Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ta gra ma w ogóle przyszłość?

KrzywyJP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ma swój początek jak i koniec. Kiedyś w metina grało bardzo dużo osób, ponieważ to dobra gra. Dawniej na rynku nie było takiego wyboru gier ja jest teraz, więc ludzie grali właśnie w gry MMO RPG. Myślę, że Metin nie ma przyszłości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Metin kiedyś a metin teraz to niebo a ziemia  :( To już nie to samo kiedy  do wbicia jest 200 lvl+ a za lat w których grałem max był 99.  Tak jak ktoś wyżej napisał, tyle jest nowości, broni zbrojek ulepszaczy itp, że gracz taki jak ja który jest przyzwyczajony do starego systemu zwyczajnie nie ogarnia. Dla mnie to już nie jest metin , zupełnie obca gra... I raczej nie ma przyszłości, odnoszę wrażenie że te wszystkie nowości są robione na siłę aby zatrzymać graczy jak najdłużej

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak dla mnie metin jest najlepszym MMO spędzaliśmy tutaj swoje dzieciństwo, było to jak dla mnie coś pięknego, odpocząc od szkoły usiąść i się pomęczyć, teraz jest za dużo tych serwerów, które raz dwa upadają, chciałbym, żeby powstał Metin "3", z nową grafiką...

Opublikowano

Wy to ten koniec globala wietrzycie już tyle czasu, 2 lata temu ludzie mówili że kwestia upadku globala to 1-2 lata, a jak widać to ciągle ciągnie jakiś tam graczy, nie wiadomo czemu ale jak to mówią reklama dźwignią handlu, PL będzie stał dopóki będą pieniądze i dopóki nie zacznie ta gra przynosić strat :)

Opublikowano

Global będzie ciągnąć do puty hajs się zgadza, zacznie brakować ludzi na serwerach zrobią fuzje serwerów zależnie od potrzeb czy to byłby 1 czy 3 serwery.
Kolejną rzeczą jest to że Gay Forge na siłę promuje item shop taki Wom2 jest tego przeciwieństwem, następnie GayF wprowadza aktualizacje, które zamiast poprawiać komfort oraz dobre poczucie w grze graczom i ich przyciągać to oni robią wręcz odwrotnie wrzucają aktuali szkodzące serwerom oraz odpychające graczy co sami możecie zauważyć.
Jeśli będą trzymać ten w sposób aktualizacji oraz bez banowania Botów podczas eventów i w ogóle to Metin2 po prostu w wykonaniu Gay Forge upadnie niż privy, to niby tak piszecie 1-4 lata, może i nawet za 10 lat upadnie ta gra powolnymi krokami, przez jak wyżej wymieniłem aktualizacje i brak walki z botami, bądź Gay Forge zawinie interes samoczynnie po 10 latach bo stwierdzą że mogą puścić coś lepszego na rynek od metina ale było by na bazie metka z lepszą grafą, bo np metin nie daje już takich zarobków na wykresie jak kiedyś.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

To tak jakbyś zapytał czy życie ma sens, nigdy się nie dowiesz dopóki nie spróbujesz, jasne że warto grać jeszcze w metina, powstaje wiele różnych naprawdę dopracowanych serwerów. Metin jest jak powiedzmy GTA nigdy się nie nudzi. Popatrz jak grafika w metinie jest rozwijana, na ten przykład podajmy powstającego Antarisa. Nigdy w życiu nie pomyślałbym że z tej pixelozy z metina mozna zrobić coś tak pięknego i miłego dla oka. Moim zdaniem metin skończy się dopiero gdy ludzie przestaną go ulepszac <3

Opublikowano

Kultowa gra ze swoich czasow , wedlug mnie upadnie tak czy tak .. wiadomo GF , a takze inne firmy ktore go przejma ( byc moze ) staraja sie ulepszac , dodajac co raz to nowsze zbroje itp. po to aby przeciagnac graczy , ale metin stoczyl sie juz dawno na dno ... dodanie yangow do IS'a to uz cios ponizej pasa , nie mowiac ze za JEDYNE ( tak to ironia.. ) 1000sm mozesz kupic zwoj , ktorym mozesz przeniesc postac z s50 do np s51 cco juz jest po prostu zenada ... ^^

https://www.youtube.com/watch?v=8ODI-D2DzVE  MIA KHALIFA ! :)

PAMIĘTAJ NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ ,KIEDY UPADASZ WSTAWAJ !!

:yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

metin postoi długo wraz z postępem techniki pewnie będzie ta gra bardziej wzbogacana w grafikę 3d/shadery/efekty jak w innych grach typu aion,tera etc która zachęci tych co grają i nowych ;)­

Opublikowano

Wiadomo długo już nie postoi wychodzą nowe gry, są też lepsze na topie typu cs,lol,dota a metin to klasyka dlatego ludzie jeszcze grają myślę ,że do 3 lat i praktycznie nikt nie będzie grał jak w Tibie czy tez jeszcze nie dawno gta SAMP :)

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

Śmieszą mnie ci ludzie co tak gadają że zagrali by na oldschoolu.. Ile było takich serwerów zawsze kończyło się na tym że po tygodniu liczba osób online wynosiła 10

Opublikowano

Śmieszą mnie ci ludzie co tak gadają że zagrali by na oldschoolu.. Ile było takich serwerów zawsze kończyło się na tym że po tygodniu liczba osób online wynosiła 10

Z pewnością licząc to że nazwa oldschool nie odzwierciedlała prawdziwego starego metina, bo tego nie da się już zrobić, no chyba że naprawdę by się ktoś postarał a nie zrobił old*uj na szybko i byle jak...

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Z pewnością licząc to że nazwa oldschool nie odzwierciedlała prawdziwego starego metina, bo tego nie da się już zrobić, no chyba że naprawdę by się ktoś postarał a nie zrobił old*uj na szybko i byle jak...

Nie każdemu dogodzisz ^^

Polać ci .. taka prawda :)

Opublikowano

Moim zdaniem Metin2 jest pamiętną grą dla wielu graczy. Wiele osób zaczynało swoją przygodę od Metin2 PL. 
Czy Metin kiedyś zostanie zapomniany? Myslę, że nie. Uważam tak, ponieważ metin funkcjonuje na zasadzie; jeden odchodzi, drugi przychodzi. 
Do nowych serwerów są dodawane dodatki, które jak najbardziej ułatwiają grę i sprawiają, że staje się ona ciekawsza.

Opublikowano

Tibia też miała nie istnieć do 2010 roku, a w zeszłym tygodniu widziałem Live i 3000 osób które oglądały.

Zadam wam wszystkim teraz jedno pytanie: Ilu z was, w ostatnim czasie grało chociaż tydzień w grę, która wyszła przed 2010 rokiem? 

-GTA III, VC, SA?

-Może Gothic?

-Tibia? Przyznać się, kto napitalał kwadratem w kwadraty ostatio? 

Metin2 nie minie, jego czasy też nie. Ludzie przychodzą i odchodzą, ale póki znajdą się ludzie, którzy pamiętają tą grę to Metin nie zniknie :)

Nawet jeśli serwery GF opustoszeją, to myślę, że i tak powstanie jeden serwer International. Jeśli nie od GF, to od WebZena.

Pozno odpowiadam , ale wlasnie w Gothic'a gram 2 tygodnie Gothic 2 Noc Kruka wieczorem z muzyczka w Jarkendarze w tle to cos pieknego :)

Opublikowano

Metin2 będzie żyła dopóki nie stworzą lepszej gry o podobnym charakterze tzw. Metin 3 :)

jeśli już PL upadnie i wszystkie priv serwery to zawsze znajdzie się ktoś kto postawi serwer żeby zarobić kase, a będzie miał lawiej się wybic bo nie bedzie konkurencji

Opublikowano

Sporo jeszcze postoi, mają hajs a to ważne.

Na pl dalej jest po 2k luzem na serwerach ;p

Botów nie ma na pl wgl, widzę dawno nie byłeś ale usuneli HackShielda i dali GameGuard i boty nie działają, pozdro.

Btw, skoro jak piszesz privy, bez biznesplanu i żadnego kapitału w większości przypadków mają stać 10lat, a global, który ma miliony & lepszych informatyków [możliwe, że są lepsi ale tam są po prostu dobrzy] ma nie stać? f**k logic

Plusem privów jest to, że mają source, a global go nie ma. ;p
Zabij się xD

GF ma nie posiadać kodu własnej gry?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ta gra ma coś w sobie wyjątkowego. No spójrzcie, nie dość że gra ma dość parę lat, to teraz same privy mają więcej graczy niż global i privy innej gry razem wzięte. Ludzie cały czas wracają i też przychodzą nowi, chociaż nie ukrywajmy że większość wraca. ViQney wracał do gry chyba ze sto razy. To jak popularny jest teraz Metin2 jest dowodem na to że szybko nie upadnie. Spokojnie możemy mu dać jakieś 10 lat albo nawet więcej. Jest jak drugi WoW :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...