Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mc działa na windows 10?

MrSaguaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co czytam, to innym działa, a innym nie. Osobiście powinien działać, ale musisz ustawić we właściwościach danego launchera zgodność z systemem Windows 7. 

Opublikowano

A opłaca się przenieść na windows 10 bo mam aktualizacje za darmo więc chciałbym skorzystać ale nie wiem czy się opłaca

Zdecydowanie lepiej chodzi Minecraft na Windows 10 bez żadnych opóźnień, czy nawet jakichś ścinek, wszystko chodzi płynnie. Grafika też jest dobra. 

Opublikowano

Niektórym działa niektórym nie :/ Nie wiem dokładnie od czego to zależy. Microsoft blokuje pirackie gry. Wiec Minecraft premium będzie działać na 100% A spiracona wersja nie wiem

Opublikowano

Nie wyjdzie tyko juz wyszedl i mozna grac a system nie ma tu nic do rzeczy chodzi o jave i sterowniki grafiki

Opublikowano

Minecraft na Windows 10 będzie działał :)
A jeśli będą jakieś problemy to kwestia doinstalowania sterowników do karty graficznej bądź aktualizacji javy.

Pozdrawiam.

4692515714.png
Opublikowano

Oczywiście że działa jest nawet specjalna wersja minecrafta wydana przez microsoft'a, właśnie na windows'a 10 ale jest to w fazie beta testów, aczkolwiek zwykły minecraft też działa na win 10 ;)

Opublikowano

Niedawno wyszedł "Minecraft Windows 10 BETA" bodajże tak się to nazywało.
Zajrzyj do Verteza na kanał YT, on to tam ma. :)

Opublikowano

@topic

Zanim zaktualizujesz do win10 to upewnij sie ze sa sterowniki dla twojego CPU oraz GPU. Ja zaktualizowalem mojego 7letniego laptopa i mi nie dziala bo OpenGL mam zbyt stare a sterownikow nie ma dla mnie.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...