Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blog o projektowaniu gier

jimmyblack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety ze względów technicznych ćwiczenia nie odbyły się, myślę jednak nad ich inną formą. Możliwe, że wraz z pewnym niepokornym programistą z tego forum uda mi się stworzyć jakiś filmik na którym ja opowiem kilka słów o pewnym aspekcie gier, a on pokaże nam jak zaimplementować go w grze.

Na blogu ciągle dużo się dzieje. Ciągle udaje mi się regularnie dodawać wpisy. Brakuje mi jednak komentarzy z waszej strony! Swoją drogą regularność wpisów może się niedługo lekko zachwiać w związku z przeprowadzką.

Chciałbym też zebrać jakieś wasze pytania dotyczące projektowania gier na które z chęcią odpowiem. Macie jakieś?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Byś sam od 0 napisał swoją stronę..

Wygląd strony to totalne dno, powinna mieć rozmiar 100%.

Osiągnięta liczba postów :

50-100-150-200-250-300-350-400-450-500-550-600-650-700-750-800-850-900-950-10000

Opublikowano

Byś sam od 0 napisał swoją stronę..

Wygląd strony to totalne dno, powinna mieć rozmiar 100%.

Rozmiar 100%? Znam różne rozmiary S, M, L, XL, XXL ale 100% (chyba bawełny).

Chyba chodzi o szerokość, ale nie rozumiem dlaczego powinna mieć 100%.

­

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPaulZo

Chciałbym mieć tyle czasu, aby nauczyć się jak napisać stronę od zera oraz to zrobić. WP chyba powstało z myślą o takich osobach jak ja.

Nie rozumiem też dokładnie, co masz namyśli z rozmiarem 100%, możesz rozwinąć swoją myśl?

Opublikowano

Naprawdę tego nie rozumiesz ? 

50-100-150-200-250-300-350-400-450-500-550-600-650-700-750-800-850-900-950-10000

Opublikowano

Gdybym rozumiał, to bym nie pytał :)

Opublikowano

Nawet nie da się tego logicznie wytłumaczyć :v

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPaulZo nie da się logicznie wytłumaczyć, bo tworzysz chore problemy. Nie wiem, czy ktokolwiek, po za tobą będzie wiedział o co Ci chodziło.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPaulZo

Tłumacz więc nie logicznie. Jestem świadom tego, że czasami ludzie wiedzą, że coś im się nie podoba z pewnych względów, które nawet im się wydają głupie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPaulZo z choinki się urwałeś? Co z tego, że korzysta z Wordpressa? Sam mam bloga i nie napisałem silnika (korzystam z Ghosta), mimo tego, że potrafił bym stworzyć własną platformę. I wytłumacz proszę o co Ci chodzi z tym 100%.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPaulZo ja mimo, że bez problemu w kilka dni sam umiałbym napisać pełno prawny skrypt podobny do WordPress to jednak bym tego nie zrobił. Po co mam kolejny raz pisać to samo skoro ktoś wcześniej już to za mnie zrobił. Nie widzę sensu pisać skryptu od zera skoro za darmo mogę mieć wszystko to co potrzebuje. Twoje rozumowanie pisania stron od 0 jest nielogiczne. Piszę się skrypty których nie ma w internecie bądź potrzebny jest naprawdę autorski...

Projekt fajny i mam nadzieję, że długo będzie działał. Artykuły fajnie się czyta.

Opublikowano

@petergod Widzę że siedzisz w programowaniu, oraz webmasterce..

Poprostu pasek powinien być na całej stronie, blok z newsami lepiej wyglądałby większy, czyli połowa paska menu.

Opublikowano

Jeśli dobrze zrozumiałem, to chodzi Ci o to aby czarna pozioma belka menu była na cały ekran, a sam blok tekstu nieco większy? Kiedyś myślałem o tym aby strona zajmowała całą szerokość przeglądarki, ale wyglądało to tragicznie, a do tego występowały różnice w tekście na różnych rozdzielczościach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny blog jednak przydałaby się maksymalna miara okna wpisu na stronie głównej. Po przekroczeniu wyświetlałby się sweet napis "Czytaj Dalej" czy coś w tym stylu, bo ciężko się trochę to wszystko przegląda  ;)

Ale ogólnie bardzo fajne  B)

Doje**ł jak sosna w dzika...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu udało mi się pozbyć problemów z działaniem strony. Mam nadzieję, że od dziś będzie śmigać równo :)

Przy okazji zapraszam do pozostawiania komentarzy na blogu... nawet nie zawsze przychylnych, motywuje to do lepszej pracy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś wybieram się na IGK, więc możecie spodziewać się relacji z tego wydarzenia w ciągu następnego tygodnia.

Opublikowano

Zmieniłem układ bloga. Od teraz na stronie głównej będą prezentowane jedynie początki tekstów, mam nadzieję, że pomoże to ludziom w nawigacji i ułatwi wybór tych artykułów, które ich interesują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W ciągu najbliższego tygodnia na blogu pojawią się wpisy o:

różnicowaniu rozgrywki

recenzja gry Brothers

coś o minigrach

oraz coś o projektowaniu gier sla speedrunnerów

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś już kilka razy upominał się o tekst związany z craftingiem w grach. Dziś właśnie zabrałem się za ren temat. Tekst pojawi się na blogu jednak zapewne dopiero pod koniec czerwca.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...