Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Emu]Csremu+Download

PressButton

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

rexikon ... on na 100% nie chciał postawić serwa -.- na emu serwa stawiac ?? chyba pogielo xD ja pobieram wlasnie tego najnowszego emu ;'p zobaczymy xD

PS: co to jest ten 1 Upload co masz tam z:

->Megaupload

->Deposit File

->Badongo

??

bo niżej masz emulator ;p

To client czy co ? ;p plz o odpowiedz ;d

Opublikowano

hehe jak patrze na elitepvpers to tam ludzie stawiają serwy na emulatorkach i się reklamują, nawet strony www o nich zakładają ^^

Opublikowano

hehe jak patrze na elitepvpers to tam ludzie stawiają serwy na emulatorkach i się reklamują, nawet strony www o nich zakładają ^^

No tak stawiają, ale ile to wytrzyma? Albo coś jebnie bo nie wytrzyma.Albo ktoś się przyczepi do nich...

Opublikowano

wg. mnie ci ludzie maja poprostu "trzaski" :'p Bo sami pomyślcie... stawiać coś , o czym nie ma się pojęcia ... do takiego projektu potrzeba:

Po pierwsze ... Dobrą ekipę czyli : Graficy,programiści etc.

Po drugie ... trzeba mieć kompa "kota" czyli ok 18GB RAM a proca po prostu zaje*bistego :'p

Po trzecie ... trzeba Wykupić pliki serwerowe za 20 tys $ lub oczywiście można przerobić ten emulator , lecz trzeba na to od chu** czasu czyli w pełnym składzie stawiam na 3-5 lat codziennej pracy po kilka godzin ... Niech się oni za to nie zabierają ! za kilka lat ktoś zhackuje pliki silka i będzie gotowiec i powstanie Tibia 3D ! -.-

A więc 100 mln serwow jak ma byc to wole zeby pozostały emulatory jak najdłużej :')

Opublikowano

Hehe troszkę inaczej te emulatorki zinterpretowałem, one są tak dla picu żeby pograć sobie z przymrużeniem oka na bugi itp. a takie serwery też powstają dla picu tak żeby urozmaicić te życie Silkplayera. Ja nie biorę do serca że jak już stawiam serwer na emu jakimś to od razu poważny biznes....

Pozdrawiam Rexikon

Opublikowano

w sumie ja niechce zeby to wygladalo jak L2 jest tyle prywatow ze malo ludzi gra (i z kim tam pvp robic kogo tam pekowac) wole zeby bylo 6 a dobrych serwerow niz 500+ a do dupy

Opublikowano
Tu to znaczy gdzie?

Na tym emulatorze.

Jaka jest komenda ...

A tak pozatym żeby nie nabija postów napiszę kolejne pytanie ... Istnieje możliwośc zrobienia SPAWNOW mobow ??

I czy ktoś wie gdzie bym mógł znaleźc jakis poradnik jak ...

(nie stawiam serwa tylko lubie sie pobawic ;p )

Opublikowano

Mam problem z tym Navicat'em zrobilem wszystko tak jak trzeba a jak już wchodze w Navicata i wpisuej tam te localhost to nie znajduje mi tego ze tak powiem "cremu" no poprostu tego co trzeba jakby ktoś mógł podać mi dobrą wersję Navicata z góry dzięki

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na tym emulatorze.

Jaka jest komenda ...

A tak pozatym żeby nie nabija postów napiszę kolejne pytanie ... Istnieje możliwośc zrobienia SPAWNOW mobow ??

I czy ktoś wie gdzie bym mógł znaleźc jakis poradnik jak ...

(nie stawiam serwa tylko lubie sie pobawic ;p )

potrzebny ci GM i dajesz Shift+~+; i wciskasz F1 szukasz additem i potem F3 i szukasz avatara

@up każda jest dobra

Opublikowano

Kilo kartofli thx za @UP ale mam jeszcze 1 pytanko ;'p

Tamta wersja działała jak należy lecz teraz mam taki problem ... poprałem emulatora pod wersje 1.252 "Alexandria" tworze konto i jak chcem się zalogowac to pisze cały czas connect.. i tyle nic się dalej nie dzieję-.-

Konta to tworzy bo jak wpisuje ID:asdghadh PW:dshadh to wyskakuje ze 1 szansa z 3 wykożystana czy costam ... więc masz może jakiś pomysł ?

@Edit:

No właśnie ... ;p jak coś to mam w bazie dobrze serwer skonfigurowany , ponieważ nie ma CHECK tylko jest POPULATE (ustawiłem w Database 950/1000 osoób dlatego) Więc masz jakiś pomysł ? może port zmienic czy coś ? próbowałem też edycji C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts ale nic to nie dało ;/

Próbowałem także od nowa bazę danych robic , ale bez skutecznie ... jakieś pomysły ?

@Edit2:

Problem rozwiązany. a może inaczej ... ;'p

Poprostu na windowsie DT'09 mi nie działało a na windows 7 chodzi "jak mały samochodzik" ;'p

Opublikowano

OK. Wszystko działa wszystko wiem ;'p Jak chcecie najnowszą wersję emulatora + tutoriale to zapraszam na stronkę projektu .

http://www.shadowz75.bplaced.net/

Najnowsza wersja ma już wszystkich NPC czyli sklepy teleporty etc .

Co jest ? :

NPC - Tak

Teleporty - Tak

Cave - Nie(komendą można)

Spawny Mobów - Tak

Skille - większość działa... dużo skilli do 30lv nie działa i crashuje CSREMU( nuki działają ).

Exp i LvUP - Tak

Możliwość zwiększenia exp/sp/gold rate - TAK (setting.txt)

Europejskie postacie - Tak

Inne:

- Zbugowany jest cały Stable. czyli nie działają konie wilki etc.

- Potiony działają w 100% Vigory,HP,MP etc.

- Stroje EU wyglądają jak CH a przynajmniej Male Garment .

- Siadanie "N" nie leczy.

- Alchemia to jeszcze nie wiem ... nie sprawdzałem (ale wątpię)

- Gianty są wszystkich mobów ;'p nawet "Sianka" -.-

- Brak Party Mobów

- attack bug jak się zwiększa speed "/setspeed x"

- Możliwość ustawienia, że każda nowa postać otrzymuje: X Golda, X Skill Pointow , Lvl postaci oraz czy ma mieć GM'a czy nie.

A więc zachęcam do ściągnięcia odrazu nowszej wersji ... Chodzi on na Cliencie 1.252 czyli na najnowszym ISRO.

Zrobię nowy temat dla tego Emulatora.

Będę tłumaczył dla MPC Forum stronkę projektu :'p

@Edit:

Zapraszam do tego tematu TEMAT ludzi którzy chcą wersję clienta z Alexandrią 11dg etc. Wszystko wyjaśnione i szczegółowo opisane... dokładnie co i jak krok po kroku... jak zaktualizować starą wersję emulatora do nowej, i będę pisał nowości o postępach projektu "Pana" shadowz75. :')

Opublikowano

Wszystko zrobiłem jest git wbiłem się normalnie na chara i założyłem zrobiłem w tym Navicat GM ale nie wiem jak się na niego wbic ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam pytanko wszystko dobrze zrobilem ale jak chce wejsc na postac to nie moge czekam i czekam prosze o szybką odpowiedz """ mam nowego Win zainstalowanego Przeinstalowałem ^^"" Tak więc proszę o szybką odpowiedz z góry dzięki

1249638118.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko wszystko dobrze zrobilem ale jak chce wejsc na postac to nie moge czekam i czekam prosze o szybką odpowiedz """ mam nowego Win zainstalowanego Przeinstalowałem ^^"" Tak więc proszę o szybką odpowiedz z góry dzięki

Mam ten sam problem czy mógłby ktoś pomóc ?

Pruk_Pl.png

"Dovate adungue sapere, come sono due generazoni da combattere... bisogna essere volpe e leone."

- Nicollo Machiavelli

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia… trzeba być lisem i lwem.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

mam problem ze zrobieniem postaci wbije na konto daje normalnie create wybieram co i jak wpisuje name daje confirm i dalej nic nie idzie nic nie wyskakuje ani nic tylko tak stoi :(

@Edit

Ma ktos moze link do Clienta 1.235 bo moze nie moge zrobic postaci bo mam clienta 1.676

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...