycięzcy, który zaprezentował naprawdę fajną grę.

Po prostu apeluję o chociaż szczątkową obiektywność i chociaż odpalenie programu na jaki się głosuje - nie mam nic przeciwko, żeby wygrały inne projekty, tylko powtarzam - nie deprecjonujcie wartości pozostałych prac (nie mówię o swojej!) - to do takich osób był kierowany mój post i po to była analiza twojego programu

Swój projekt reklamuję wszędzie nie dla plakietki, ale po to żeby trafił do jak największej ilości osób - żeby praca nie poszła na marne i żeby mieć satysfakcję, że komuś pomogłem (na tym się opiera filozofia open source).

Jeśli chodzi o konkurowanie z moimi programami - nie mam nic przeciwko, droga wolna. Tak jak już mówiłem - na takiej konkurencji użytkownicy skorzystają, a to dla nich robi się oprogramowanie.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@ArcheR.

Nie nazywam Twojego programu dnem, po prostu punktuję jego wady, nic nie zmyślam - on po prostu nie działa - zawodzi w swoich podstawowych funkcjach.

Nie wiem w jaki sposób udostępniając wszystkim darmowy, open sourcowy projekt będący ulepszoną wersją Twojego programu zachowuję się egoistycznie. Pokaż, że potrafisz to zrobić lepiej, nie obrażaj się, to nie przedszkole - użytkownicy na tym skorzystają. Pomysł jest całkiem spoko, ale zaskoczę Cię - nie tylko ja, ale też Ty na niego pierwszy nie wpadłeś.

Co do mojego projektu konkursowego - mam szczerze gdzieś czy wygra czy nie. W zeszłym miesiącu wrzuciłem projekt nad którym pracowałem kilka miesięcy (w wolnym czasie) - nie wygrałem, pierwszy pogratulowałem zwycięzcy, który zaprezentował naprawdę fajną grę.

Po prostu apeluję o chociaż szczątkową obiektywność i chociaż odpalenie programu na jaki się głosuje - nie mam nic przeciwko, żeby wygrały inne projekty (w tym Twój) - tylko powtarzam - nie deprecjonujcie wartości pozostałych prac (nie mówię o swojej!) - to do takich osób był kierowany mój post i po to była analiza twojego programu.

Egoistycznie zachowujesz się (nie)nakłaniając ludzi do głosowania na swój projekt i podważając pomysł mojej aplikacji, która wypada słabo w stosunku do innych projektów i głosując na niego

to obrażanie wszystkich pozostałych autorów prac. Program jest przecież całkowicie niefunkcjonalny

.

albo nie przetestowaliście w ogóle projektu albo mamy tu jakieś kółko wzajemnej adoracji.

Bez powodu doszukujesz się spisku.

Poza tym od kiedy czas tworzenia projektu przeważa o tym, że jest lepszy od projektów, które zostały wykonane w krótszym czasie?

Co do mojego projektu konkursowego - mam szczerze gdzieś czy wygra czy nie. 

Jak widać nie jest ci to do końca obojętne, bo

oczywiście uważam swój projekt za najlepszy ;)

W zeszłym miesiącu wrzuciłem projekt nad którym pracowałem kilka miesięcy (w wolnym czasie) - nie wygrałem, pierwszy pogratulowałem zwycięzcy, który zaprezentował naprawdę fajną grę

Cóż, nic innego Ci wtedy nie pozostało.

Opublikowano

Oddaje głos na pracę numer 7.

Edit.

Gdyż projekt ten wymagał najwiecej pracy w stosunku do pozostałych.

Opublikowano

@ArcheR. Przydatnę, gdy trzeba napisać coś długiego :v Głos na archera ;)

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Oddaję głos na KAP CHAT :) Widać, że autor się napracował i co najważniejsze strona jest funkcjonalna

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...