Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na oszustów i ataki

fiilipsiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiem wam tyle jestescie pizdeczki i tyle bo frajerzynki uzywaja Non-profit license jedno konkretne zgloszenie i nie maja licki tyle w temacie

Trzeba było tego tu nie pisać bo już na cracka wskoczyli :(

Opublikowano

Znam ich atakują serwery i reklamują swój. Tez miałem z nimi problem i nawet wiem który to :) Jak z nim rozmawiałem to przestraszył się jak cip#.

Zapraszam ponownie na x bo z tego co mi wiadomo rozmawialiscie godzinę i sam siedziałeś jak mysz za miotłą Impotencie mózgowy. Wypowiadasz się na kogoś temat że jest dzieckiem a sam jesteś młodszy od tych ludzi i to o pare dobrych lat :)))

xSerdecznie Zapraszam i polecam :D

//Takie sprawy proszę sobie wyjaśniać na PW.

Opublikowano

To malo Ci wiadomo. Rozmowa byla prowadzona przez gospodarza, więc logiczne jest ze nie będę przeszkadzał. Dobrze także wiedzieć że wiesz ile mam lat :) I być może ktoś jest starszy, szkoda tylko że jego inteligencja jest rowna zera.

Wypowiadam się bo chce żeby ludzie wiedzieli jakiego teamspeaka omijać łukiem, poza tym film wszystko pokaże.

PS. Szybko licencje zmieniliscie wczoraj :)

Opublikowano

To malo Ci wiadomo. Rozmowa byla prowadzona przez gospodarza, więc logiczne jest ze nie będę przeszkadzał. Dobrze także wiedzieć że wiesz ile mam lat :) I być może ktoś jest starszy, szkoda tylko że jego inteligencja jest rowna zera.

Wypowiadam się bo chce żeby ludzie wiedzieli jakiego teamspeaka omijać łukiem, poza tym film wszystko pokaże.

PS. Szybko licencje zmieniliscie wczoraj :)

HA HA HA, bardzo smieszny jak ja dobrze pamiętam to nie było żadnego gospodarza rozmowy, chyba że ty napisałeś do filipcia żeby mówił za ciebie to ok. Więc nie pisz że nie mogłeś się ozdywać, bo każdy mógł zabrać głos.

Opublikowano

HA HA HA, bardzo smieszny jak ja dobrze pamiętam to nie było żadnego gospodarza rozmowy, chyba że ty napisałeś do filipcia żeby mówił za ciebie to ok. Więc nie pisz że nie mogłeś się ozdywać, bo każdy mógł zabrać głos.

­

Napisałeś że o 18.00 macie rozmowę z Filipciem, także to chyba logiczne że będziecie rozmawiać z nim i on jest gospodarzem, ponieważ rozmowa była u niego na ts3, a po drugie od czasu do czasu, wtrąciłem się nie ładnie, i dopowiedziałem co nie co, tylko teraz schodzisz z tematu, bo głównym wątkiem jest to że jesteście bandą pajaców którzy uważają się za władców TS'ów a najlepsze jest to że znaleźliście sobie jakiegoś chorego psychicznie przydupasa (GodFather92), któremu liżecie dupę bo zrobi o co go poprosicie na kolankach(wyj***b tvn,stronę rządową, ts'a, serwer metina), albo mu płacicie za hajs od rodziców. Wspieracie go, kiedy łamie prawo, dobrze wiedzieć że również popieracie łamanie prawa.

Pozdrawiam !

Opublikowano

­

Napisałeś że o 18.00 macie rozmowę z Filipciem, także to chyba logiczne że będziecie rozmawiać z nim i on jest gospodarzem, ponieważ rozmowa była u niego na ts3, a po drugie od czasu do czasu, wtrąciłem się nie ładnie, i dopowiedziałem co nie co, tylko teraz schodzisz z tematu, bo głównym wątkiem jest to że jesteście bandą pajaców którzy uważają się za władców TS'ów a najlepsze jest to że znaleźliście sobie jakiegoś chorego psychicznie przydupasa (GodFather92), któremu liżecie dupę bo zrobi o co go poprosicie na kolankach(wyj***b tvn,stronę rządową, ts'a, serwer metina), albo mu płacicie za hajs od rodziców. Wspieracie go, kiedy łamie prawo, dobrze wiedzieć że również popieracie łamanie prawa.

Pozdrawiam 

Ciekawostka z dziś:

Rfu8Ow4.png

I nie... to nie przypadek...

Opublikowano

u mnie te cipeczki też były :D

żałosny sposób "reklamy" no ale kto im zabroni ?

są bardzo słabi i nie mają swojego pomysłu na zdobycie ludzi to myślą że ukradną tym sposobem kogoś xD

napisałem temat ostatnio, bo chciałem dać wszystkich ich IP, żeby się już na to przygotować no ale mpcforum oczywiście tego nie wspiera i temat w koszu, za to mpc wspiera ddosowanie serwów widzę

każdy z tych laczków powinien dostać perma na tym forum.

Opublikowano

Przeczytałem sobie te posty i widzę jeden wniosek. Ktoś tu sobie nie radzi z prowadzeniem projektu w internecie, przerastają go ataki, które są od zawsze częścią każdego projektu i zamiast spiąć dupę zabezpieczając się to woli żalić się na forum. Nie popieram atakowania nikogo, ale pisząc posty nic nie zdziałasz, a tylko tracisz czas i pokazujesz swoją bezsilność. A co do czynności prawnych to polecam zrobić to co sam zrobiłem z kilkoma osobami, a mianowicie zgłosić ich do oddziału przestępczości internetowej w Piotrkowie Trybunalskim. Tam zajmą się sprawą bardzo szybko i skutecznie, bez znaczenia w jaki sposób i za pośrednictwem jakich "zabawek" odbywa się atak. Ale przestań tu już płakać i się żalić, bo jedynie pokazujesz, że jesteś dupa wołowa a nie facet, bo nie potrafisz rozwiązać zwykłego problemu. Albo się ogarnij, albo zmień branżę, bo to nie dla Ciebie.

Opublikowano

@Ink™

nikt nie płacze tylko kolega w topicu zapytał się jak sobie z czymś takim radzić

odpowiedź jest taka, że nic nie zrobisz, spamerzy zawsze się znajdą, a jak serwer nie wytrzymuje to zmień hosting

a po drugie jaką branże ? na tsie się nic nie zarabia, to jest przecież tylko hobby  więc poprawiam - zmień hobby 

mi to się chce płakać, ale jak widzę takiego bezsilnego robaczka z konkurencji który nieudolnie usiłuje zdobyć userów za wszelką cenę marnym tekstem, który każdy zna "zmiana ip"

przecież ludzie znają już ten tekst bardzo dobrze, a jeszcze bardziej znają spamerów i spam w internecie, a nawet już tak do niego przywykli że go nie widzą

Opublikowano

@Ink™

nikt nie płacze tylko kolega w topicu zapytał się jak sobie z czymś takim radzić

odpowiedź jest taka, że nic nie zrobisz, spamerzy zawsze się znajdą, a jak serwer nie wytrzymuje to zmień hosting

a po drugie jaką branże ? na tsie się nic nie zarabia, to jest przecież tylko hobby  więc poprawiam - zmień hobby 

mi to się chce płakać, ale jak widzę takiego bezsilnego robaczka z konkurencji który nieudolnie usiłuje zdobyć userów za wszelką cenę marnym tekstem, który każdy zna "zmiana ip"

przecież ludzie znają już ten tekst bardzo dobrze, a jeszcze bardziej znają spamerów i spam w internecie, a nawet już tak do niego przywykli że go nie widzą

1. Jeżeli ktoś za każdym razem miałby zmieniać hosting z powodu ataku, to po chwili powstałby temat na forum z zapytaniem jakie istnieją serwerownie, bo we wszystkich już był.

2. Ja tam nadal widzę w tym temacie tylko płacz. W przeciwnym razie autor zamiast pisać z tymi ludźmi w temacie i przerzucać się kolejnymi postami robiąc spam, to zrobiłby to o czym napisał czyli wyciągnął konsekwencje wobec tych ludzi. W przeciwnym wypadku po co pisze, że coś zrobi skoro wcale nie ma takiego zamiaru?

3. Jeżeli uważasz, że nie istnieje coś takiego jak branża TS, to podaj mi na PW tylko 3 adresy IP serwerów TS3 które:

a) Mają licencje (oficjalną).

B) Nie mają płatnych rang, kanałów i banerów.

c) Nie są moimi serwerami.

4. Tego typu reklamy to nic nowego. U mnie też był z tym problem, ale jeżeli się chce, to można się pozbyć takiego problemu, tylko litości nie pisząc na forum lecz robiąc coś konkretnego.

Zapytam wprost. Jaki jest sens tego tematu? Moim zdaniem tylko rozpoczęcie dyskusji na temat tego, jacy źli są ludzie z tego TS. Co niby innego, a zwłaszcza pożytecznego może wyniknąć z tej dyskusji? Niby ataki i reklama przestanie się pojawiać na Twoim TS, czy wręcz przeciwnie zwiększy się ich ilość? Teraz nie jedna, lecz wiele osób wie o tym, że można Was wkurzyć atakując serwer, którego i tak nie zabezpieczycie, gdyż wolicie pisać na forum, a serwer jak był bez ochrony tak jest i teraz. Tak więc dalej pisz posty o tym jak źli są Ci ludzie, a dla mnie są zwyczajnie inteligentniejsi od Ciebie, mimo że robią głupotę atakując jakikolwiek serwer to przynajmniej robią to skutecznie. Ty w swoich działaniach skuteczny nie jesteś, przemawiają za tym fakty.

Co możesz zrobić, by rozwiązać problem? Ja bym zdecydowanie nie szukał pomocy w tym dziale, lecz innym, gdzie pomogą Ci z zabezpieczeniami serwera ewentualnie na dedykowanych tej tematyce forach. Tu pomocy nie znajdziesz, litości raczej też nie.

Opublikowano

@Ink™

1. Nie trzeba zmieniać hostingu po ataku, wystarczy zmienić raz a porządnie.

2. jaki spam ? po to jest forum, żeby się dzielić przeżyciami, opiniami i dyskutować, jakie on może wyciągnąć konsekwencje.. "przepraszam panie władzo ale dostałem ddosa na mój 50 osoby serwer i ludzie zasiedli do ławy oburzonych, jak żyć" jak ktoś jest mądry to bez pieniędzy mu nic nie zrobisz, a jak jeszcze mądrzejszy to nic mu nie zrobisz. myślisz, że ktoś będzie sądził się po sądach za setki zł o ddosa na mały serwer ?

3. Co z tego, że serwer ma płatne rangi czy nie ? U mnie są i kokosów się z tego nie zarabia. Ile max duży serwer może wyciągnąć w dobrym miesiącu? 300zł ? 400 ? 

4. Jak komuś zależy to zawsze zacznie ci spamować na serwerze, nawet jak ranga umożliwiająca pisanie będzie po 30 dniach czy za 2zł. Dobrym sposobem jest zrobienie nowej tożsamości bez rang i widzisz jakie reklamy przechodzą przez PW.

a jeśli ts to twój biznes to masz zarejestrowaną specjalnie dla niego działalność gospodarczą ? żeby robić na tym pieniądze to trzeba by mieć minimum z 3k dochodu miesięcznie

comment_lrpWPX5FLFSwp8RFFP6VLzwDDnMoZAOS

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Czytając Wasze posty jest to trochę śmieszne. Macie nagranie rozmowy z Komunikatora Głosowego TeamSpeak 3 z konkretnego serwera. Chcesz wszcząć postępowanie karne wobec jak się orientuje Użytkownika "GodFather92", który wysyłał Ataki typu DoS na Twój serwer ?

Nie wiem czy wiecie ale GodFather92 nie zamieszkuje w Polsce i w jego aktualnym kraju,gdzie posiada meldunek i o ile się nie mylę obywatelstwo ataki tego typu są właśnie dozwolone, więc możecie mu za przeproszeniem ch*ja zrobić. Nawet jeśli jednak wszczynacie postępowanie wobec niego pytania zasadnicze:

1.  Kto go znajdzie ?

2.  Kto mu odowodni,że GodFather92 to on ?

Dla tego jest on bezkarny łamiąc Nasze prawo,gdyż każde rozpoczęte postępowanie karne wobec niego ulegnie przedawnieniu Nim Nasze służby go odnajdą.

~  Pozdrawiam Sharpp

Opublikowano

Witam. Czytając Wasze posty jest to trochę śmieszne. Macie nagranie rozmowy z Komunikatora Głosowego TeamSpeak 3 z konkretnego serwera. Chcesz wszcząć postępowanie karne wobec jak się orientuje Użytkownika "GodFather92", który wysyłał Ataki typu DoS na Twój serwer ?

Nie wiem czy wiecie ale GodFather92 nie zamieszkuje w Polsce i w jego aktualnym kraju,gdzie posiada meldunek i o ile się nie mylę obywatelstwo ataki tego typu są właśnie dozwolone, więc możecie mu za przeproszeniem ch*ja zrobić. Nawet jeśli jednak wszczynacie postępowanie wobec niego pytania zasadnicze:

1. Kto go znajdzie ?

2. Kto mu odowodni,że GodFather92 to on ?

Dla tego jest on bezkarny łamiąc Nasze prawo,gdyż każde rozpoczęte postępowanie karne wobec niego ulegnie przedawnieniu Nim Nasze służby go odnajdą.

~ Pozdrawiam Sharpp

https://niebezpiecznik.pl/post/2-polakow-aresztowanych-w-uk-za-ddos/

Jeżeli pochodziĺby z Rosji to może i faktycznie miaĺby spokòj ^^.

Wszystko siè da ^^

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Ja nie wiem nic o żadnych atakach lecz wiem kto mógłby chcieć popsuć nam reputację a mianowicie to ts-pol***.pl  Nie podaję dokładnej nazwy serwera ponieważ nie chcę żebyście uważali to za reklame.~Levvy ;)

Ja tam siedze na ts-pol*** i nie ma żadnych problemów :)

Opublikowano

Ja tam siedze na ts-pol*** i nie ma żadnych problemów :)

Jak ty masz tam admina złamasie!

http://screenshot.sh/mKSUozPvBv3X5

# jak macie reklamę to usunicie uprawnienia dotyczące subskrybcji oraz pisania na msg..

http://www.mpcforum.pl/topic/1492922-limitowanie-ts3fucka-ts3dropera/

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...