Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pokonaniem The Destroyer'a

Endmine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po trochę dłuższej grze na hardmode postanowiłem pokonać wreszcie jakiegoś boss'a. Usłyszałem gdzieś, iż najłatwiejszym z hardmode'owych boss'ów jest The Destroyer. Zrobiłem ''arenę'' na której poustawiałem trochę ognisk, wypiłem kilka mikstur i przywołałem bossa. Niestety, nie udało mi się zabrać mu nawet 1/3 życia :/ 

I właśnie piszę tu,aby ktoś kto się na tym zna, poradził mi jak go pokonać, jakiej zbroi, dodatków i broni użyć. Mój ekwipunek podczas walki z nim składał się z Tytanowej Maski, Mithrilowyego napierśnika oraz Kobaltowych Spodni. Walczyłem z nim używając Demonic Beam Sword, joja Amarok, Sighted Star cannon oraz Taboo Magic Dagger, ale niestety to nie wystarczyło, prosiłbym o pomoc :P

Opublikowano

Polecał bym zrobić zbroje z jednego tworzywa np. Adamatite Armor. Pozbieraj też na jakąś broń dystansową np. Titanium/Adamantite Repeater z Holy Arrows lub Gatlingator z Exploding Bullets. Oczywiście musisz mieć jeszcze jakiś miecz, ale to już od ciebie zależy z czego go zrobisz.

Tutaj możesz poczytać więcej o tych bossach: http://www.mpcforum.pl/topic/1273841-encyklopedia-bossów/

Opublikowano

Musisz mieć zbroje z jednego materialu. nie wiem czy wiesz, ale w terrarii jest coś takiego jak bonus set, czyli jak masz pelny set, taki sam to masz jakieś bonusy. Jest to dosyć istotne. Generalnie na tego bossa świetne są bronie przeszywające. Polecam wyfarmić więc sobie dao of pow, ale uwaga, mozesz na prawde dlugo farmić, musisz mieć dark i light shard, które wypadają z dark i light mummy, a na te shardy jest 10% szansy. Generalnie staraj sie zabijać probe, czyli te latające gówna, bo dają Ci hp. 

Opublikowano

Weź sobie zdobądź Deadlus Stormbow, strzały kupisz u Arms Dealera jeśli go posiadasz. Wypij miksturę grawitacji i leć do końca mapy i naparzaj ile sie da. Tym łuczkiem zabiłem go w 2 minuty i nawet sondy nie zjęły połowy hp. Według mnie to najlepszy sposób ze względu na łatwą dostępność składników do potki i nikłą szansę na utratę hp. Skeleton Prime jest łatwiejszy bo łatwo go unikać a destroyer w ciebie naparza i ze sond i z siebie. Też miałem problem z dobieraniem zbroi. Jeśli chcesz pomocy to zaproś na Steam Smajdzio. Sam przez to przechodziłem niedawno więc wiem jak to zrobić.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi :) Pozbieram więcej tytanu i zrobię zbroję z tego materiału. Spróbuję również zdobyć jeszcze 1 dark shard, już light kiedyś mi wypadł :P A jeszcze mam pytanie, czy poszukać może tych life fruit w jaskiniach dżunglowych? Mam 400 hp ale tak się zastanawiam czy nie ubezpieczyć się bardziej :D

@edit: I jeszcze, czy ciężko je zdobyć? (te life fruit'y) Bo jak na razie na żadnego nie natrafiłem :/

Opublikowano

Zdobyłem dao of pow i deadalus bow ( nwm czy dobrze napisałem :I ), zrobiłem całego seta z titanium i pozbierałem spoooro fallen star do star cannon'a. Udało mi się pokonać 2 razy destroyer'a, nie zabrał mi nawet 50 hp :D Dzięki wszystkim za pomoc :)

@edit: Nadal mam problem ze znalezieniem jakiegokolwiek life fruit'a :P Tak jak pisałem już pokonałem 2 razy The destroyer'a :/

Opublikowano

@Endmine

Po pokonaniu bossa muszą być w podziemnej dżungli. Po prostu szukaj długo. Trochę wtapiają się w tło więc miej oczy otwarte ;)

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Zabiłeś łukiem Destroyera? Zrób sobie Spelunker Potion przy Alchemy Table.

Składniki:

Blinkroot - Znajdziesz go tam gdzie jest zieleń

Moonglow - To samo miejsce

Bottled Water - Nakop piachu, przy piecu przetop na szkło i zrób butelkę. Później idź do źródełka i napełnij.

Gold Ore - W podziemiach

Zrób sobie dużo tych potek żeby zrobić Titanium Drill. Tym Drillem możesz wykopać Chlorofit który rośnie w dżungli. Z tym potkiem Life Friuty to bardzo łatwo Znaleść.

Opublikowano

Ja osobiście polecam moją arenę na Destroyera. Taktyka jest prosta: stoimy nad lawą, aby lasery nas nie sięgały i jedynym zagrożeniem pozostają proby które dostają po 30 z lawy więc starczy je dobić i sprawdzać czy chmurka dalej bije.

post-1004659-0-49313500-1439117764_thumb.png

Opublikowano

@Sma!dzio, z tego co wiem, chlorofit można wykopać wiertłem o mocy min. 200% czyli nie tytanowym bo już próbowałem :P A tych spelunker potion mam spoooro i spróbuję tak poszukać tych life fruit'ów, dzięki :D

@kajtek867 ciekawy pomysł, może spróbuję jak będę miał więcej czasu :)

A tak wgl pokonałem również Skeleton Prime'a, zostały tylko the twins z mechanicznych bossów :)

Opublikowano

Wow... ale z*******e poradniki... ;x

chlorofit... 

Blinkroot - Tylko na dircie w podziemi ( można zbudować duża platforma z dirta w piekle wtedy też urośnie )
Moonglow - Tylko w Jungli na trawie ( w nocy świeci jasnym niebieskim światłem wtedy łatwiej znaleźć )
Gold Ore - W jaskiniach na średnim poziomie wysokości

jak każda mikstura ta też wymaga butelki z wodą...

ten wasz "chlorofit" jest w stanie rozrastać się na bloku błota... wystarczy postawić 1 Blok "chlorofitu" a obok niego blok błota...
po kilku minutach powinien blok błota się zamienić... błoto można znaleźć w Jungli oraz można zamienić zwykła ziemia na błoto...
wystarczy z ziemią wejść do wody otworzyć ekwipunek i zamienić ziemię na błoto... Błoto zamieniać się na chlorophyte będzie TYLKO w podziemi...
Opublikowano

@PanTobi

Żeby chlorophyt się rozrastał musi być w biome dżunglowym. Można go sztucznie stworzyć nasionami dżungli.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Jest to jedynie mały szczegół -.-...

z tego co kiedyś mi się trafilo wydaje mi się że wystarczy nawet biom brzybowy...

który jest zamiennikiem junglowego...

Opublikowano

Tak się to nazywa inteligencie, sory endmine. Potrzeba Draxa do wykopania czyli musisz zabić wszystkich mechanicznych bossow bo z ich souli się robi. Platinium zastąpia gold więc masz bliżej na latającą wyspę niż iść głęboko do poziemi po złoto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...