Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oscamowany na 50PLN PSC - mam dowody i co mogę zrobić?

ProExtremePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jeszcze odniosę się do jednego kolegi, który powiedział, że nie mam dowodów - otóż mam dowody, te SSy + zdjęcie jak mu wysłałem PIN przez FB.

Idąc tym myśleniem, zdobyłem dowód, jak mnie obrażasz:

MBrBtO1.png

No chyba, że w policji nie ma nikogo kto by wyprowadził założenie, że to mogą być potencjalnie przerobione screeny, które i tak są już zmodyfikowane?

Opublikowano

Jak będziesz w przyszłości planował kupić skiny lub sprzedać to pisz do mnie. Z wielką checią cie oscamuje.

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pomoc.

Nad sprawą w sądzie pomyśle, lecz w sumie 50 zł.. ale zdenerwował mnie.

Tak ogólnie to jest on z rocznika 1999/2000, mieszka w Warszawie, zajmuje się piłką ręczna(gra w zespole Agrykola) i mam telefon do jego trenera.

Mam nadzieje, że bez policji uda mi się to załatwić.

Jeszcze raz dziękuje za pomocne wypowiedzi, a te komentarze typu:

Mam wrażenie, że zostały napisane tylko dla nabicia postu i popierasz kradzież, no widzę że mamy tu do czynienia z wysokim IQ.

I jeszcze odniosę się do jednego kolegi, który powiedział, że nie mam dowodów - otóż mam dowody, te SSy + zdjęcie jak mu wysłałem PIN przez FB.

Podrawiam.

Tak jak Ci mówiłem, gość Cię oscamował, ponieważ myślał, że jest bezkarny. Niestety ( dla niego) pomylił paragrafy, pogadaj z nim, powiedz mu, że dokonał oszustwa, a nie kradzieży, nie ma w tym przypadku kwoty minimalnej. Z tego co piszesz gość ma ukończony 15 rok życia, a więc nawet poprawczak mógłby dostać ( oszustwo to poważne przestępstwo, dla osób dorosłych nawet do 8 lat wiezienia), szczególnie jeśli był przedtem karany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...