Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naukowcy i zagrożenia chemiczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chcę byście wyrazili i podyskutowali na temat szkodliwości określonych rzeczy, które powodują raka. Naukowcy moim zdaniem, fakt, odwalają dobrą robotę, ale, by dostać raka za takie coś, to chyba trzeba być naprawdę dobrym jadaczem, np. czipsów (lub chipsów, ale obie formy są poprawne). Denerwuje mnie to, że "wszystko" jest szkodliwe. No do cholery jasnej! Dobrze, że POWIETRZE nie jest szkodliwe... Ciekawe, do kiedy.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Ludzie, którzy boją się jeść czipsów, słodyczy czy czegokolwiek "rakotwórczego" to zwykli idioci. To tak, jakby bać się wyjść z domu, bo zupełnie przypadkiem może cię potrącić samochód.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Powietrze też jest szkodliwe, głównie w miastach. Mało tego syfu masz w powietrzu? Chemia jest teraz we wszystkim. Nawet nie wiesz ile jest tego syfu w tobie. :D Ale zawsze mozesz kupować eko-żywnośc, która wyjdzie Cie 20x drożej :-)

Opublikowano

Wszystko teraz jest niebezpieczne, byle wpierdolić niepełnosprawnym umysłowo i emerytom jak najwięcej tych pierdolonych tabletek. Jakoś, k***a, 5 lat temu nie było jakiegoś zasranego syndromu niespokojnych nóg, zakwaszenia organizmu, czy eboli i k***a ludzie żyli! Najbardziej mnie rozpierdalają reklamy, typu "KUP TE JEBANE TABLETKI ZA 5 ZŁOTYCH, BO MAJĄ K***A MAGNEZ I K***A SCHUDNIESZ OD NICH I K***A ODMŁODNIEJESZ, BĘDZIESZ BOGATY I BLOND SUCZKI BĘDĄ CI OBCIĄGAĆ".

Opublikowano

Powietrze też jest szkodliwe, głównie w miastach. Mało tego syfu masz w powietrzu? Chemia jest teraz we wszystkim. Nawet nie wiesz ile jest tego syfu w tobie. :D Ale zawsze mozesz kupować eko-żywnośc, która wyjdzie Cie 20x drożej :-)

Tak bardziej ogólnie to ująłem.

Rozumiem, że jest to szkodliwe, ale co Wy sądzicie o spamie i modzie na takie coś?

Opublikowano

Tak bardziej ogólnie to ująłem.

Rozumiem, że jest to szkodliwe, ale co Wy sądzicie o spamie i modzie na takie coś?

Nie ma mody na coś takiego, to już dawno weszło w życie

Opublikowano

Najgorsze co można zrobić podczas raka to poddać sie chemioterapii. 

Polecam poczytać o przyczynowości wstecznej to człowiek sam sobie tworzy problemy i wszystkie choroby. 

Deus vult

Opublikowano

A teraz trochę z innej beczki o naukowcach. Na interii zamieszczono wpis, że wszechświat umiera. Nie czytałem go jeszcze, ale albo redaktorzy chcą straszyć, albo no.. to prawda, chociaż na pewno lubią straszyć na zapas. To, co w 2030 roku ma być to chyba prawdpodobne, na pewno większość z nas tego dożyje. Ma to uderzyć w Europę? I co, jak w Polaczków-cebulaczków uderzy? Obiekt nie zdąży się spalić w atmosferze Ziemi.

Opublikowano

Szczerze powiem, że nie boję się śmierci, żeby brać sobie takie wydarzenia do serca. Zginę to zginę, prędzej czy później przecież każdy kiedyś musi umrzeć.

Napomnę też, że jeśli nie czeka nas taki koniec to sami się wykończymy.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

A teraz trochę z innej beczki o naukowcach. Na interii zamieszczono wpis, że wszechświat umiera. Nie czytałem go jeszcze, ale albo redaktorzy chcą straszyć, albo no.. to prawda, chociaż na pewno lubią straszyć na zapas. To, co w 2030 roku ma być to chyba prawdpodobne, na pewno większość z nas tego dożyje. Ma to uderzyć w Europę? I co, jak w Polaczków-cebulaczków uderzy? Obiekt nie zdąży się spalić w atmosferze Ziemi.

Co to za artykuł bo jak z interii to pewnie mija się z prawdą. Wszechświat się ochładza ale czy umiera?

Deus vult

Opublikowano

Pewnie chodzi Ci o asteroide Apophis. Nie pierdolnie, przynajmniej wyliczanie tak pokazują, że się miną w odległości mniejszej niż odległość z Ziemi do Księżyca.

Powiem tyle... Na coś trzeba umrzeć. Herbata też może spowodować raka (jakiś związek toksyczny wytwarza się podczas dodania cytryny do herbaty). Tyle razy smażyłem coś 2 razy na tym samym tłuszczu (nie powinno się tego robić, bo wydziela się akroleina), ale raka jeszcze nie mam i szczerze to mam to w dupie. 

Opublikowano

Nie mam zdania na temat silnie rakotwórczych produktów, rozumiem wszystko dla ludzi (mam na myśli tutaj niezdrową żywność, papierosy), ale nie przesadzajmy. Niektórzy mają też predyspozycje genetyczne, co trzeba wziąć pod uwagę, tacy ludzie powinni mieć to na baczności.

> sugerowanie, że eko-żywność jest cholernie droga xD

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."

Opublikowano

Nie mam zdania na temat silnie rakotwórczych produktów, rozumiem wszystko dla ludzi (mam na myśli tutaj niezdrową żywność, papierosy), ale nie przesadzajmy. Niektórzy mają też predyspozycje genetyczne, co trzeba wziąć pod uwagę, tacy ludzie powinni mieć to na baczności.

> sugerowanie, że eko-żywność jest cholernie droga xD

Nie tyle co cholernie droga, ale droższa od tej sklepowej.

Opublikowano

Ogólnie co do chemii i żywności. Praktycznie wszystko jest faszerowane na ile to tylko możliwe i na ile pozwalają normy - a te normy oczywiście są lobbowane i pozwalają na dużo. Co do tzw. "eko" żywności, to również nigdy nie masz pewności, chyba, że kupujesz od gospodyni, która ma małe poletko. Sporo afer było(zamiatanych pod dywan oczywiście i przez mainstreamowe media uciszanych), więc tak naprawdę nigdy nie masz pewności, nawet jak zapłacisz więcej.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Ogólnie co do chemii i żywności. Praktycznie wszystko jest faszerowane na ile to tylko możliwe i na ile pozwalają normy - a te normy oczywiście są lobbowane i pozwalają na dużo. Co do tzw. "eko" żywności, to również nigdy nie masz pewności, chyba, że kupujesz od gospodyni, która ma małe poletko. Sporo afer było(zamiatanych pod dywan oczywiście i przez mainstreamowe media uciszanych), więc tak naprawdę nigdy nie masz pewności, nawet jak zapłacisz więcej.

Takie zwykłe jabłko około 30 razy jest pryskane/

Deus vult

Opublikowano

Ci ludzie potrafią straszyć tych, którzy nie znają się na chemii zbyt dobrze. Wciskają kity, by utrudnić zysk innym sprzedawcom. Świat schodzi na psy i to jest już widoczne.

Opublikowano

No widzicie - dlatego leczenie marihuanom wymaga masy testów i wielu innych rzeczy - z resztą to ta cała legalność i nielegalność to tylko widzimisię człowieka. Czemu sprzedaje się papierosy do których wsypuje się jakieś gówna? A co do straszenia to zwykły marketing - ni c***a się na tym nie znają i nie powiedzą, że np. to i to jest w chipsach trujące tylko są tworzone dla jakiś debili bez argumentacji - nie, bo nie! A no to niech spierdalają.

Pewnie chodzi Ci o asteroide Apophis. Nie pierdolnie, przynajmniej wyliczanie tak pokazują, że się miną w odległości mniejszej niż odległość z Ziemi do Księżyca.

Powiem tyle... Na coś trzeba umrzeć. Herbata też może spowodować raka (jakiś związek toksyczny wytwarza się podczas dodania cytryny do herbaty). Tyle razy smażyłem coś 2 razy na tym samym tłuszczu (nie powinno się tego robić, bo wydziela się akroleina), ale raka jeszcze nie mam i szczerze to mam to w dupie. 

Najlepiej umszeć na raka dópy, podobno jest tylko bul dópy i nic wincej.

pyhvh7E.png

Opublikowano

No widzicie - dlatego leczenie marihuanom wymaga masy testów i wielu innych rzeczy - z resztą to ta cała legalność i nielegalność to tylko widzimisię człowieka. Czemu sprzedaje się papierosy do których wsypuje się jakieś gówna? A co do straszenia to zwykły marketing - ni c***a się na tym nie znają i nie powiedzą, że np. to i to jest w chipsach trujące tylko są tworzone dla jakiś debili bez argumentacji - nie, bo nie! A no to niech spierdalają.

Najlepiej umszeć na raka dópy, podobno jest tylko bul dópy i nic wincej.

Ty jesteś normalny czy całkiem ci się w główce pojebało?

Opublikowano

Zawsze zastanawiałem się dlaczego na fajkach pisze PALENIE ZABIJA ?? wtf

Dodatkowo po rosyjsku, a debile to palą.

Ty jesteś normalny czy całkiem ci się w główce pojebało?

Widać, że jesteś na głodzie. Idź do sklepu i sobie kup.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Chemia jest teraz we wszystkim.

No, tak, jak od tych pierdylionów lat. Nic się w tej kwestii nie zmieniło, ale dzięki, że nam o tym przypominasz. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

No, tak, jak od tych pierdylionów lat. Nic się w tej kwestii nie zmieniło, ale dzięki, że nam o tym przypominasz. 

No pewnie już jaskiniowcy faszerowali mięso antybiotykami.

Opublikowano

No pewnie już jaskiniowcy faszerowali mięso antybiotykami.

Antybiotyki w mięsie? top kek

Jadam mięso już jakieś 15 lat (nie wiem, kiedy zaczęli mnie tym karmić), moje nerki i wątroba powinny już dawno zgnić od takich ilości antybiotyków. 

Idąc tym tokiem rozumowania, chemia jest we wszystkim. Codziennie ją wdychasz, chodzisz po niej, twoja mama to również sama chemia, nie wspominając już o tym, że ojciec zbudował dom z samej chemii. Nawet ekologiczne jedzenie, bez tego strasznego GMO to sama chemia. Ale nie panikuj, nie wszystko jest szkodliwe. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...