Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Rynek pracy w poszczególnych miastach" - z tego co mi wiadomo nikt nie musi szukać pracy w mieście w którym studiował, tak jak ludzie wyjeżdżają na studia, tak samo można wyjechać za pracą.

Nie wiem jak to się ma do tematu prestiżu uczelni.

"umowa uczelni z firmami" - racja ale te sprawy raczej dotyczą wydziałów a nie całej uczelni. Wydział też może mieć swój "prestiż"

"swoją droga UJ to jedyna uczelnia mająca umowę z Google" - nie wiem gdzie to wyczytałeś, ale poszukałem chwile i nic takiego nie znalazłem na ich stronie.

Może dasz jakiś odnośnik. btw. z tego co mi wiadomo każdy może się załapać na staż do googla niezależnie od uczelni.

"Pomimo występowania systemu bolońskiego występują ogromne różnicę w materiale na takich studiach, ale w teorii mają wszędzie tego samego nauczyć oczywiście." -  myślę ze jeżeli ktoś jest zainteresowany daną dziedziną jest się w stanie dokształcać we własnym zakresie.

Opublikowano

A ja w tym roku koncze college zaocznie z jezyka angielskiego i zdaje na certyfikat ESOL / c2 :)

C2 Mastery (Nearly native-speaker level)
Osoba posługująca się językiem na tym poziomie może z łatwością zrozumieć praktycznie wszystko, co usłyszy lub przeczyta. Potrafi streszczać informacje z innych źródeł, pisanych lub mówionych w sposób spójny, odtwarzając zawarte w nich tezy i wyjaśnienia. Potrafi wyrażać swoje myśli bardzo płynnie, spontanicznie i precyzyjnie, subtelnie różnicując odcienie znaczeniowe nawet w bardziej złożonych wypowiedziach.

(a dalej lamie jezyk na sign in, throughout, available... taka blokada, a wszyscy maja ubaw jak katuje jezyk na tym xD)

A pozniej albo jezyk japonski rowniez na mistrza albo inzynieria oprogramowania

sygna.png

Opublikowano

Elektronika i telekomunikacja, Poznań politechnika, studia dzienne.

O tej pracy po studiach niech wypowiadają się ci którzy je w ogóle skończyli. Bo jak czytam niektóre wypowiedzi to wychodzi na to, że pracę się ma jeśli się nie skończyło studiów i wtedy jest się wielkim szefem jakiejś korporacji. Błąd moi drodzy, szefem wielkiej firmy można być i po podstawówce i po doktoracie, liczy się pomysł, jednak uważam, że jeśli ktoś nie wie gdzie iść na studia po szkole średniej, to tym bardziej nie będzie miał pomysłu na własny biznes, nie oszukujmy się.

Pozdrawiam

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

racja ale te sprawy raczej dotyczą wydziałów a nie całej uczelni. Wydział też może mieć swój "prestiż"

Gości, na AGH jest ze 100 kierunków i z 30 wydziałów. A liczą się jedynie samogłoski, fizyczny i matematyczny xD Umowy z firmamy są różnie, przeważnie na dobrych uczelniach to wchodzi gość na IV, czy III roku i pyta się kto chce pracować. Yes is

z tego co mi wiadomo nikt nie musi szukać pracy w mieście w którym studiował, tak jak ludzie wyjeżdżają na studia, tak samo można wyjechać za pracą.

Nie wiem jak to się ma do tematu prestiżu uczelni.

Każda normalna osoba, pracuje w trakcie studiów w swoim zawodzie. Oczywiście mam na myśli osobe, która nie jest debilem, więc powodzenia w szukaniu pracy w Łodzi, czy w Rzeszowie xD

Myślę ze jeżeli ktoś jest zainteresowany daną dziedziną jest się w stanie dokształcać we własnym zakresie.

To niech nie idzie na studia i nie marnuje pieniędzy jakie płace na podatki.

nie wiem gdzie to wyczytałeś, ale poszukałem chwile i nic takiego nie znalazłem na ich stronie.

Może dasz jakiś odnośnik. btw. z tego co mi wiadomo każdy może się załapać na staż do googla niezależnie od uczelni

Informatyka analityczna. I nie, nie każdy może się załapać na staż do google. xD Inaczej ta firma nie nazywałaby się google.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Gości, na AGH jest ze 100 kierunków i z 30 wydziałów. A liczą się jedynie samogłoski, fizyczny i matematyczny xD Umowy z firmamy są różnie, przeważnie na dobrych uczelniach to wchodzi gość na IV, czy III roku i pyta się kto chce pracować. Yes is

Każda normalna osoba, pracuje w trakcie studiów w swoim zawodzie. Oczywiście mam na myśli osobe, która nie jest debilem, więc powodzenia w szukaniu pracy w Łodzi, czy w Rzeszowie xD

To niech nie idzie na studia i nie marnuje pieniędzy jakie płace na podatki.

Informatyka analityczna. I nie, nie każdy może się załapać na staż do google. xD Inaczej ta firma nie nazywałaby się google.

Na AGH nie ma samogłosek

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...