Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie

Hardiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież nikotyna nie daje efektu halucynacji czy tzw. fazy, jak po zażyciu narkotyków. Dodatkowo smierdzi i truje innych. Jak to można lubić palić, przecież to pewnie nie ma dobrego smaku

Opublikowano

Wielu ludzi się uzależnia od tego. Młodzi najczęściej sięgają po to by się popisać przed kolegami i sami też się uzależniają. Ludzie też sięgają po papierosy głównie kiedy się denerwują czy stresują. A szkoda, bo są lepsze sposoby na to.

Ale fakt - trują tym ludzi. Ja przez to, że moi rodzice palili fajki to dostałam astmy. Jak papierosy jeszcze rzucić można, to astma zostaje do końca życia, a leki są drogie.. Cóż poradzić.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

To proste chcą się przypodobać środowisku zaczyna się od szpanu a kończy na uzależnieniu... 

Sam nie pale chyba że na imprezie nie wiem czemu ale wtedy mam jakąś ochotę żeby zapalić :D

A teraz fajki są z tymi klikami double klikami które w smaku są znośne ;d 

Z początku jest jakaś tam faza kręci się w głowie itp. 

Znam masę osób którzy mówili że fajki to gówno po c**j to palić a teraz sami palą (I to ludzie których bym nie podejrzewał że zaczną palić)

Opublikowano

A po co siedzisz przy komputerze? Przecież to nie daje halucynacji jak po zażyciu narkotyków tzw. fazy, dodatkowo psują się oczy i kręgosłup robi się krzywy. 

Opublikowano

A po co siedzisz przy komputerze? Przecież to nie daje halucynacji jak po zażyciu narkotyków tzw. fazy, dodatkowo psują się oczy i kręgosłup robi się krzywy.

Słabe porównanie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

nie rozumiem logiki, że ktoś pali dla szpanu. A czym tu szpanować? Że sie jest debilem?

A papierosy moim zdaniem to taki zakazony owoc, którego większośc osób próbuje bedąc niepełnoletnim no i potem się do tego przyzwyczaja aż w koncu uzależnia. To musi nieźle odstresowywać. Ja kiedys mialem kolekcje kostek rubika, generalnie uzależniłem się od zajmowania czymś rękoma. Nagle, gdy wszystkie mialem rozpierdolone brakowalo mi tego uczucia. Mysle, ze z papierosami jest podobnie. Pali sie je z nudów, przyzwyczajenia, zeby sie odstresować.

Opublikowano

Wydaje mi się, że ludzie zaczynają z różnych powodów, najczęściej przez grupę. Myślą sobie, że jak wszyscy palą i ja raz kiedyś zapale to sie nie uzależnie. Jak już zaczną być uzależnieni nie wiedzą o tym, jak się dowiedzą jest problem i palą bo są uzależnieni. Później to już palą z przyzwyczajenia i szukają wytłumaczenia na to, że nie rzucają, bo mają słabą wolę. Myślą sobie, że po co mają rezygnować z przyjemności, i tak umrę to zapalę itp.

Tak ja to widzę, nigdy nie paliłem nałogowo, więc nie wiem.

Opublikowano

Przecież nikotyna nie daje efektu halucynacji czy tzw. fazy, jak po zażyciu narkotyków. Dodatkowo smierdzi i truje innych. Jak to można lubić palić, przecież to pewnie nie ma dobrego smaku

Nikotyna to silnie uzależniający związek chemiczny.

Opublikowano

Tak samo bezsensowne jak cały ten temat.

Temat ma sens, bo mnie w sumie też ciekawiła tajemnica uzależnienia od papierosów.

Ale porównanie gdzie komputer oddaje nam rozrywkę, wiedzę, nierzadko jest pracą, a papierosy? No właśnie, dobre pytanie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wszystko dla ludzi ( gorzej jak się człowiek uzależni od tego. Nie wszyscy uzależniają się tam po kilku papierosach. Jeden uzależni się po 5 a druga osoba nigdy, nieważne ile wypali ) Młodzi ludzie najczęściej sięgają po papierosy, żeby popisać się przed kolegami. Młode to głupie. Chociaż Ja będąc dzieckiem nigdy nie popisywałem się w taki sposób przed innymi. Pewnie dlatego, że zostałem w taki sposób wychowany. W ciągu życia wypaliłem może z 3-4. Nie czuję póki co pociągu do tego. Ponadto zdaję sobie także sprawę z tego, że nałogowe palenie z czasem psuje bardzo organizm + strasznie na to dużo kasy idzie ( zależy ile byśmy wypalili dziennie ) .. Dorośli palą też w jakiś bardzo stresujących sytuacjach. 

Opublikowano

Zarzucę cytatem z wiki

W jeszcze większych dawkach występuje zamroczenie pola widzenia i pojawić się mogą halucynacje

Ale wiadamo, trzeba przyjąć doś spore dawki. W małcyh dawkach nikotyna podwyższa poziom dopaminy w mózgu oraz sprawia przyjemność.

W niskich dawkach (1–3 mg) wykazuje działaniestymulujące, co jest głównym powodem, dla którego palenie tytoniu sprawia przyjemność.

Odnośnie samego palenie to wiele osób pali cygara czy fajki właśnie z powodu ich walorów smakowych.

Opublikowano

Palą z tego samego powodu dla którego odżywiają się źle i niezdrowo, tylko, że jeszcze trują tym innych - dla przyjemności. Przez 3 lata paliłem, i ogólnie to smrodu się nie czuje już po krótszym czasie, dopiero jak się rzuci zaczyna się odczuwać jak to na prawdę śmierdzi, a dlaczego zaczynają palić ? Powody z jakich się zaczyna są różne, ale przeważnie kończy się jednym - uzależnienie, i ogólnie, gdy się jest już uzależnionym papieros uspokaja - łatwiej myśleć. skupić się, opanować nerwy ba czasami nawet może zastąpić posiłek, a dodatkowo bardzo dobrze pali się przy piciu alkoholu, to chyba jest najtrudniejsze w rzuceniu palenia, nie palić przy piciu..

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Lekko odbiegając od Twojego pytania chciałbym powiedzieć, że powinno się w Polsce wyznaczyć specjalne miejsca dla palaczy zdala od innych ludzi, bo jest to niesamowicie wkurw***ące jak jakiś debil idzie w Twoim tempie przed Tobą po chodniku i jara tego szluga przez co cały dym z papierosa leci Ci na mordę. No i jeszcze podobnie na przystankach, przejściach dla pieszych(na czerwonym świetle). Powinny za to lecieć wysokie mandaty.

Opublikowano

Smak? Przecież to smakuje jak popiół.

Tak samo bezsensowne jak cały ten temat.

Jest cała masa gifów w internecie, gdzie możesz dostać efekt np. LSD.

Komputer to narzędzie, popracuj kilka godzin młotkiem to dostaniesz odcisków i bólu różnych części ciała (zależy jak pracowałeś).

A fajka to niszczy w momencie palenia, a po kilku latach będziesz miał wszystkie organy ciemne jak smoła, poszukaj jak działają płuca zdrowego człowieka i palacza - u jednego płuca podnosi się normalnie, a u drugiego jest całe zalepione i czarne, a podnosi się tylko niewielka powierzchnia płuc.

A z resztą co ja tam p******e - z komputera to się korzysta dla rozrywki, pracy lub ułatwienia jakiejś czynności np. zakupy, a fajkę to po co zapalisz? No chyba nie dla rozrywki - a jeżeli jakimś cudem tak to możesz stać cały dzień przy jeziorze i patrzeć jak płyną kaczki, dużo bardziej ciekawsza rozrywka.

@Kamelott jeszcze taki debil ma pretensje - bo co? Bo fajka wypalić nie mogę? Co innego jak ktoś sobie powoli chodzi i pali takiego fajka z oddali.

pyhvh7E.png

Opublikowano

hahahahahahahaah, ja p******e XDDD czemu zawsze jedynym powedem ma byc to że sie chce przyszpanować? k***a mać, wy nie potraficie wymyślić czegoś innego XDDD? 

ja pale bo chce, zacząłem bo chciałem

tak samo jak nie pale na przystankach (w sensie troche dalej zeby nie smrodzic ludziom) to za c**j nei rozumiem bólu dupy że jak ktos idzie to przed nim jest palący, RUSZ DUPE I GO WYPRZEDZ LENIWCU ;]

4 ściany z wami

#edit

czy w temacie nie powinny wypowiadać sie tylko osoby palace?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Up, ma rację, palenie dla szpanu to u kolegów w gimnazjum raczej tych co piszą, a jeżeli macie dorosłego znajomego, który pali dla szpanu, to widocznie jest upośledzony psychicznie.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Aj kolejne wasze twarde zdanie, ale czemu nie podejdziecie do takiej osoby i nie powiecie że wam to przeszkadza ? Dlatego właśnie kur** będę palił. Ludzie nie rozumiecie że jeśli chcecie coś zmienić to musicie zwracać ludziom na to uwagę.. Chu* że macie po 1,50cm i boicie się podejść.. śmiałość się liczy. To nie afryka ale ta dzicza mnie dobija. 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Niema nic lepszego niż, papierosek po dobrym seksie albo dobrym jedzeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...