Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AnBrowser v1

WellyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklama 

Reklama 

Reklama 

Reklama 

Reklama 

Reklama 

Witam!

Już na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie jest to kolejna nakładka na IE!

Tym razem zbudowałem coś niezwykłego :)

Użyłem do tego:

Awesomium Engine 

▓ VS Express 2012 

▓ Windows 7 32-bit 

▓ Odrobinę wyobraźni 

Aby przetestować mój projekt musisz:

▓ Pobrać plik 

v1

Download

Skan

BUGI:

• nie działa przycisk wstecz
  • czasami zawiesza się przy starcie
  • poinfurmuj mnie :)

v1.1

Download

Skan

BUGI:

• poinformuj mnie :)

▓ Opcjonalnie obejrzeć screenshoty 

v1

v1.1

▓ Mini "to-do" 

historia + zakładki dodane w v1.1 ◘

◘ tryb incognito ◘

◘ motywy + dodatki ◘

◘ rozbudowane ustawienia (częściowo dodane v1.1) ◘

◘ metro ui / material ui ◘

▓ Pozdrawiam 

▓ Dziękuje za przeczytanie

▓ Pobierać i oceniać

694101439111178842252.png

Opublikowano

Nie wiem co w tym niezwykłego. Prosty textbox + webbrowser + tabcontrol i co z tego że nie siedzi na IE skoro nie ma nic ciekawego do zaoferowania.

Opublikowano

Nie prosty textbox + webbrowser + tabcontrol tylko na samą obsługę przejścia od strony do strony potrzeba 38 linijek - w to wchodzi walidacja URL dopisywanie http(s):// lub www. lub przekierowywanie na wybrany silnik wyszukiwania w ustawieniach.

Napiszesz coś takiego (lub lepszego) to zamknę projekt i wrzucę dopiero jak będą motywy + dodatki + zakładki + historia + incognito (prawie klon chrome) :)

Daję ci na to 2 dni.

Ja to napisałem w 5h - całą obsługe nawigacji po stronach.

Powodzenia :)

Chyba że wymiękniesz to napisz w temacie że się nie bawisz.

Thx za uwagę

Opublikowano

Tsia "wymiękam" bo nie mam zamiaru tworzyć kolejnej pseudo przeglądarki. Dodajesz rzeczy który są wszędzie (Opera, Firefox, Chrome) - Wszystkie te przeglądarki mają wbudowane te funkcje a nawet o wiele więcej. Więc nie rozumiem czemu ktoś miał by wybrać twoją przeglądarkę a nie np. sprawdzonego chroma. 

Opublikowano

Wiesz po co to tworzę? Żeby ktoś mógł ocenić moje umiejętności i żeby w przyszłości mogło coś z tego powstać. Przecież niektórzy tworzą silniki MMO 2D - taki @JaCa

Przecież już jest gotowy taki silnik lecz jest na nim zbudowana gra - Margonem. Są takie silniki na internecie. Wystarczy umieć szukać. Również robię to dla czegoś takiego jak "POTM".

@topic

Zapraszam do oceniania i komentowania :)

Opublikowano

Nie wiem jak silnik do gry ma się do kolejnej zbędnej przeglądarki. Chciałeś oceny to ci ją daję " jest to zbędna przeglądarka" przynajmniej na teraz. Dodaj jakieś ciekawe funkcje których nie ma do zaoferowania żadna inna przeglądarka.

Opublikowano

Wiesz po co to tworzę? Żeby ktoś mógł ocenić moje umiejętności i żeby w przyszłości mogło coś z tego powstać. Przecież niektórzy tworzą silniki MMO 2D - taki @JaCa

Przecież już jest gotowy taki silnik lecz jest na nim zbudowana gra - Margonem. Są takie silniki na internecie. Wystarczy umieć szukać. Również robię to dla czegoś takiego jak "POTM".

@topic

Zapraszam do oceniania i komentowania :)

Silnik gry to złe porównanie, gdyż silnik gry gracza nie obchodzi, ważny jest efekt. Natomiast już samą grę (obojętnie czy jest na silniku autorskim czy nie) finalny użytkownik ocenia - jeśli jest klonem innej gry, tylko pod każdym względem gorszym to krytyka będzie (choć i tak klon gry, w przeciwieństwie do klonu programu, nie będzie wykonywał dokładnie tych samych zadań). Podobnie u Ciebie - nie obchodzi mnie ile pracy w to włożyłeś i jak genialne mechanizmy siedzą w środku (no może trochę interesuje, ale tylko dlatego, że sam programuje) - oceniam efekt. A ten jest póki co marny. Może inaczej - byłby świetny gdyby nie było lepszych programów. Musisz być albo pierwszy, albo lepszy. Kluczem do każdego projektu jest pomysł, a tu go póki co brak - i nikt Cię tutaj po główce głaskał nie będzie.

Nie oceniamy tutaj niczyich umiejętności z perspektywy nauczyciela - czy zgrabnie używasz klas i opanowałeś materiał. Prezentujesz program a nie kod. Program to produkt i tak jest oceniany.

PS

Jest jeszcze jedna szalenie istotna różnica pomiędzy grami (i stojącymi za nimi silnikami) a programami użytkowymi - można przejść kilka gier operujących na tych samych mechanizmach (stad gatunki gier), gdyż są to produkty "skończone", natomiast programy użytkowe nie mają "punktu końcowego" - zmieniamy je tylko gdy znajdziemy lepszą alternatywę (a z racji bezwładności związanej z przyzwyczajeniami użytkowników musi być istotnie lepsza) - dlatego popularnych erpgów mamy tysiące a liczących się przeglądarek tylko kilka.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Jutro z rana wrzucam update v1.1 z  historia + menadźer pobierania + zakładki + źródło strony + poprawiony design :)

Posiedzę całą noc i mam nadzieję że coś wniosę do projektu :)

Opublikowano

Historia, zakładki oraz podgląd kodu są we wszystkich przeglądarkach godnych uwagi. I naprawdę nie wiem jak chcesz poprawić interfejs by dorównać ogromnej bazie motywów firefoxa i chroma.

Dodaj coś niezwykłego. Dla przykładu przeglądarka opera "wybiła się" na opcji turbo, prostocie i pozbyciu się zbędnych bajerów które kilka lat temu zapychały chroma i firefoxa.

Opublikowano

To podaj mi przykład czegoś "niezwykłego" co mógłbym dodać.

PS. Zaraz wrzucam link do nowej wersji :)

@update

Wersja 1.1 gotowa! Look 1 post w spoilerze jest DL + Skan :)

Screenshooty również są :)

Zachęcam do pobierania i oceniania! :D

Opublikowano

Gdybym wiedział co wyjątkowego można dodać by chociaż częściowo dorównać markowym przeglądarkom to bym zainwestował i ją stworzył. 

W programowaniu pomysł jest zawsze na pierwszym miejscu. Zadaj sobie pytanie czego zawsze ci brakowało w przeglądarkach, może wpadniesz na coś ciekawego.

Opublikowano

Bosze, sry.

@damian5602 Teraz spróbuj v1 pobierz jeszcze raz - pomieszały mi się linki v1 (skan był dobry ale dl zły)

v1 na pewno działa

v1.1 zrobie instalkę i dam zaraz :3

Opublikowano

Czyli według Ciebie aby się tu wypowiadać trzeba zrobić coś lepszego od twojego?

Nic nowego, część funkcji z innych przeglądarek i tyle.

Opublikowano

@Michaux0

Nie powiedziałem tak tylko powiedziałem jak ktoś mówi że strasznie proste to mówie niech zrobi takie coś w tyle ile ja to zrobiłem

@topic

Update v1.1 się przedłuża ponieważ mam problem z instalatorem

Opublikowano

@WellyPL Nie korzystaj z instalatora Visual Studio, bo to jest moim zdaniem najgorsze rozwiązanie. Ja osobiście polecam Inno Setup Compiler, ponieważ to jest bardzo rozbudowany instalator. Dobrze, że twoja przeglądarka korzysta z Awesomium, a nie webbrowser (IE). Tylko nie chce Cię zmartwić, Awesomium to Chrome 20 i się bardzo rzadko aktualizuje, ale za to jest prosty w obsłudze, a w mojej przeglądarce jest Chrome 41 (prawie najnowszy bo już jest 44, ale zaktualizuje). Napisz auto update do swojego programu (mam chyba gdzieś u siebie poradnik jak zrobić,  ale nie jestem pewny). 

.

Opublikowano

Nie rozumiem jaki jest sens pisania kolejnych pseudo przeglądarek na gotowych silnikach.

Nie dość ze takich przeglądarek na tym forum jest od groma, to jeszcze te silniki nie zostały napisane aby pisać własne przeglądarki tylko do użytku w jakichs wiekszych projektach

np. do obsługi platnosci czy manualow w formie stron www.

Wykaż się "odrobiną wyobraźni" i napisz coś czego jeszcze tutaj nie było i wtedy dopiero oczekuj na ocenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...