Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] sCase - skrzynki jak w CS:GO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki @filippop1 za poradę. Tak jak wcześniej pisałem - bardzo cenię sobie takie wypowiedzi.

W następnym update wleci tylko optymalizacja + wsparcie dla 1.8.
Ale postaram się też dodać losowanie w GUI.

rocketnite-sygna.png

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czekam na wersję 1.8 z niecierpliwością.Wgram go na swój serwer.

Można by dodać jakieś SSy :D

Liczy się tylko pasja

Liczy się tylko Minecraft !

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

@up
Aktualnie polepszam swoje umiejętności pisania w Javie, żeby napisać ten plugin od nowa i lepiej jakościowo (pod względem kodu), a kontynuowany będzie na pewno (tylko nie wiem jeszcze kiedy :D).

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

@up

Aktualnie polepszam swoje umiejętności pisania w Javie, żeby napisać ten plugin od nowa i lepiej jakościowo (pod względem kodu), a kontynuowany będzie na pewno (tylko nie wiem jeszcze kiedy :D).

Miło mi to słyszeć :)

Plugin już pobrałem, wrzuciłem na swój serwer :)

Konfiguracja i same działanie takowego pluginu spełnia się wyjątkowo :)

Tylko wkurza mnie ten ciężki dobór itemów w konfigu.

Poza tym, dobra myśl z tym łowieniem :D

Ustawiłem sobie drop skrzynek z kamienia, a drop kluczy z łowienia.. ;D

10/10, po mojemu :) Zwłaszcza, gdy plugin jest napisany autorsko przez polaka. :makka:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dodać np żeby dropilo nie tylko ze stone? Zrobiłem "STONE, COBBLESTONE, SAND" i nie dropi teraz z niczego ustawilem drop na 90%

Opublikowano

Jak dodać np żeby dropilo nie tylko ze stone? Zrobiłem "STONE, COBBLESTONE, SAND" i nie dropi teraz z niczego ustawilem drop na 90%

Niestety ale tam możesz wstawić nazwę tylko jednego bloku, a po przecinku nie działa.

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

Pluin super czekam na aktualizacje :)

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Chyba plugin jest źle napisany gdyż ustawiłem 4 itemy (cała diamentowa zbroja) i każdemu dałem po 50% wszystko ładnie dropi tylko buty wypadają raz na 20/30 skrzynek... Dodaj komendę do dawania skrzynki/klucza całemu serwerowi. I proponuje dodać żeby ze skrzynek mogły wypadać zestawy itemów.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Chyba plugin jest źle napisany gdyż ustawiłem 4 itemy (cała diamentowa zbroja) i każdemu dałem po 50% wszystko ładnie dropi tylko buty wypadają raz na 20/30 skrzynek... Dodaj komendę do dawania skrzynki/klucza całemu serwerowi. I proponuje dodać żeby ze skrzynek mogły wypadać zestawy itemów.

Plugin pisany był gdy zaczynałem swoją zabawę w Javie, więc nie ma co się dziwić ;)

Widzę, że ostatnio wzrosło zainteresowanie. Może spróbuję zreanimować plugin :)

@Edit

Możecie podawać pomysły do nowej wersji pluginu. Bardzo pomogłaby mi sugestia jak ma wyglądać config, aby łatwo dodawało się przedmioty ;)

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

­1. Nie używaj §, tylko ChatColor.

2. Zamiast tego:

Player other = Bukkit.getPlayerExact(args[0]);

używaj tego:

Player other = Bukkit.getPlayer(args[0]);

3. Tego raczej nie używa się, lepiej użyć Loggera.

System.out.print("[sCase] Plugin enabled!");

4. Skoro masz klasę Utils, to sprawdzanie worldguarda też tam można wsadzić, nie? xp

5. Na końcu listenerów możesz dodać returny.

return;

6. Nie ładuj wartości z configu w onEnable, tak na żywioł, tylko spróbuj zrobić taką klasę:

https://github.com/Thefilippop1PL/Bazzars/blob/master/src/main/java/pl/filippop1/bazzars/Configuration.java

1. czemu niby exact nie używać????

2. czemu nie ładować w onEnable? wiem że można robić jakiś lazyLoading ale to dużo nie zmienia:)

3.  i za przeproszeniem  po c***a dawać return w listenerach na koniec? Jak sam to netbeans komentuje "Unnecessary return Statement" czyli inaczej bez sensu.

(Oczywiście pkt 2 i 3 pisze tylko po tym co pisałeś nie czytałem kodu, zakładam że nie ma tam pierdyliarda zmiennych w configu tylko może max 10 i to nic nie zmieni)

Co ja tutaj robie...

• 2 miesiące temu...
Pomocnik
Opublikowano

Da sie ustawić żeby gdy sie zabije gracza to że na wypadnęcie z niego KLUCZA to np. 20%?

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Da sie ustawić żeby gdy sie zabije gracza to że na wypadnęcie z niego KLUCZA to np. 20%?

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

player-death:

# Drop po smierci gracza wlaczony? Tak - true  Nie - false

enabled: true

# Szansa na wypadniecie itemu.

chance: 10 <-----------------Tu ustawiasz szanse

# Co ma dropic:

# 'key' = Klucz

# 'chest' = Skrzynka

drop: 'chest'

rocketnite-sygna.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Plugin "normalny" nic nowego, ale:

•     public static Utils utils;
        public static ItemStack key;
        public static ItemStack chest;

Nie trzymaj takich rzeczy w glownej klasie pluginu, strasznie ochydnie to wyglada.

• Powinenes stworzyc system od losowania zamiast w kazdej klasie trzymac randoma.
  • Staraj sie nazywac eventy w stylu NazwaEventuListener, a metody onNazwaEventu
  • Utils, zainteresuj sie lambada :)
  • RandomUtils, wtf to w koncu jest klasa od tego czy nie? to na cholere trzymasz w innych randoma.
  • Komendy nie pisz klamerkowo, gdy nie spelni warunku staraj sie go "wrocic" i wyslac wiadomosc.
  • InventoryClick.. tak nie lapiemy nulli.. nie wolno wrecz tak ;d
  • EasyEnchaments klasa mapka powinna byc finalna.

Plugin ze strony kodu do poprawienia.

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngde76

Dzięki za "normalną" odpowiedź i porady co ostatnio jest rzadkością na tym forum :D
Zapewne nie chciało Ci się czytać całego tematu ale napisałem, że plugin był pisany gdy się uczyłem ;) 

Plugin pisany był gdy zaczynałem swoją zabawę w Javie, więc nie ma co się dziwić ;)

Widzę, że ostatnio wzrosło zainteresowanie. Może spróbuję zreanimować plugin :)

@Edit

Możecie podawać pomysły do nowej wersji pluginu. Bardzo pomogłaby mi sugestia jak ma wyglądać config, aby łatwo dodawało się przedmioty ;)

rocketnite-sygna.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jak to mozliwe ze szukalem czegos takiego, przez dlugi czas, a nigdzie w internecie nie znalazlo mi tego tematu?

Czegos takiego szukalem ^^ Mega plugin :D

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy odradzam używanie tego pluginu w wersji, która jest dostępna do pobrania, gdyż może zle wpłynąć na działanie serwera ;)

rocketnite-sygna.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...