Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która wersja minecraft ci się najbardziej podoba?

PawelCraft

Która wersja lepsza?  

87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersja jest najlepsza wg. Ciebie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.8, od niej zacząłem przygode z klockami. Nie było enchantów koxów, etc. Pvp polegało na skillu a serwery kosa. Nie było other dropsu i lepiej się grało... Niestety nie wrócimy do tych czasów :(

Opublikowano

Są pewne przełomy wg mnie były to wersje:

Starsze

1.5.4

1.6.4

1.7.2

Jeszcze na 1.5 są serwery. Dziwi mnie jeden fakt, dlaczego 80% graczy gra na 1.7 minecraft (graczy MC) skoro dużo rzeczy było na 1.6 a na najnowszym 1.8 - 1.9 nikt się za to nie zabiera? Zostali przy 1.7 prawie wszyscy.

Opublikowano

Brakuje starszych wersji mógłbyś nawet dodać 2 odpowiedzi: Beta, Alpha

@antywarn121332

Najlepsza i najbadziej lubiana przezemnie to 1.7.8

Opublikowano

Myślę że 1.6 ponieważ zostało tam dużo dodane jest na tą wersję wiele róznych ciekawych modów i texturepacków i wiele świetnych serwerów było na tą wersję :)

Opublikowano

Według mnie najlepsza jest wersja 1.7.x. Nie ma problemów tak jak z 1.8 że komuś nie działa. Jak dla mnie 1.8 to lekki niewypał, zobaczymy jak będzie z 1.9 :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Ja preferuję grać na wersji alpha-beta / 1.2.5 - 1.5.2? Dlaczego?

Otóż na tamtych wersjach były ogarnięte serwery, nie było ludzi wyzywającycy się od "słabiaków w PvP" i oczywiście były to czyste survivale bez Pay2Win. A teraz? W wersjach 1.7.x i wyżej są same serwery EasyHC. Po co ktoś ma grać na jakimś serwerze EasyHardzie wiedząc, że takich serwerów jest mnóstwo? Brak oryginalności... Nigdy nie rozumiałem, dlaczego ktoś wydaje pieniądze na serwery Survival z Gildiamy i EasyHardcore? Strata budżetu.

Nie ma dobrych serwerów na l.7.2, zwyjątkiem hypix*la i minepl*xa.

Większość serwerów 1.7.x to EHC, MD, ESV.

I zgadzam się z opinią @PlaTyNoWy2001

To jest po prostu tak - głosowanie na 1.7.2, bo jest tam dużo serwerów non-premium, dropów ze stone i rangami sms, które dają nam lepsze itemki ;-;

Patologia...

Opublikowano

Są pewne przełomy wg mnie były to wersje:

Starsze

1.5.4

1.6.4

1.7.2

Jeszcze na 1.5 są serwery. Dziwi mnie jeden fakt, dlaczego 80% graczy gra na 1.7 minecraft (graczy MC) skoro dużo rzeczy było na 1.6 a na najnowszym 1.8 - 1.9 nikt się za to nie zabiera? Zostali przy 1.7 prawie wszyscy.

Gracze używają jeszcze "launchera Zyczu" który nie obsługuje nowych wersji (1.8+), a nie potrafią znaleźć innych launcherów.

Opublikowano

Głównie podoba mi się wersja od 1.7, bo lubię grać na serwerach a na wersjach 1.7.x są jeszcze jakieś ciekawe serwery, choć staram się zmienić na 1.8.9

"Jeśli upadniesz to znowu wstaniesz"

Opublikowano

Najlepsza wersja to 1.7.2 najlepsza do konfigurowania pod nia pliginow i stabilnych serwerów bez bugow. Posiadam sam wlasny serwer pod 1.7.2 i żadnych bugow, a pod wersje 1.8.x same bugi ;_;

2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...