Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Strona TsForAll.net [Status Adminów, Newsy, Status Serwera] 2014.

K-Scripts

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie tej strony:

Utworzyłem "strona" i wgrałem config sql, strona działa pod adresem ip/index.php tylko jak teraz zmienić np dane do mojego serwera aby się z nim łączyło? Plik head.php edytowałem, ale nic z tego - dalej jest po staremu.

Druga sprawa wchodząc w jakąkolwiek podstronę wyskakuje "The requested URL /recruitment was not found on this server."

w config,ini.php masz łączenie z bazą danych

lubie-to-png.png

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Rekrut
Opublikowano

Chodzi o połączenie z bazą "strona" do której się importowało config.sql? To mam zrobione. index.php u mnie działa, tylko to co opisałem w poprzednim poście już nie.

Opublikowano

Utworzyłem "strona" i wgrałem config sql, strona działa pod adresem ip/index.php tylko jak teraz zmienić np dane do mojego serwera aby się z nim łączyło? Plik head.php edytowałem, ale nic z tego - dalej jest po staremu.

Druga sprawa wchodząc w jakąkolwiek podstronę wyskakuje "The requested URL /recruitment was not found on this server."

Musisz edytować index.php i zmienić przekierowanie na strony bo są w .httaccess źle podpisane...

Rekrut
Opublikowano

Musisz edytować index.php i zmienić przekierowanie na strony bo są w .httaccess źle podpisane...

Ok, zrobione.

1. Została kwestia co u kolegi wyżej, po dodaniu newsa "11.07.2016Table 'strona.newsy' doesn't exist" należy utworzyć w phpmyadmin tabele "strona.newsy" w bazie "strona"?

2. Opcja dodaj admina też nie działa, tzn jest komunikat "Admin dodany", ale ani na stronie głównej ani na liscie adminów nic nie ma - pusto. 

3. Prawidłowego odnośnika do podstrony "Rekrutacja" nie zauważyłem, podmieniłem, więc na "Kontakt" do pliku kontakt.php tam właściwie jest tylko napis "Napisz do nas !", w plikach contact.php i ustawienia.php widzę, że ten formularz powinien działać chyba jakoś inaczej..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi udało się ruszyć spisa administracji. Niestety pokazuje, że przez cały czas są offline. Jakiś pomysł? c:

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wgrałem wszystko i podłączyłem i mam taki błąd 

Brak połączenia z serwerem MySQL.
Błąd: MySQL server has gone away

Opublikowano
2 godziny temu, SeV7eN napisał:

Wgrałem wszystko i podłączyłem i mam taki błąd 

Brak połączenia z serwerem MySQL.
Błąd: MySQL server has gone away

utworzyleś baze danych ? wrzuciles pliki z folderu ? chyba nie.

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
3 godziny temu, Emos76 napisał:

ma ktoś ss strony ? 

Brawo za odkop xD

Co do ss nie mam, ale był to dość prosty wygląd css html - taki sztandarowy dreamweaver'owo wyglądający szablon, jeśli miałeś kiedyś z tym styczność, będziesz wiedział o co kaman.

Nie polecałbym już raczej tego kodu - używanie mysql które jest deprecated itp. to nie dobry pomysł.

Pozdrawiam.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

• 3 lata później...
Opublikowano
Cytat

14. Tematy, które posiadają nieaktywny link do pobrania pliku, zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne. Autor może zaktualizować linki do pobrania w terminie 7 dni od ich wygaśnięcia.

Archiwum.

• Itan zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...