Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

K-Scripts

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szkoda że pokazuje osoby online tylko na dany kanał a nie na cały serwer

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Szkoda że pokazuje osoby online tylko na dany kanał a nie na cały serwer

Witaj, bot pobiera aktualna ilość użytkowników - querych i wpisuje w kanał. Na przykład na serwerze jest 158 użytkowników, to bot wpisze w kanał Online: 158.

Opublikowano

Próbuje uruchomić tego bota, robię tak jak napisałem i niestety on się nie włącza, nie ma go na serwerze a po wpisaniu screen -ls nie ma go na liście, w czym może być błąd ?

Opublikowano

Fajnie działa ale nie liczy tak jakby się chciało. Mam juz poke bota więc jak bot online liczy klientów, odejmuje tyle ile jest aktualnie querry czyli jak jest 28 użytkowników to pokazuje 26 (2 boty w querry)

@Gasa

Wpisujesz screen -dmS UserOnChannel php brain.php

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Opublikowano

Okej działa dzięki T_o_m_o_S, szkoda, że bot nie ma funkcji sprawdzania pod kontem rekordów online, tylko aktualnie :P 

Opublikowano

Okej działa dzięki T_o_m_o_S, szkoda, że bot nie ma funkcji sprawdzania pod kontem rekordów online, tylko aktualnie :P

Witaj, takowa funkcja jest dość prosta do napisania, jeśli będzie więcej chętnych dopiszę to bez problemu. :)

Fajnie działa ale nie liczy tak jakby się chciało. Mam juz poke bota więc jak bot online liczy klientów, odejmuje tyle ile jest aktualnie querry czyli jak jest 28 użytkowników to pokazuje 26 (2 boty w querry)

@Gasa

Wpisujesz screen -dmS UserOnChannel php brain.php

Bot liczy wszystko dobrze, uwierz ma za zadanie pobierać aktualną ilość klientów + usuwa klientów querych i wychodzi Ci całość.

Opublikowano

U mnie wszystko działa prawidłowo, dobrze pokazuje ilość aktualnie online osób :)

KlassKai.. Będę niezmiernie wdzięczny za napisanie skryptu czy dopisanie kodu do aktualnego skryptu sprawdzającego aktualną listę online, aby także bot edytował kanał z rekordami TS3 w sensie użytkowników tak jak pisałem w poprzednich postach.

Opublikowano

@Gasa

a u mnie pokazuje dobrze? Też tak masz jak ja?(screeny)

Opublikowano

@T_o_m_o_S

Tak jak pisałem, u mnie wszystko dobrze pokazuje.

52730369595429154903.jpg

64747546746708813296.jpg

Możliwe, że w momencie screena nie z aktualizował bot ilości online, bądź czas aktualizacji dostępnych klientów został zmieniony, bądź coś w tym stylu.

Opublikowano

@T_o_m_o_S

Tak jak pisałem, u mnie wszystko dobrze pokazuje.

52730369595429154903.jpg

64747546746708813296.jpg

Możliwe, że w momencie screena nie z aktualizował bot ilości online, bądź czas aktualizacji dostępnych klientów został zmieniony, bądź coś w tym stylu.

Nie została tylko bot odlicza użytkowników "Query" Czyli u Ciebie "Query online:"

Jeżeli chcesz aby Ci doliczało i pokazywało zawsze + 2 to usuń

- $serverInfo['virtualserver_queryclientsonline']

z

brain.php

Opublikowano

Bedzie wiecej takich botow?

Zależy od tego co potrzebujcie i czy będzie to przydatne.

Nie została tylko bot odlicza użytkowników "Query" Czyli u Ciebie "Query online:"

Jeżeli chcesz aby Ci doliczało i pokazywało zawsze + 2 to usuń

- $serverInfo['virtualserver_queryclientsonline']

z

brain.php

Zgadza się, do Piątku jestem na wakacjach więc bywam w rannych porach do 10-11.

Opublikowano

@KlassKai..

Przydałby się bot, który pokazywałby status online/offline administracji

Opublikowano

@KlassKai..

Dobrze by było jakby dodać możliwość wyświetlania liczby osób w spacerze a nie w kanale:) Gdy zrobie spacer i na niego ustawie bota to po chwili zmienia się w kanał

Opublikowano

@KlassKai..

Dobrze by było jakby dodać możliwość wyświetlania liczby osób w spacerze a nie w kanale:) Gdy zrobie spacer i na niego ustawie bota to po chwili zmienia się w kanał

Dopisz sobię przed nazwą [spacer] Online: wpisujesz to w cfg ($cfg['ts3']['channelName'] = '[cspacer] Online:';

Opublikowano

@KlassKai..

Teraz coś bot nie chce pokazywać liczby użytkowników. Nagle przestał działać jak ustawiłem [cspacer] Online:

Nie działa już nawet na kanale

Rozumiem że w nazwie nie może być polskich znaków? Bo właśnie zauważyłem że jak wpisałem "OSÓB ONLINE" to bot nie liczył a jak zmieniłem na samo "ONLINE" to bez problemu ruszyło

Opublikowano

@KlassKai..

Teraz coś bot nie chce pokazywać liczby użytkowników. Nagle przestał działać jak ustawiłem [cspacer] Online:

Nie działa już nawet na kanale

Rozumiem że w nazwie nie może być polskich znaków? Bo właśnie zauważyłem że jak wpisałem "OSÓB ONLINE" to bot nie liczył a jak zmieniłem na samo "ONLINE" to bez problemu ruszyło

Dokładnie, wystarczy dopisać jedną rzecz do kodu i będzie śmigało z polskimi znakami :)

Opublikowano

<?php
$cfg = array();

$cfg['ts3']['host'] = '---------'; //Adres IP

$cfg['ts3']['query_port'] = 10011; // Port Query domyślny (9987)

$cfg['ts3']['query_user'] = 'serveradmin'; // Login do konta query domyślny (serveradmin)

$cfg['ts3']['query_pass'] = '---------'; // Hasło do konta query.

$cfg['ts3']['channel'] = 237; // Kanał na który ma przejść bot

$cfg['ts3']['nickname'] = 'UserList'; // Nick bota

$cfg['ts3']['login_port'] = 9987; //Port Logowania domyślny (9987)

$cfg['ts3']['sleep'] = 60; // Co ile ma edytować.

$cfg['ts3']['editChannel'] = 237; // Id kanału do edycji

$cfg['ts3']['channelName'] = '[cspacer]Aktualnie Online:'; // Nazwa kanału

?>

Ja mam tak i wszystko działa, dodam że polskie znaki także działają, plik config mam zakodowany w UTF-8 (bez BOM) i śmiga :)

Opublikowano

@Gasa

Jak wpiszesz np. Osób online to tez Ci działa?

//Zmieniłem kodowanie i już działa z polskimi znakami. Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...