Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TEKST] Wywiad - Dektored

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

235401438086800941894.png

1. Jak rozpoczęła się Twoja historia z MPCForum?
Na forum znalazłem się w sumie tak jak większość osób, a mianowicie szukałem pomocy przy wyborze broni w grze. Byłem wtedy jeszcze początkujący, więc potrzebowałem wielu rad, a zobaczyłem, że na forum bardzo chętnie pomagają to i postanowiłem tu zostać na dłużej i zacząć nieść również pomoc innym.

2. Co skłoniło Cię, żeby zostać moderatorem?
Miałem mnóstwo wolnego czasu, więc stwierdziłem, że mógłbym go sobie czymś zająć. Z początku miałem wielkie obawy, że nie opłaca mi się składać aplikacji, bo myślałem, że wymagana jest wielka znajomość w dziedzinie cheatów. Wtedy napisał jeszcze do mnie @Valze ze starego konta, że mam szansę się dostać, bo jestem jedną z aktywniejszych osób w dziale. Parę dni później postanowiłem złożyć aplikację no i jak widać się udało.

3. Czy miło wspominasz czasy moderowania forum?
Oczywiście, że miło. Poznałem tutaj wiele wspaniałych osób i z niektórymi z nich mam nadal kontakt. Miałem również okazję spotkać się z paroma osobami, ale ich jest tylko niewielka garstka.

4. Co myślisz o aktualnej kadrze moderacyjnej?
Pomijając parę osób można powiedzieć, że jest w porządku.

5. Co skłoniło Cię do rezygnacji?
Powodem mojej rezygnacji był głównie brak czasu. Potem doszło do tego jeszcze parę incydentów na forum przez co chęci do pracy zaczęły spadać jeszcze bardziej niż wcześniej, aż w końcu nie odczuwałem tak wielkiej chęci wchodzenia na forum, a nawet na komputer. Zaglądałem tylko co jakiś czas odpisać na wiadomość lub ogarnąć parę drobnych spraw moderacyjnych.

6. Planujesz jeszcze powrócić na GM?
Po przejściu na elite przez parę dni zachciało mi się pracować i planowałem wrócić na początku roku szkolnego, niemniej jednak niedawno stwierdziłem, że chyba nie ma sensu już wracać. Chociaż ciężko mi określić czy za jakiś czas się to nie odwidzi i nie postanowię postarać się wrócić na rangę.

7. Jakie masz rady dla przyszłych GMów?
Nowi GM często mają problem z myśleniem przez co robią raporty jak roboty, bo chcą się wykazać i liczy się dla nich ilość, a nie jakość. Należy pamiętać, że jest na odwrót. Poza tym lepiej robić raporty pojedynczo i do każdej sytuacji podejść indywidualnie. Lepiej poświęcić te parę sekund więcej i zrobić to lepiej niż zaoszczędzić trochę czasu, a potem mieć problemy np. z odwołaniami.

8. Czy związek z Agnieszką miał duży wpływ na Twoją karierę?
Po poznaniu Agnieszki zacząłem poświęcać mniej czasu na forum co jest chyba dość normalną sytuacją. Sądzę więc, że miało to jakiś wpływ na moją karierę, niemniej jednak nie było mi niczego szkoda, bo wiadomo, że ukochana osoba jest ważniejsza, niż forum które teoretycznie mi nic nie daje.

9. Uważasz się za lubianą osobę na forum?
Ciężko mi to określić, bo wiadomo, że są osoby, które czasem będą mieć jakieś złe nastawienie chociażby ze względu na jakiegoś warna. Mimo to, sądzę, że takich właśnie osób nie jest wiele, więc za lubianą osobę mogę się uważać, chociaż oczywiście mogę się mylić.

10. Jesteś zadowolony z obecnej sytuacji na MPC?
Na chwilę obecną można powiedzieć, że jest nieco lepiej niż wcześniej. Jako, że jestem szczerą osobą to nie mogę powiedzieć, że jest idealnie, bo jest jeszcze parę niedociągnięć nad którymi administracja musi jeszcze popracować. Tak czy inaczej póki co zmierzają w dobrym kierunku, aby jeszcze bardziej polepszyć forum.
­

Opublikowano

No oczekiwałem trochę innych pytań, bo w tych nie miałem się jak rozpisać zbytnio. ;_; Jak coś to możecie tutaj też pytać. :P

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Wywiad kiepski, polegał na schemacie "pytanie-odpowiedź" - bez żadnej rozmowy, dopowiedzeń etc.

Generalnie pytania były skierowane w jedną stronę, nie daliście szansy na rozwinięcie tematu.

Opublikowano

Dekto Ty nie byłeś przypadkiem jednym z tych co robił raporty jak robot ;>? Co do wywiadu to fajny i czytelny ale czegoś mi tu brakuje

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

No oczekiwałem trochę innych pytań, bo w tych nie miałem się jak rozpisać zbytnio. ;_; Jak coś to możecie tutaj też pytać. :P

Ile w bicku masz?

Opublikowano

Myślałem, że "wywiad" będzie nieco dłuższy, spodziewałem się trochę innych pytań.

Wywiad kiepski, polegał na schemacie "pytanie-odpowiedź" - bez żadnej rozmowy, dopowiedzeń etc.
Generalnie pytania były skierowane w jedną stronę, nie daliście szansy na rozwinięcie tematu.

giphy.gif

Opublikowano

Troszkę slaby wywiad, nie wspomnę już o pytaniach..

Popieram!  mogliście się wysilić trochę bardziej. ;3 

Opublikowano

Pytanie 8 wyjątkowo ssie. :(

Ogólnie wywiad do luftu, nic ciekawego. 

Proszę, opowiedz nam tutaj o swojej najciekawszej historii autobusowej! @Dektored

Było najlepsze.

Myślałem że dłuższy będzie wywiad, w sumie ludzie dali o wiele więcej pytań niż jest tu.

Opublikowano

Ok, nie ukrywając..

Słabo. Naprawdę słabo - pytania nudne jak flaki z olejem i tyle ich, co by kot napłakał. Mogliście wprowadzić szczyptę humoru i wziąć kilka tych "luźniejszych" pytań, które były proponowane. W końcu to nie wywiad z prezydentem Stanów Zjednoczonych, czy nie wiem kim, by musiało być tak oficjalnie. No błagam.

Opublikowano

Wywiad rzeczywiście wyszedł słabo, ale mam nadzieję, że kolejne będą lepsze.

Opublikowano

Nie postarałeś się @Valze

Bo ja nie przeprowadzałem wywiadu, tylko go tutaj wkleiłem na prośbę @QuarKa ;__;

Opublikowano

@Dektored No mało pytań było i mało z tego wywiadu dowiedziałem się no ale cóż, wracaj szybko !

Pozdrawiam

Opublikowano

nie dowiedzialem sie niczego nowego czegoby bardziej zorientowany uzytkownik forum by nie wiedzial

10 pytan, malo, nudne, smutne, bez humoru, wszysto na temat forum, a dokladnie na temat jego moderacji

nudno jednym słowem

2/10

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...