Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto. Nie warto. Każdy jest innego zdania. Studia nie gwarantują, ale w jakimś tam stopniu na pewno pomagają. ­Zależy też czy się robi po to, żeby mieć papierek czy, żeby coś wiedzieć. Od człowieka (czy ma 2 lewe ręce) czy ma mu ktoś pomóc, czy będzie miał odrobinę szczęścia. Według mnie praca + zaoczne studia to najlepsze co może być (a jeszcze nauka jakiegoś obcego języka albo nawet ang. + innego to już w ogóle ekstra) Nie powiedziałbym, że na takim np. UŚ'iu czy na UJ wszyscy są takimi pseudo profesorkami. Trzeba stale próbować bo narzekanie raczej nic nie da. Jak się nie uda to przynajmniej będzie, że spróbowaliśmy.

1 po studiach będzie zarabiał 3,5 tyś (znam taki przypadek) ale znam jeszcze inny. Gostek po mechatronice jest listonoszem.... 

Dobra. Koniec o tym ^^ Prosiłbym, żeby wszystkie posty nie brzmiały "nie opłaca się studiować" itp.

Opublikowano

Nie warto studiować w Polsce.Filmiki na yt i kursy Karczyńskiego są więcej warte od wykładów pseudo profesorków.

http://www.wprost.pl/ar/419453/400-najlepszych-uczelni-na-swiecie-Tylko-jedna-z-Polski/

Bardzo mądry człowiek.

1363092055_ewh7sm_600.jpg

Oglądaj więcej takich rzeczy - na pewno będziesz elitą krajową hehehe... nie, nie będziesz, bo koleś robił ten film z jajem.

O ile taka informatyka leży u nas totalnie to nie można tego powiedzieć o innych kierunkach - no, ale dzisiaj bez tego to trochę jak bez palca. Dobrze, że teraz dużo ludzi na to idzie to w końcu ktoś się za to weźmie... albo to zwykłe plotki.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Chce zrobić dokładnie tak jak napisałeś. Ide teraz do 3 Liceum, w tej klasie maturka. A ja nwm co ja mam zdawac, nie myśląc o studiach..

Wiem, ze na początku rozważałem zrobienie sobie roku przerwy po maturze. Czyli w tym przypadku zamiast w 2016 to w 2017 bym poszedł dopiero, ale to  gdy już tak na poważnie nie będzie wiedział gdzie chce iść, i co robić dalej. Wtedy praca, oraz nauka obowiązkowo J.Ang. Mam takie szczęscie, że moja mama jest nauczycielką J.ang, więc to zawsze jakaś darmowa pomoc.

Natomiast, gdy po maturze bede wiedzial i dostane się na wybrane studia, to pewnie wybiore zaoczne i również będe sie uczyl J.ang, oraz dojdzie zapewne praca. Ale słyszałem, ze na takich studiach jest mnóstwo nauki samodzielnej, tzn w domu. Ale to też zależy od kierunku.

U mnie tak to wygląda =d

Opublikowano

Bawiłem się w studiowanie przez 2 lata po czym rzuciłem je. Stwierdziłem, że studiowanie dla samego studiowania to debilizm i wziąłem się za robotę, a dokształcam się we własnym zakresie. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Ludzi którzy mają pracę w zawodzie, od tych którzy jej nie mają odróżnia fakt jak ktoś przykładał się na studiach. Bo dziś pracodawca zwraca uwagę na umiejętności, z tego powodu jeden po mechatronice jest listonoszem a drugi pracuje w "korpo" i zarabia 8 tyś. No chyba że studiuje ochronę środowiska, kulturoznawstwo, zarządzanie i inne tym podobne kierunki, raczej nie ma co liczyć na pracę w zawodzie.

Opublikowano

Dietetyka na Uniwersytecie medycznym,

W końcu czas na Opierdalanie <3

Prawie same dziewczyny w dodatku  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Wydaje mi się, że najlepszą decyzją teraz są studia zaoczne + robota, zdobywasz doświadczenie i masz szansę na papierek. Jest to dość kosztowna i wyczerpująca opcja, bo będziesz miał bardzo mało czasu. 

Mam wrażenie, że studia dają dużo więcej wiedzy niż technikum/liceum (przynajmniej techniczne), lecz nadal trzeba się samemu kształcić, żeby być dobrym.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Uniwersytet Przyrodniczy Wydział Leśny Kierunek Leśnictwo wcześniej studiowałem rok technologię chemiczną na Politechnice Poznańskiej.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Moim celem w życiu jest bycie szczęśliwym.

Dlatego odpuściłem studia, i wziąłem się za spełnianie siebie.

Najpierw zwykła praca, po czym założenie własnej firmy,

Która jest już tajemnicą ;>

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Ja za rok chcę iść na Pedagogikę , Akademie Muzyczną w Katowicach ( 700km od mojego miejsca zamieszkania ;c) bądź na Realizacje Dzwięku do Poznania

sygna.png

Opublikowano

Nie, nie wybieram się w tym roku na studia. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@Dragon33

Co masz na myśli ze uczelnia jest słaba, profesorowie tam są głupsi czy co?

Jak ktoś się chce nauczyć i jest dobry w swojej dziedzinie to będzie miał dobre wykształcenie i wiedzę niezależnie od prestiżu uczelni.

Opublikowano

Kilka tygodni albo i miesięcy temu na którymś portalu biznesowym był ranking uczelni (pod uwagę było brane jak szybko studenci znajdują zatrudnienie i ile zarabiają) i rzeczywiście politechniki górowały, a uniwersytety to już miejsca kilkunaste. Pewnie o to koledze chodzi :)

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

@Dragon33

Co masz na myśli ze uczelnia jest słaba, profesorowie tam są głupsi czy co?

Jak ktoś się chce nauczyć i jest dobry w swojej dziedzinie to będzie miał dobre wykształcenie i wiedzę niezależnie od prestiżu uczelni.

Rynek pracy w poszczególnych miastach, umowa uczelni z firmami, swoją droga UJ to jedyna uczelnia mająca umowę z Google, ale na analityczną podejrzewam że nikt z tego forum nie załapie się. xD Wykładowcy, tutaj jest kwestia dokształcenia danej osoby z duchem czasu. Pomimo występowania systemu bolońskiego występują ogromne różnicę w materiale na takich studiach, ale w teorii mają wszędzie tego samego nauczyć oczywiście. Inną kwestią jest towarzystwo na roku, ale to jest związane z położeniem uczelni i progu jaki zostaje osiognięty.

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...