Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie

Hardiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak samo jak nie pale na przystankach (w sensie troche dalej zeby nie smrodzic ludziom) to za c**j nei rozumiem bólu dupy że jak ktos idzie to przed nim jest palący, RUSZ DUPE I GO WYPRZEDZ LENIWCU ;]

A pomyślałeś o tym, że są osoby chodzące o kulach, jeżdżące na wózkach inwalidzkich oraz starsze, którym ciężko jest "ruszyć dupę" i Cię wyprzedzić? Albo sytuacja, że przede mną jest kilku palaczy w różnych odstępach. To co ja mam biegać, bo się im chciało zapalić? Też mam prawo do chodzenia swoim tempem i nie wdychania tego gówna.

Aj kolejne wasze twarde zdanie, ale czemu nie podejdziecie do takiej osoby i nie powiecie że wam to przeszkadza ? Dlatego właśnie kur** będę palił. Ludzie nie rozumiecie że jeśli chcecie coś zmienić to musicie zwracać ludziom na to uwagę.. Chu* że macie po 1,50cm i boicie się podejść.. śmiałość się liczy. To nie afryka ale ta dzicza mnie dobija. 

Jeśli chodzi o chodnik to jak już bym podszedł do palacza to nie ma sensu go o to prosić, bo szybciej będzie go po prostu wyprzedzić. A jeśli chodzi o przystanki to trzeba mieć jakąś kulturę i nie palić w takich miejscach. Równie dobrze mógłbym Ci nasrać do mordy.

Jeśli to co napisałeś to jest faktyczny powód, dla którego palisz to dla mnie jesteś śmieciem nie człowiekiem. Jaką trzeba być mendą, żeby przez swoje widzimisię utrudniać innym ludziom życie.

PS: Już to widzę jak ktoś gasi dopiero co zapalonego papierosa, bo go o to poprosiłem.

Opublikowano

Według mnie chęć spróbowania czegoś nowego ? Paliłem przez 3 miesiące po czym rzuciłem to (zbyt dużo kasy na to idzie).

Nawet jakbyś poprosił o zgaszenie peta to pewnie by cię zignorował albo powiedział " W ryj chcesz ?" albo coś w ten deseń ^^

IDcncno.png

Opublikowano

Dlaczego ludzie palą ? Odpowiedzi jest więcej niż można przypuszczać bo każdy ma swój powód.

Najczęstszymi są to :

- Chęć popisania się w grupie

- Odstresowanie ( samo w sobie nic nie daje palenie ale jak sobie wgramy w głowie że po tym będzie nam lepiej to faktycznie będzie nam lepiej )

- Zasmakowanie czegoś nowego

- Wyluzowanie ( Jest zwyczaj w niektórych krajach i coraz częściej w Polsce że po seksie zapalić )

- Wpływ lub nacisk innych osób

- Bo Tak

Co do ostatniego, niektórzy sami nie potrafią powiedzieć dlaczego palą, palą bo palą, trochę by wmieszać się w towarzystwo, by zagadać czy dla tego że myślą że to nawet fajne.

Ja sam osobiście palę od niedawna i głównie za sprawą swojej dziewczyny która pali duże ilości.

Każdy wie że nie zdrowie ale każdy lubi pewne zasady i normy łamać.

Taka jest moja opinia :)

Opublikowano

a żeś k***a dał przykład XDDD chyba taki palący sobie idacy ma jednak troszeczke szybsze tempo niz zadupcające na wózku warzywo, prawda? 

Nie prawda. Często widzę jak sobie wolno, spokojnie idzie z takim papierosem. Zresztą jakby nawet szybciej szedł to wyprzedzając taką osobę i tak zdąży parę razy jej tym dymem zatruć powietrze.

Mam nadzieję, że skończysz na wózku, bo nazywanie takich osób "warzywami" to nie jest śmieszne, tylko żałosne. Może byś się wtedy nauczył trochę szacunku.

A "warzywa" mówi się o osobach pod respiratorem, więc widać, że jesteś po prostu debilem. Nie ważne czy to co piszesz teraz jest na poważnie czy to troll i tak wychodzi na to, że jesteś nieśmiesznym idiotą.

Opublikowano

Wielu ludzi się uzależnia od tego. Młodzi najczęściej sięgają po to by się popisać przed kolegami i sami też się uzależniają. Ludzie też sięgają po papierosy głównie kiedy się denerwują czy stresują. A szkoda, bo są lepsze sposoby na to.

Ale fakt - trują tym ludzi. Ja przez to, że moi rodzice palili fajki to dostałam astmy. Jak papierosy jeszcze rzucić można, to astma zostaje do końca życia, a leki są drogie.. Cóż poradzić.

Czyli jak cie będę ruchał to zdechniesz bez inhalatora?

Opublikowano

A pomyślałeś o tym, że są osoby chodzące o kulach, jeżdżące na wózkach inwalidzkich oraz starsze, którym ciężko jest "ruszyć dupę" i Cię wyprzedzić? Albo sytuacja, że przede mną jest kilku palaczy w różnych odstępach. To co ja mam biegać, bo się im chciało zapalić? Też mam prawo do chodzenia swoim tempem i nie wdychania tego gówna.

Jeśli chodzi o chodnik to jak już bym podszedł do palacza to nie ma sensu go o to prosić, bo szybciej będzie go po prostu wyprzedzić. A jeśli chodzi o przystanki to trzeba mieć jakąś kulturę i nie palić w takich miejscach. Równie dobrze mógłbym Ci nasrać do mordy.

Jeśli to co napisałeś to jest faktyczny powód, dla którego palisz to dla mnie jesteś śmieciem nie człowiekiem. Jaką trzeba być mendą, żeby przez swoje widzimisię utrudniać innym ludziom życie.

PS: Już to widzę jak ktoś gasi dopiero co zapalonego papierosa, bo go o to poprosiłem.

Nie palę na przystankach ani jak są wokół mnie ludzie, jestem człowiekiem kulturalnym. Ale denerwują mnie takie opinie, ponieważ nie musi go zgasić tylko może ustać sobie gdzieś dalej i wypalić tego papierosa. Nie palę nawet w domu, ewentualnie na balkonie. Ponieważ wiem jak to śmierdzi i że komuś może to przeszkadzać. Ale denerwują mnie właśnie tacy ludzie którzy nie potrafią zwrócić komuś uwagi a na forach wypisują swoje zdania, lecz pisaniem na forum i tak niczego nie zmienicie. Jak wam coś przeszkadza to musicie się za to wziąść i to zmienić. Tak samo jak by w sejmie pisali sobie na forum a nic nie zmieniali... Takim zachowaniem nie dojdziecie do niczego pożytecznego dla społeczeństwa. Nikt nie zrobi tego za was. Niestety to jest życie a nie bajka. Pozdrawiam zawziętych polityków! Elo!

PS. Nie każda osoba paląca to gangster który zaraz będzie chciał cię pobić bo grzecznie zwróciłeś mu uwagę że ci to przeszkadza. Sam jestem taki że gdy zrobię nawet coś nie tak a ktoś zacznie na mnie krzyczeć to nie zmienię tego a zacznę się kłócić z taką osobą że mogę tak robić jest to zgodne z Polskim prawem i niech nie wykrzykuje mi swojego słowa ponieważ szczerze mówiąc jak ma na mnie krzyczeć to mnie to nie interesuję. Jeśli ktoś grzecznie zwróci uwagę to zawsze da się dogadać.

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

hahahahahahahaah, ja p******e XDDD czemu zawsze jedynym powedem ma byc to że sie chce przyszpanować? k***a mać, wy nie potraficie wymyślić czegoś innego XDDD? 

ja pale bo chce, zacząłem bo chciałem

tak samo jak nie pale na przystankach (w sensie troche dalej zeby nie smrodzic ludziom) to za c**j nei rozumiem bólu dupy że jak ktos idzie to przed nim jest palący, RUSZ DUPE I GO WYPRZEDZ LENIWCU ;]

4 ściany z wami

#edit

czy w temacie nie powinny wypowiadać sie tylko osoby palace?

Taaaaaak? A wiesz, że palenie w miejscach publicznych jest zakazaneeee? Ciekawe, jaki będzie z ciebie twardziel, kiedy cię kiedyś policja spisze. xD

Swoją drogą dym to nic innego jak efekt uboczny palenia papierosów, a np. takim skutkiem chlania w trzy dupy jest ciągłe oddawanie moczu. Chciałbyś, żeby jakiś alkoholik do ciebie podszedł i nasikał ci na buty? Też by powiedział "było szybciej iść" i sprawa załatwiona. Taki z ciebie wielki krzykacz. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie wiem co wy z tym szpanem cały czas..

ja zacząłem palić w podstawówce nie robiłem tego dla szpanu, podbierałem babci papieroski i chowałęm sie sam po krzakach i jarałem bo sprawiało mi to przyjemność

Teraz jest tak samo palę bo lubię, zabijanie głodu smakuje, nie lubie iść ulicą i palić ( już jestem pełnoletni) czy przy ludziach, wolę sam delektować się dymem jak nikt nie patrzy

Opublikowano

#kamelot

jakbym wylądował na wózku to bym sie zabij, a to co by sie ze mnie nadawało do uzycia oddałbym, bo dla mnie ludzie niezdolni do życia samemu nie powinni żyć ;] 

#ari

co mam być twardziel XDD? dostane mandat i tyle

akurat ja zawsze szybko chodze wiec raczej mi to nie grozi, ale chyba jednak jest mała różnica  między dymem a szczochami ;]

ae1d1005fe.png

Opublikowano

#kamelot

jakbym wylądował na wózku to bym sie zabij, a to co by sie ze mnie nadawało do uzycia oddałbym, bo dla mnie ludzie niezdolni do życia samemu nie powinni żyć ;]

No to jestem ciekaw co byś zrobił gdyby ktoś z Twojej rodziny trafił na wózek? Matka, ojciec, żona albo Twoje dziecko? Byś im powiedział w twarz, że nie powinni żyć? I pewnie byś im jeszcze powiedział, że powinni oddać swoje organy innym póki świeże, bo ich życie i tak już nie ma sensu?

Współczuję Ci Twojej biedy umysłowej i mam nadzieję, że to tylko okres przejściowy w Twoim życiu.

Opublikowano

No to jestem ciekaw co byś zrobił gdyby ktoś z Twojej rodziny trafił na wózek? Matka, ojciec, żona albo Twoje dziecko? Byś im powiedział w twarz, że nie powinni żyć? I pewnie byś im jeszcze powiedział, że powinni oddać swoje organy innym póki świeże, bo ich życie i tak już nie ma sensu?

Współczuję Ci Twojej biedy umysłowej i mam nadzieję, że to tylko okres przejściowy w Twoim życiu.

Ja p******e, po co dyskutujesz z gimbusem? Ułomny jesteś czy co?

Pewnie niedługo i ludzie dorośli będą mówić, że go szkoda, ale to przecież pasożyt i skrzywdził się specjalnie, to samo z patriotyzmem - kiedyś tylko gimbusom się nie podobał, a teraz praktycznie wszystkim, kto wie co jeszcze przyjdzie do głowy. Prawdopodobnie, by takiego bliskiego zabił i jeszcze sprzedał organy, bo by mu się latać nie chciało, a to że przy nim matka zapierdala kanapki robić mimo, że nie jest niepełnosprawny to ma w dupie - różnica tylko w kościach, ale pewnie i on prędzej, by zaczął jakimś cudem sam na siebie robić, niż on ruszy swoje leniwe dupsko sprzed komputera.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Nie ma sensu, typ to jakiś troll, albo niedorozwój, gdyby go przejechało auto i by musiał jeździć na wózku, aż do śmierci, to by nabrał szacunku co do życia. Zresztą w internetach, każdy pisze co piszę, nie ma co do tego przywiązywać większej uwagi.  Bo połowa hejterów i podobnych osób, to typowe nerdy bez życia, a w internecie mogą się wyżyć i ukazać swoją nienawiść do drugiego człowieka :), bo normalnie nawet źle nie spojrzą.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

a ja chyba wiem ze nei jestem trollem :D takie jest moje zdanie, po prostu, a dlaczego tak uważam to moja sprawa

przytocze tylko co w innym temacie zacytowałem:

"Spójrz ponownie na tą kropkę. To Nasz dom. To my. Na niej wszyscy, których kochasz, których znasz. O których kiedykolwiek słyszałeś. Każdy człowiek, który kiedykolwiek istniał, przeżył tam swoje zycie. To suma Naszych radości i smutków. To tysiące pewnych swego religii, ideoligii i doktryn ekonomicznych. To każdy myśliwy i zbieracz. Każdy bohater i tchórz. Każdy twórca i niszczyciel cywilizacji. Każdy król i chłop. Każda zakochana para. Każda matka, ojciec i każde pełne nadziei dziecko. Każdy wynalazca i odkrywca. Każdy moralista. Każdy skorumpowany polityk. Każdy wielki przywódca i wielka gwiazda. Każdy święty i każdy grzesznik w historii Naszego gatunku, żył tam. Na drobinie kurzu zawieszonej w promieniach Słońca. Pomyśl o rzekach krwii przelawanych przez tych wszystkich imperatorów, którzy w chwale i zwycięstwie mogli oni stać się chwilowymi władcami fragmentu tej kropki. Naszym pozą. Naszemu urojonemu poczuciu własnej ważności, naszej iluzji posiadania jakiejś uprzywilejowanej pozycji we wszechświecie, rzuca wyzwanie ta oto kropka bladego światła"
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10945023_413257642175827_3935530950715087863_n.jpg?oh=8848d6d1482afe83f7cd2960d8e624df&oe=564687AD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Są różne typy palaczy- 

palacz z gimnazjum- dla popisu przed kolegami

palacz bogaty- bo stać go na cygaro to pali

palacz biedak- pali bo ma nerwy, że jest biedny, a nie wie, że paląc kilka stówek miesięcznie ubywa

palacz pracownik- bo ma nerwy

Można tak wymieniać, wymieniać, a głupota ludzka i tak się nigdy nie skończy ;) 

Opublikowano

­Mi tam ludzie palący nie przeszkadzają. U mnie w rodzinie palił dziadek, tata, babcia, brat cioteczny, lecz wszyscy przestali oprócz taty. W przyszłości kto wie może sam będę palił...

Ludzie od stania z kimś na przystanku kto pali papierosa raka nie dostaniecie...

I tak każdy umrze, a na coś trzeba ^^

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

­Mi tam ludzie palący nie przeszkadzają. U mnie w rodzinie palił dziadek, tata, babcia, brat cioteczny, lecz wszyscy przestali oprócz taty. W przyszłości kto wie może sam będę palił...

Ludzie od stania z kimś na przystanku kto pali papierosa raka nie dostaniecie...

I tak każdy umrze, a na coś trzeba ^^

Ktoś kto wypala po 1-2 paczki dziennie może spokojnie dożyć 70-80 bez żadnych problemów. Inny który pali od czasu do czasu aby się rozluźnić może dostać raka. 

Mimo tego, że w mojej rodzinie tato pali po 2-3 paczki dziennie, a mama 1 paczke, nigdy, ale to nigdy nie zaczne palić. Uciekam od tego smrodu jak tylko się da, jak tylko go poczuje od razu zbiera mi się na ''pawia'' że tak to ładnie ujmę. Jestem obecnie w szkole średniej i mimo tego, że 1/2 klasy w gimnazjum paliło i teraz kilka osób w klasie w szkole średniej pali, gówno mnie to obchodzi. Przynajmniej wiem, że są słabi i żeby przypodobać się, wejść jakoś do grupy, być zaakceptowanymi przez grupę musieli zacząć palić, a teraz jest to uzależnienie pochłaniające dziesiątki zł dziennie, niby nic, ale policzcie sobie ile to wychodzi w skali roku, albo nawet kilku lat. Jak dla mnie głupota i tyle. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...