Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na oszustów i ataki

fiilipsiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Zwracam się z prośbą o wskazówkę jak radzić sobie z ścierwem tego typu:

Wchodzi random i pisze mass pw do wszystkich:

<14:48:47> "plee": 

Serwer zostanie zaraz zamkniety proszę połączyć się z nowym serwerem x  Kliknji w link a zostaniesz automatycznie przeniesiony na serwer--> ts3server://boom-ts3.pl

Po chwili packetloss poziom 100% bo dziecko bawi się zapewne darmowym botnetem.

Dodam, że wchodził pierwszy raz na ts3, bez żadnych rang.

Z góry dzięki za pomoc!

PS: Specjalnie nie cenzuruję adresu, niech ludzie widzą chamską politykę tych dzieci

Opublikowano

To może jakiś zmasowany atak w postaci nauczki, że tak nie wolno? :)

Zapewne parę maili do HosTeamu by pomogło ;)

To wybieraj :) Ale myślę że możesz zgłosić hosteamowi, a potem ich ip 178.217.190.XXX  teamspeakowi za cracked license :)

Opublikowano

Zawsze można im nawrzucać 100 botów, jeśli wyjdzie że mają powiedzmy 150/128 ludzi... ;)

Z małymi atakami możesz sobie sam radzić(jeśli są kierowane bezpośrednio w twój adres ip). Co do większych to robota do techników z hostingu 

Opublikowano

@Matej,

małe ataki są mi niestraszne, tym razem zapewne botnet za parę dolarów wywalił matkę w serwerowni

Pisałeś o ataku 30%, dla mnie to mały atak. Nic nie było mowy o padającej matce :D Tak z ciekawości jaki hosting? 

Opublikowano

Dlatego ludzie, kupujcie vps, gdzie macie porządne zabezpieczenia oraz blokujcie te zasrane pisanie wiadomości :D napisz do supportu odnośnie ataków, zablokują źródło i po problemie tylko pytanie - ile to im zajmie... :)

Opublikowano

Z problemem męczyli się dobre 1,5h bo wywaliło im serwer matkę(cokolwiek to znaczy w przypadku serwera dedykowanego :D). PW już zablokowane, niemniej delikwent nie schował się za VPNem więc mam jego 2 adresy, które posłużą mi do wyciągnięcia konsekwencji. 

Opublikowano

Z problemem męczyli się dobre 1,5h bo wywaliło im serwer matkę(cokolwiek to znaczy w przypadku serwera dedykowanego :D). PW już zablokowane, niemniej delikwent nie schował się za VPNem więc mam jego 2 adresy, które posłużą mi do wyciągnięcia konsekwencji. 

Sprintdatacenter nie należy do firm które wyznaczają szczyt technologi anty-ddos. Jeśli dalej będą zaliczać down'y pozostaje tylko zmiana hostingu.

To wybieraj :) Ale myślę że możesz zgłosić hosteamowi, a potem ich ip 178.217.190.168  teamspeakowi za cracked license :)

Hosteam'owi to rybka czy ktoś atakuje z jakiegoś stressera czy nie. Hosteam interesuje tylko czy z ich serwerów nie wychodzi masa nieoznakowanych pakietów. 

Opublikowano

Oooo to skoro zjawił się prowodyr całego zamieszania...

Zamiast pokazywać jak bardzo jesteś niewychowany wyzywając ludzi bez powodu wytłumaczył byś może post #1 + ataki?

Opublikowano

Ja nie wiem nic o żadnych atakach lecz wiem kto mógłby chcieć popsuć nam reputację a mianowicie to ts-pol***.pl  Nie podaję dokładnej nazwy serwera ponieważ nie chcę żebyście uważali to za reklame.~Levvy ;)

Opublikowano

Ja nie wiem nic o żadnych atakach lecz wiem kto mógłby chcieć popsuć nam reputację a mianowicie to ts-pol***.pl  Nie podaję dokładnej nazwy serwera ponieważ nie chcę żebyście uważali to za reklame.~Levvy ;)

Zapewne w takim razie wiesz coś o przychodzeniu na serwer i wysyłanie multum wiadomości/poke że, cytuje: "Zaraz serwer zostanie zamknięty, oto nasze nowe IP", i dziwnym zbiegiem okoliczności serwer nagle nie działa, a ty śmiesz jeszcze twierdzić że to jakiś ts-pol***. Kompromitujesz się.

Przychodzicie, reklamujecie, i nagle jakiś obcy ts zaczyna bez powodu ddosować w odstępie 30sec. - Takie historyjki fantastyczne możesz opowiadać dzieciom w przedszkolu.

Opublikowano

Zaczyna się teraz płacz i jeszcze nie wiem co się stanie. Jeśli filipsiu jak wspomniał ma jakieś tam dane to dlaczego nie pójdziecie na drogę prawną i udupicie idiotę który myśli, że jest bezkarny ? Zaczynacie robić w tym temacie gówno-burze ale mniejsza o to zostawię sobie mniemania o tym dziale dla siebie.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Hah, byli na moim ts3. Mam 54 minuty nagrań:

• przyznali się do atakowania 50-60 ts3/dzień
  • wywalili na naszych oczach premier.gov.pl
  • przyznali się do wszystkich ataków

Ocenzuruję facebooka w tle na filmie i wrzucę tu film. Omijać ich ts3 SZEROKIM ŁUKIEM.

Opublikowano

Hah, byli na moim ts3. Mam 54 minuty nagrań:

• przyznali się do atakowania 50-60 ts3/dzień
  • wywalili na naszych oczach premier.gov.pl
  • przyznali się do wszystkich ataków

Ocenzuruję facebooka w tle na filmie i wrzucę tu film. Omijać ich ts3 SZEROKIM ŁUKIEM.

Skoro masz film to wejdź na drogę prawną to skończy się udawanie wielkiego hakiera za kasę od rodziców. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...