Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze pomysły odnośnie gry - dyskusja

ColdHeart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

W dzisiejszym dniu, chciałbym poruszyć pewną kwestię odnośnie waszych pomysłów do świata gry Last Chaos.
Chciałbym również, abyście aktywnie uczestniczyli w tej dyskusji oraz proponowali swoje pomysły nawet te nierealne, lecz oryginalne.
Dodam też, że nie chodzi o pomysły typu: "mniejszy nacisk na item shop" czy "nowe skille" (chociaż takie propozycje też są mile widziane, ale w tym wypadku konkrety, co za skille itp), lecz bardziej tu chodzi o pomysły poruszające budowę serwera jak np. wyrzucenie ignite czy dodanie nowych opcji (seali) do gry np. przebicie pancerza.

Tak więc zapraszam do dyskusji :)

Opublikowano

-nowe postacie

-nowe pvp (aktualnie brak balansu), kilkuminutowe pvp??
-nacisk na granie w grupach (raidy)
-bronie za osiągniecie

-rozbudowany crafting 

-brak 100% casta ????? `

-unikalne opcje w itemach

-brak tzw dopalaczy w IS( jedynie covery, stroje ~wygląd)

-nowe zwierzaki

-brak słonia, paska w pvp

Deus vult

Opublikowano

-nowe postacie

-bronie za osiągniecie

-rozbudowany crafting 

-brak 100% casta ????? `

-nowe zwierzaki

Witam.

W dzisiejszym dniu, chciałbym poruszyć pewną kwestię odnośnie waszych pomysłów do świata gry Last Chaos.

Chciałbym również, abyście aktywnie uczestniczyli w tej dyskusji oraz proponowali swoje pomysły nawet te nierealne, lecz oryginalne.

Dodam też, że nie chodzi o pomysły typu: "mniejszy nacisk na item shop" czy "nowe skille" (chociaż takie propozycje też są mile widziane, ale w tym wypadku konkrety, co za skille itp), lecz bardziej tu chodzi o pomysły poruszające budowę serwera jak np. wyrzucenie ignite czy dodanie nowych opcji (seali) do gry np. przebicie pancerza.

Tak więc zapraszam do dyskusji :)

Ale dziekuję, że się udzieliłeś :) Każda wypowiedź jest cenna :)

Opublikowano

No któż to wrócił i się nie chwali :3

No cóż, moje zdanie znasz aż za dobrze:

1) Różne sety pod pvp, pve ( w tym, każda klasa oddzielne seale, które mu się przydadzą)

2) Więcej siege, częstsze siege,

W sumie już nie pamiętam, co bym tam chciała, ale na pewno zmieniłabym grę w 80%

k1hvCVp.gif

Odkrywca
Opublikowano

-Bosy z rare eq, bardzo rzadkie ale mocne z unikalnym wygladem(cos jak dropniecie casta na starym plu że cały serwer o tym mowil xD) co do casta to 100% chyba ze masz zamiar zrobic nowe skile i animacje ktore mialy by sens i porzadny dmg
-ep3 bez tych nowosci, choc mapy mozna przeznaczyc na cos innego jakies expowiska czy cos

-raidy wieloosobowe sa nie do zrobienia wiec o tym nawet nie ma co marzyc, bo albo leci sie w nich solo a jak moby sa zbyt silne to nie idzie ich zrobic. ciezko o balans

- jakies ciekawe pety  np. jak na genesis byly te p2 (koniosmok, nie wiem jak sie nazywal bo on nie byl wprowadzony ale zajebiscie wygladal) , i z desty te tygrysy itp.

- ograniczyc ilosc hp tzn np max by byl 100k. ale za to dmg zredukowany zeby nie bylo za latwo ani za trudno xD

Poza tym miło Cie znow widziec^^ jesli pracujesz nad czyms wielkim to powodzenia^^

Opublikowano

Opublikowano

No któż to wrócił i się nie chwali :3

No cóż, moje zdanie znasz aż za dobrze:

1) Różne sety pod pvp, pve ( w tym, każda klasa oddzielne seale, które mu się przydadzą)

2) Więcej siege, częstsze siege,

W sumie już nie pamiętam, co bym tam chciała, ale na pewno zmieniłabym grę w 80%

A czym tu sie chwalic :P

Jak sobie przypomnisz coś jeszcze to pisz śmiało :)

- Bosy z rare eq, bardzo rzadkie ale mocne z unikalnym wygladem(cos jak dropniecie casta na starym plu że cały serwer o tym mowil xD) co do casta to 100% chyba ze masz zamiar zrobic nowe skile i animacje ktore mialy by sens i porzadny dmg[1]

- ep3 bez tych nowosci, choc mapy mozna przeznaczyc na cos innego jakies expowiska czy cos

- raidy wieloosobowe sa nie do zrobienia wiec o tym nawet nie ma co marzyc, bo albo leci sie w nich solo a jak moby sa zbyt silne to nie idzie ich zrobic. ciezko o balans[2]

- jakies ciekawe pety[3]  np. jak na genesis byly te p2 (koniosmok, nie wiem jak sie nazywal bo on nie byl wprowadzony ale zajebiscie wygladal) , i z desty te tygrysy itp.

- ograniczyc ilosc hp tzn np max by byl 100k[4]. ale za to dmg zredukowany zeby nie bylo za latwo ani za trudno xD

Poza tym miło Cie znow widziec^^ jesli pracujesz nad czyms wielkim to powodzenia^^

1. Ty tak na serio? :P Przecież już teraz skille w LC mają kilkunastokrotnie więcej dmg od hitów (a przynajmniej na prywatnych serwerach).
  2. "oraz proponowali swoje pomysły nawet te nierealne" - chociaż właściwie, można by było zwiększyć exp w party/raid aby się to po prostu opłacało.
  3. P1 (mounty) są ciekawe w mojej opini, P2 już nie aż tak koniecznie, lecz można by coś fajnego z nimi zrobić, ale te konie P2 są zupełnie bez sensu.
  4. Z ograniczeniem się zgadzam, lecz 100k to i tak z deczka za dużo, jak ograniczyć to raczej tak do kilku-kilkunastu tysięcy.

I dziękuje za te miłe słowa ^^

Opublikowano

Tak z naszej dawnej rozmowy...:

- Custom acc (nie takie jak wszędzie)

- Jak wyżej, gra pod grupę. Żeby opłacało się grać każdą klasą, nie tylko, żeby zdobyć gród. Tank pod trzymanie bossa, kleryk pod heal. Rajdy takie jak Altar, gdzie trzeba coś zrobić, żeby dojść do głównego bossa. Z takich rajdów najlepsze eq/acc, dropiące pod klasę i z różnymi bonami (jedne pod pvp, inne pod pve, etc).

- Jakieś fajne mounty, nie tylko smok i koń bo jest już to nudne ;x Takie jakich jeszcze nigdzie nie było.

- Brak 100% cd - w tym każdy skill przydatny do użycia (te na najmniejsze levele też).

- Zmiana rewardu za siege. Kasa za trzymanie siege to nie jest dobry pomysł, bo bogaci się 1 osoba. A czemu by tak nie nagrodzić całej gildii? Mam na myśli specjalne tokeny, za które można byłoby kupować jakieś premium itemki. I nie mam na myśli wypadających z zabitych ludzi tokeny (jak to jest teraz), tylko ogólny reward za zdobycie Dratan lub Merak.

k1hvCVp.gif

Odkrywca
Opublikowano

- Brak 100% cd - w tym każdy skill przydatny do użycia (te na najmniejsze levele też).

Jezeli juz tak mialo by byc to skile tez fajnie by działaby z jakimis efektami, nwm spowolnienie czy bonusowy dmg na 2sek czy cos:)

Opublikowano

Jezeli juz tak mialo by byc to skile tez fajnie by działaby z jakimis efektami, nwm spowolnienie czy bonusowy dmg na 2sek czy cos:)

Tak właśnie mi chodzi o to, żeby każdy skill był zrobiony tak, aby było sens go używac ;x

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Tak z naszej dawnej rozmowy...:

- Custom acc (nie takie jak wszędzie)

- Jak wyżej, gra pod grupę. Żeby opłacało się grać każdą klasą, nie tylko, żeby zdobyć gród. Tank pod trzymanie bossa, kleryk pod heal. Rajdy takie jak Altar, gdzie trzeba coś zrobić, żeby dojść do głównego bossa. Z takich rajdów najlepsze eq/acc, dropiące pod klasę i z różnymi bonami (jedne pod pvp, inne pod pve, etc).

- Jakieś fajne mounty, nie tylko smok i koń bo jest już to nudne ;x Takie jakich jeszcze nigdzie nie było.

- Zmiana rewardu za siege. Kasa za trzymanie siege to nie jest dobry pomysł, bo bogaci się 1 osoba. A czemu by tak nie nagrodzić całej gildii? Mam na myśli specjalne tokeny, za które można byłoby kupować jakieś premium itemki. I nie mam na myśli wypadających z zabitych ludzi tokeny (jak to jest teraz), tylko ogólny reward za zdobycie Dratan lub Merak.

To był mój pomysł! xD

No dobra ale odnośnie tych petów i acc :x, jakieś pomysły?

I jakieś fajne pomysły na seale? Bo mi nic nie przychodzi do głowy żeby sie pochwalić ^^

Opublikowano

To był mój pomysł! xD

No dobra ale odnośnie tych petów i acc :x, jakieś pomysły?

I jakieś fajne pomysły na seale? Bo mi nic nie przychodzi do głowy żeby sie pochwalić ^^

Oj tam już Twój od razu, kłamczysz :D

Jakieś ciekawe opcje, nie 5x500 HR czy eva bo to jest bez sensu :D

Np dla tanka przydałoby się trochę deffa, evasion, dla kleryka hp i eva... Takie mixy pod klasy też najlepiej :P

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Oj tam już Twój od razu, kłamczysz :D

Jakieś ciekawe opcje, nie 5x500 HR czy eva bo to jest bez sensu :D

Np dla tanka przydałoby się trochę deffa, evasion, dla kleryka hp i eva... Takie mixy pod klasy też najlepiej :P

Ale mi chodziło o jakieś całkiem nowe xD Nie istniejące w LC ^^

Odkrywca
Opublikowano

Ale mi chodziło o jakieś całkiem nowe xD Nie istniejące w LC ^^

co mi przychodzi na mysl to tylko

-% zmniejszenie obrażen od potworów

-gdy hp spada do 20% dostajesz tarcze ktora na 1 sek zatrzymuje otrzymywane obrazenia, ale nie moglo by dzialac w pvp

,(no i wiadomo do tych unikatowych opcji dodac randomowe jakies), jak na coś wpadne to napisze;)

Opublikowano

co mi przychodzi na mysl to tylko

-% zmniejszenie obrażen od potworów

-gdy hp spada do 20% dostajesz tarcze ktora na 1 sek zatrzymuje otrzymywane obrazenia, ale nie moglo by dzialac w pvp

,(no i wiadomo do tych unikatowych opcji dodac randomowe jakies), jak na coś wpadne to napisze;)

To z tarcza nawet fajne hehe, ale po co % zmniejszenia obrazen od mobkow jak jest deff? :P

Opublikowano

To z tarcza nawet fajne hehe, ale po co % zmniejszenia obrazen od mobkow jak jest deff? :P

Deff byłby do pvp, zmniejszenie obrażeń w pve baardzo przydatne :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Deff byłby do pvp, zmniejszenie obrażeń w pve baardzo przydatne :D

Pisalem dlugie pvp, co to za frajda jebnac 2 skile i po gosciu> 

Deus vult

Opublikowano

Coś latającego przy walce. 

konkrety, co za skille itp), lecz bardziej tu chodzi o pomysły poruszające budowę serwera jak np. wyrzucenie ignite czy dodanie nowych opcji (seali) do gry np. przebicie pancerza.

To by było tak na dzień dobry.

Witam Wszystkich! Chciałbym coś wyjaśnić, a może rozjaśnić pewną sprawę oraz  nawiązać do Twojego postu @Wojciech.. dokładniej mówiąc żeby nie być gołosłownym:

Już grałem na takich serwerach padały, żaden serwer jeszcze nie pobił 777 i destiny swoją klasą nie ma co się oszukiwać. Jeśli nie wprowadzą jakieś innowacji to nie po co grac. 

Takich właśnie wypowiedzi "jeśli nie wprowadzą innowacji", "znów serwer taki sam", "nic nowego", możemy czytać bez końca w dziale Publikacje Serwerów i  czasami też w innych tematach i nie chodzi tutaj że ktoś skrytykował moją publikację, po prostu miałem już dawno to napisać lecz dopiero teraz wybuchłem. Wracając do głównego tematu. W takim razie powiedzcie co ludzie mają zrobić, jaką innowację wprowadzić, aby Was zadowolić? Każdy gracz ma inny gust, jednemu się to podoba drugiemu tamto, więc nigdy nie będziecie zadowoleni dopóki nie postawicie WŁASNEGO serwer z WŁASNYMI modyfikacjami. Wtedy go opublikujecie i ktoś napisze "już było" czy "nic nowego" wtedy otworzą się wam oczy i pomyślicie "przecież włożyłem w to mnóstwo pracy, jeszcze więcej czasu i pomysłu, a jakiś cebulaczek mi tak napisał". O to właśnie tu chodzi. Każdy Polak to cebula łącznie ze mną, więc nigdy im (nam) nie dogodzi się. Pisząc taki post, dokładniej mówiąc kilka punktów, można powalczyć o anty nobla:

-nowe postacie

-bronie za osiągniecie

-rozbudowany crafting 

-brak 100% casta ????? `

-nowe zwierzaki

Postaram Ci się odpowiedzieć, bo widzę że nie do końca ogarniasz temat:

1. Nowe postacie - Chłopie co z Tobą jest nie tak? Nie rozumiem. Nawet sama wielka góra sobie z tym nie poradziła. Chodzi mi o patch w którym to weszły 2 nowe postaci Arcymaga oraz Nocnego łowcy. Niby dodali 2 nowe postacie, kilka nowych skili większość nie użyteczna i używamy zazwyczaj starych. Kto grał ten wie nie rozwijam dalej.

2.Nacisk na granie w grupach (raidy) - Świetny pomysł! Po prostu super. Tym razem dostajesz dużego +! Tylko niestety pomysł nie na privy... Tutaj trzeba się wrócić do głównego założenia serwerów prywatnych: Szybki Exp + Łatwe Eq = Super Extra masakra na arenie. Privy powstały po to, aby ludziom nie musiało się nudzić. Każdego po jakimś czasie nudziło wbijanie 3% w jedną godzinę, większość z nas wolała skoczyć sobie na priva wykoksać się w tydzień, jeden dzień, miesiąc (zależnie od serwera) i po prostu bawić się na arenie tak 4fun, a nie żmudnie latać w pt i lvlować przez pół roku.

3. Bronie za osiągnięcia - Wszyscy wiemy że ukończenie nie jednego quest to jest nie lada wyczyn, więc otrzymujemy nagrodę w postaci expa, pu, wep, set, gold itd... 

W razie czego, aby potwierdzić: http://www.synonimy.pl/synonim/osiągnięcie/

Dodatkowo w serwerach nowego typu czyli  EP3, EP.X, EP4, EP3,5 ( w zależności jak kto nazywa to sobie) jest taka księga, która nosi tytuł:

"Wielka księga wyczynów Iris" - Zaskoczenie? Teraz pewnie myślisz co to jest, gdzie to znajdę itd. tutaj też Cię poratuję:

4093288_orig.png

Tutaj jest kilka set zadań, sam dokładnie nie wiem ile, ale może się wykazać i porobić wszystkie. Na pewno fajny bajer jeśli chcemy się rozerwać na chwilę. Zapraszam do lektury: http://lcpl.weebly.com/wielka-ksi281ga-wyczynoacutew-iris.html

4. Rozbudowany crafting - W brew wszystkim pozorom craft w lc jest nawet spoko. Tylko mało kto żeby nie powiedzieć nikt, nie bawi się w to ponieważ jest to bardzo długi i żmudny proces. Latanie i zbieranie materiałów. Jedynym materiałem jaki zbieramy jest pożywienie dla konika. Chyba o czymś zapomniałem! Najpopularniejszy craft, który występuje na większości serwerów jest zabawa z kamykami. Ten typ tworzenia kamieni, mieszania też jest swego rodzaju craftem i dzięki temu patchowi (nie wiem dokładnie który to był) lc zrobiło krok w dobrą stronę. 

5.Unikalne opcje - Jakie masz na myśli? Przecież to już mamy w lc. Znów lektura: http://lcpl.weebly.com/opcje-na-przedmiotach-odkrywanych-lupami.html
Poza tym po założeniu kilku części też mamy dodatkowe bonusy i opcje. Dodam jeszcze że na każdym privie set na najwiekszy lvl zawiera jeszcze inne dodatkowe opcje niż te podane z oficjalnej stronie.

6.Nowe zwierzaki oraz brak słonia w pvp- Nowym zwierzakiem był właśnie słonik. Paradoks. Jeśli mamy już zwierzaki który podwyższają nam szybkość, unik, celkę to i w końcu musieli wprowadzić peta który zwiększy nam atak. Poza tym mam mnóstwo petów z których korzystamy tylko dla bufków i niczego więcej, dlatego mieli by znów dodać bez użyteczne pety typu selto itd. (wiadomo kiedy na privach mam spped po 30+ to selto jest ślimakiem).  Uwierz nie potrzeba nam więcej zwierzaków.

Na koniec zostawiłem sobie te dwa punkty:

-Brak 100% casta,
-Nowe pvp (aktualnie brak balansu), kilkuminutowe pvp,

Chyba się załamię.... Po prostu płakać się chce... Dobra popłakałem, więc zaczynam:

a.) Przecież już nie ma aktualnie 100% casta! Co Ty wypisujesz, jest całkiem nowy system liczbowy cool downu, przez który to właśnie Last Chaos Fantasy padło. Dzięki temu nikt nie mam 100%, jedynie co możemy zbliżać się do tego progu lecz nigdy go nie przekroczymy. Mając po 480 -hmm... Jak to nazwać- 480 pkt cd (?). Przyznaję się nie wiem. Lecz nawet jeśli osiągamy po 480 casta co widziałem na Plu, bardzo trudno jest zejść poniżej 1 sekundy niektórym klasom. Dlatego informuję Cię casta 100% już nie ma.

b.)Tak brak balansu zgadzam się, ale wszystko można bardzo łatwo po zmieniać, przykład? Tarcza 30% mniej obrażeń z AIO. Bardzo dobrze się sprawdzała. 
Kilku minutowe PvP? Wtf? Nie wyobrażam się latać 9 minut (bo do 9 jest kilka) za szelmą z niewidką. Jeśli tak by zostało zmienione PvP to by wszystko musiało być przerobione. Jeśli medycynka ładuje się 15 sec (strzelam bo nie pamiętam), a my mając 50k HP atakujemy szelmę z tą samą ilością HP po 1k (?) (dzięki temu zostanie wydłużony czas PvP, teoretycznie jeszcze mniej trzeba by było atakować, aby osiągnąć taki czas) to stajemy się nie śmiertelni. To samo tyczy się bufków, leków itd. Absurd... PvP musi zostać inaczej rozwiązane, zgadzam się aktualnie te nasze 5 sekundowe PvP czy nawet krótsze jest tragiczne, ale nie popadajmy w skrajności.

Jeszcze Cię zaczepię o "coś latającego przy walce" - Posiadamy mnóstwo duszków które cały czas nam towarzyszą i są obok nas na dobre i na złe.

Pamiętaj też że 777 oraz destiny były jednymi z pierwszych tego typu serwerów Lc i też dzięki temu stały się tak popularne. Nie miały klasy lecz urok i szok dzięki, któremu trafiły do tylu odbiorców, swego rodzaju świeżość i zagadka którą każdy chciał odkryć oraz ugryźć kawałek dla siebie. Serwer z klasą to był stary dobry Pl, każdy priv jest po prostu podróbką i pójściem graczy na łatwiznę. Ten kto wbił cap na plu to był prawdziwy gość. Na 777 i destiny tak jak na wszystkich było mnóstwo bugów, przekrętów itd które wykorzystywaliśmy. Poza tym ostatnimi czas AIO oraz troszeczkę starsze Fantasy też nieźle namieszały.

Jeśli nadal wszyscy szukacie innowacyjności, czegoś innego, świeżość to po prostu zmieńcie grę, bo za wiele się nie zmieni. Zrozumcie to jest stare dobre lc, które oprócz kilku wizualnych zmian się jakoś super nie zmieni. Pomyślcie nim coś napiszecie. Sam jestem cabulą i też w mojej wypowiedzi jest mnóstwo błędów, ale napisałem co chciałem :)

23udl52.jpg

Opublikowano

Ten kto wbił cap na plu to był prawdziwy gość.

Ten kto wbił capa to nie był gość tylko miał kase i na tym się to kończy. (za starych czasów) 

Deus vult

Odkrywca
Opublikowano

1. Nowe postacie - Chłopie co z Tobą jest nie tak? Nie rozumiem. Nawet sama wielka góra sobie z tym nie poradziła. Chodzi mi o patch w którym to weszły 2 nowe postaci Arcymaga oraz Nocnego łowcy. Niby dodali 2 nowe postacie, kilka nowych skili większość nie użyteczna i używamy zazwyczaj starych. Kto grał ten wie nie rozwijam dalej.

2.Nacisk na granie w grupach (raidy) - Świetny pomysł! Po prostu super. Tym razem dostajesz dużego +! Tylko niestety pomysł nie na privy... Tutaj trzeba się wrócić do głównego założenia serwerów prywatnych: Szybki Exp + Łatwe Eq = Super Extra masakra na arenie. Privy powstały po to, aby ludziom nie musiało się nudzić. Każdego po jakimś czasie nudziło wbijanie 3% w jedną godzinę, większość z nas wolała skoczyć sobie na priva wykoksać się w tydzień, jeden dzień, miesiąc (zależnie od serwera) i po prostu bawić się na arenie tak 4fun, a nie żmudnie latać w pt i lvlować przez pół roku.

3. Bronie za osiągnięcia - Wszyscy wiemy że ukończenie nie jednego quest to jest nie lada wyczyn, więc otrzymujemy nagrodę w postaci expa, pu, wep, set, gold itd... 

W razie czego, aby potwierdzić: http://www.synonimy.pl/synonim/osiągnięcie/

Dodatkowo w serwerach nowego typu czyli  EP3, EP.X, EP4, EP3,5 ( w zależności jak kto nazywa to sobie) jest taka księga, która nosi tytuł:

"Wielka księga wyczynów Iris" - Zaskoczenie? Teraz pewnie myślisz co to jest, gdzie to znajdę itd. tutaj też Cię poratuję:

4093288_orig.png

Tutaj jest kilka set zadań, sam dokładnie nie wiem ile, ale może się wykazać i porobić wszystkie. Na pewno fajny bajer jeśli chcemy się rozerwać na chwilę. Zapraszam do lektury: http://lcpl.weebly.com/wielka-ksi281ga-wyczynoacutew-iris.html

4. Rozbudowany crafting - W brew wszystkim pozorom craft w lc jest nawet spoko. Tylko mało kto żeby nie powiedzieć nikt, nie bawi się w to ponieważ jest to bardzo długi i żmudny proces. Latanie i zbieranie materiałów. Jedynym materiałem jaki zbieramy jest pożywienie dla konika. Chyba o czymś zapomniałem! Najpopularniejszy craft, który występuje na większości serwerów jest zabawa z kamykami. Ten typ tworzenia kamieni, mieszania też jest swego rodzaju craftem i dzięki temu patchowi (nie wiem dokładnie który to był) lc zrobiło krok w dobrą stronę. 

5.Unikalne opcje - Jakie masz na myśli? Przecież to już mamy w lc. Znów lektura: http://lcpl.weebly.com/opcje-na-przedmiotach-odkrywanych-lupami.html
Poza tym po założeniu kilku części też mamy dodatkowe bonusy i opcje. Dodam jeszcze że na każdym privie set na najwiekszy lvl zawiera jeszcze inne dodatkowe opcje niż te podane z oficjalnej stronie.

6.Nowe zwierzaki oraz brak słonia w pvp- Nowym zwierzakiem był właśnie słonik. Paradoks. Jeśli mamy już zwierzaki który podwyższają nam szybkość, unik, celkę to i w końcu musieli wprowadzić peta który zwiększy nam atak. Poza tym mam mnóstwo petów z których korzystamy tylko dla bufków i niczego więcej, dlatego mieli by znów dodać bez użyteczne pety typu selto itd. (wiadomo kiedy na privach mam spped po 30+ to selto jest ślimakiem).  Uwierz nie potrzeba nam więcej zwierzaków.

1. nie idzie zrobic samemu nowych posataci, a to ze wprowadzili te gowniane postacie to dlatego ze mieli modele a ludzie chcieli czegos "nowego". Po prostu nie potrafili stworzyc postaci poniewaz musieli by to zrobic od samego poczatku. Animacje itp.

2. skoro grasz na privie  to wiesz ze gdy wbijesz juz tego maxa nie ma co robic, skoro maja byc to pomysly na priv to dlatego tu sie to zajduje....

3. Nie wiem gdzie dostajesz te ekstra bronie  i eq... Zwykle z questow byly najc**jowsze rzeczy i trzeba bylo samemu dropic. Innowacka jna desty,  bylo dropienie tokenow zeby oddac questa na eq bo innej drogi na zdobycie go nie bylo chyba ze handel i te sety byly sensowne.

4. tak crafting jest bardzo dobry i bardzo oplacalny... Kazdy to olewa bo nie dosc ze potrzebujesz na to pu( z tego co pamietam), w c**j czasu to jeszcze zbierac te materialy itp. to jestes w stanie predzej sobie to kupic/wydropic

5. Znakomite sa te opcje pancerz g5 czy b5 który powinien byc pod expa, do ktorego sie kompletnie nie nadaje, bo lepiej latac pancerzem full eva bo daje tyle samo defa i unik do tego..

6. widzisz wystarczylo by podkrecic te zwierzaki zeby byly uzyteczne... Osobiscie zawsze zbieralem zwierzaki na genesis tzw rare p2, ktorych nie szlo kupic. NIe mialem z nich pozytku, brak skilli nawet nie atakowaly, ale za to byly zajebiscie drogie i fajnie wygladaly:)

777 oraz destiny były jednymi z pierwszych tego typu serwerów Lc i też dzięki temu stały się tak popularne: Były popularne bo byly innowacyjne na tamten czas, ludzie szukaja teraz nowych rozwiazan i narzekaja na to ze wszystko jest takie same, bo jest.. Wiekszosc serwerow zżyna od siebie ile moze. Dlatego powstal ten temat... w poszukiwaniu pomyslow, które miały by zagwarantowac cos nowego.

Co do pvp, 6/7 skili to wystarczajaco zeby zabijac jesli bylo by 100% casta.

Zeby zrobic balans trzeba posiedziec nad skillami, i wszystko testowac na arenie. :)

Ten kto wbił capa to nie był gość tylko miał kase i na tym się to kończy. (za starych czasów)

Kasa + czas lub po prostu ustawiony bot :)

Opublikowano

1. nie idzie zrobic samemu nowych posataci, a to ze wprowadzili te gowniane postacie to dlatego ze mieli modele a ludzie chcieli czegos "nowego". Po prostu nie potrafili stworzyc postaci poniewaz musieli by to zrobic od samego poczatku. Animacje itp.

2. skoro grasz na privie  to wiesz ze gdy wbijesz juz tego maxa nie ma co robic, skoro maja byc to pomysly na priv to dlatego tu sie to zajduje....

3. Nie wiem gdzie dostajesz te ekstra bronie  i eq... Zwykle z questow byly najc**jowsze rzeczy i trzeba bylo samemu dropic. Innowacka jna desty,  bylo dropienie tokenow zeby oddac questa na eq bo innej drogi na zdobycie go nie bylo chyba ze handel i te sety byly sensowne.

4. tak crafting jest bardzo dobry i bardzo oplacalny... Kazdy to olewa bo nie dosc ze potrzebujesz na to pu( z tego co pamietam), w c**j czasu to jeszcze zbierac te materialy itp. to jestes w stanie predzej sobie to kupic/wydropic

5. Znakomite sa te opcje pancerz g5 czy b5 który powinien byc pod expa, do ktorego sie kompletnie nie nadaje, bo lepiej latac pancerzem full eva bo daje tyle samo defa i unik do tego..

6. widzisz wystarczylo by podkrecic te zwierzaki zeby byly uzyteczne... Osobiscie zawsze zbieralem zwierzaki na genesis tzw rare p2, ktorych nie szlo kupic. NIe mialem z nich pozytku, brak skilli nawet nie atakowaly, ale za to byly zajebiscie drogie i fajnie wygladaly:)

777 oraz destiny były jednymi z pierwszych tego typu serwerów Lc i też dzięki temu stały się tak popularne: Były popularne bo byly innowacyjne na tamten czas, ludzie szukaja teraz nowych rozwiazan i narzekaja na to ze wszystko jest takie same, bo jest.. Wiekszosc serwerow zżyna od siebie ile moze. Dlatego powstal ten temat... w poszukiwaniu pomyslow, które miały by zagwarantowac cos nowego.

Co do pvp, 6/7 skili to wystarczajaco zeby zabijac jesli bylo by 100% casta.

Zeby zrobic balans trzeba posiedziec nad skillami, i wszystko testowac na arenie. :)

Kasa + czas lub po prostu ustawiony bot :)

1. Dokładnie o tym samym myślimy, jedynie cień jest "całkiem nową" postacią jeśli można by go tak nazwać,

2. Gram bardzo długo na privach i nigdy nie widziałem, aby ktoś z nudów robił jakiś raid, a jeśli chodzi o grę w pt to jedynie arenka bądź też grody,

3. Tutaj się nie zgodzę. Przypomnij sobie kolego zadanie z Moraski 141 lvl pt. "Las Duchów". Kojarzysz? Jeśli nie to radzę sobie przypomnieć, a później mówić że nic fajnego się nie dostaje,

4. Mówiłem o craftingu kamykowym (jeśli można tak to nazwać), poza tym o ile dobrze pamiętam właśnie z craftingu można było otrzymać spodnie 30 casta 164 lvl dokładniej mówiąc części setu " Strój Croyance" oraz "Strój Znoju" i ludzie dość często się akurat tym bawili,

5. Ciekawe jak założysz full eva na 1 lvl? Czasy fantoma już minęły, więc trzeba lvlować do capa,

6. Legwan, miś, panda, pantera oraz słonik nie muszą być podkręcane żeby były użyteczne bo cały czas są. Mówisz że trzeba je podkręcić, więc Selto musiał by biegać z prędkością 40/50+, aby być użytecznym?

Po prostu były szokiem i świeżością, ale nie oszukujmy się większośc ludzi poszła tam ze względu na fakt iż było dużo łatwiej niż na tradycyjnych serwerach. Nie musieli się tyle namęczyć, aby być kimś.

Początki na EP1 tak właśnie wyglądały, ale wraz z upływem czasu i to się zmieniało. Zabezpieczenia itd. Kasa tak jak w każdej grze robi ogromną różnicę, ale swego czasu znałem bardzo dużo ludzi, którzy nie ładowali cashu, a zaszli bardzo wysoko. Dlatego proszę nie zamykaj wszystkich w jednej szufladce ;)

23udl52.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...