Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zgłosić kogoś niedozwolony serwer w minecraft sprawdzający prywatność?

HaXMasTer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazbieraj w sposób zgodny z prawem, rzetelne dowody obciążające podmiot oskarżenia, z podstawy jakiegoś argumentu prawnego i pozwij podmiot oskarżenia. 

Masz dowody? do sądu z nimi!

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Zależy jakie pliki sprawdzają.

Jeżeli grasz na serwerach Survial + gildie, EasyHard czy Hardcore to takie serwery mają swoje regulaminy więc na początku polecam przejrzeć regulamin serwera zanim się zacznie grę. Administracja najczęściej sprawdza graczy który są podejrzewani o cheaty, wspomagacze. Podczas sprawdzania, sprawdzane są głównie pliki gry Minecraft i inne pliki w których mogą znajdywać się cheaty/Skrypty.
Więc polecam przed grą przeczytać regulamin.
Przytoczę kawałek regulaminu znanego serwera Hardcore xyz:
Na samym początku jest już napisane coś takiego:
 1.4 - Gracz, który nie zgadza się na warunki zawarte w regulaminie nie może grać na serwerze.
Następnie mamy takie coś:

1.7 - Administracja ma prawo przejrzeć wszystkie pliki, które mogą zawierać potencjalne cheaty [niedozwolone modyfikacje] bez zgody gracza. 
   1.8 - Administracja ma prawo poprosić gracza w każdej chwili o udostępnienie zdjęć - dalej "ss'ów" bądź ekranu - oraz folderów o których mowa w punkcie 1.7.

Więc polecam przed grą czytać regulamin, aby później nie wynikły z tego żadne problemy ;)

A co do bicia na gamemodzie to możesz poskarżyć się do Założyciela serwera, ale jeżeli to było takie bicie że "gracz xxx proszony na ts'a Logniesz perm!" i wtedy cię uderzają łapką byś im nie uciekł. 

Opublikowano

Do sądu z typem, bije graczy na gm!!!11!111! Do minecraftowej policji!

Myślę, że sytuacja wygląda tak, że miałeś cheaty lub kolega czy ktoś, administrator podleciał na gm, zobaczył, że masz antyknocka czy coś i Cię zbanował. Później chciał sprawdzić Twoje pliki w minecraftcie by sprawdzić czy coś miałeś, a ty teraz chcesz się zemścić.

Bez Twojej zgody nie mają jak sprawdzić plików, chyba, że pobrałeś jakiegoś ich wirusa, nie da się ich nigdzie zgłosić, bo nie łamią prawa.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Pewnie miałeś cheaty, dostałeś bana i teraz chcesz zgłosić ,że serwer c*****y itd.

nRdaJ3Y.png

Oficjalne oświadczenia Sralandora10: Chujnus - nazwa serwera, nie ma na celu nikogo urazić ew. Mnie Sralandora10.

Opublikowano

po tym czymś: "bicie graczy na gm" mogę stwierdzić, że jesteś łatwowiernym dzieciakiem (2posty) które ma 8 lat. :/ Co ja się będę wysilał w takich tematach. "Sprawdzają pliki komputerowe" - serio? niby jak? jak sobie żeś keyloogera czy trojanka pobrał to nie ma się co dziwić  B) Polecam granie na premce nie na jakimś syfnym non premium

Opublikowano

Sytuacja jest bardzo nietypowa. Takie są zasady serwerów minecraft i należy czytać regulamin.
Jeśli masz dowody, że na serwerze dzieje się coś niepokojącego to jest jeszcze opcja zgłoszenia tego do hostingu, ale to tylko w wyjątkowych sytuacjach, a nie "bicie na gm".
Polecam Ci zmienić serwer, bo co to za gra, gdy nie ma się z niej przyjemności, hm?
Tutaj na forum znajdziesz wiele serwerów, zobacz:
http://www.mpcforum.pl/forum/299-minecraft-publikacje-serwer%C3%B3w/

qTyp0z6.png

Opublikowano

Yyyy temat trochę wygląda jakby założył go 11 latek. Jak Ci się nie podoba sposób w jaki Administratorzy prowadzą ten serwer to po prostu znajdź sobie inny. Jest tyle serwerów  :rolleyes:

Opublikowano

To ja się zapytam skąd niby użytkownik może wiedzieć że on sobie sprawdza pliki ?? Jak jest to praktycznie nie widoczne dla kogoś kto używa jakiegoś programu. Owszem nie ma problemu sprawdzić jakie pliki znajdują się na kompie, sam zrobiłem swój launcher i używam tego według ciebie "nielegalnego" sprawdzania plików aby paczka była zawsze aktualna oraz aby nie było duplikatów modów. I tak wszelkie programy które się aktualizują sprawdzają pliki ale nic nie wychodzi poza folder w którym są składniki tegoż programu. A jeśli ściągasz virusy to nie płacz

Opublikowano

1. Jeśli coś ci tam przeszkadza... to nie graj

2. Ten temat nie ma sensu...  o.O

Jeśli pomogłem lub podoba ci się mój post, daj Lubię to

To nic nie kosztuje

Opublikowano

Powiem tak: "Nikt nie będący uprawnionym przez właściciela danego urządzeia nie może Ci grzebac w plikach które trzymasz na komputerze/serwerze." Ps. Właścicielem komputera (w Twoim wypadku) z pewnością jest Mama/Tata, jeżeli oni żlozą donos sprawa jakos sie rozpocznie.

Po co grasz na serwerze na którym czujesz, że Twoje dane i pliki są zagrożone?

Jeżeli chcesz zgłosić serwer, to gdzie?; Jakie masz dowody? Szukanie Wlasciciela serwera jest bezsensu, bo to z pewnością jest nie prawda odpowiedz mi na pytnie: " Jak wejść po przez serwer komuś do komputera"

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie da się ... chyba nie pójdziesz do sądu i powiesz:

gram na serverze minecraft i biją mnie na gm a sędzie nie zrozumie ....

Mam radę : nie graj tam

4.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sam grałem na serwerze gdzie administracja gdy podejrzewa o czity to natychmiast piszą aby wbić do nich na ts'a. Jeżeli wyjdzie się w tym czasie to otrzymujemy Bana. Więc to wtedy tak jakby przymuszają Gracza na sprawdzanie. Mają wtedy jakiś program którym grzebią po plikach Minecrafta i komputera szukając haków nie ważne na jaką wersję czy chociażby na pulpicie. W moim przypadku miałem haki wersja 1.2.5 na singlu a ich serwer był 1.7/1.8 i wsadzili bana za niby czitowanie :x

W regulaminie wtedy akurat nie pisało DOSŁOWNIE nic o tym że sprawdzają Graczy programami a jak im o tym pisałem to mieli mnie w du**e.

Po prostu nie graj na takich serwerach i to tyle.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieciaku masz problem bicie łapką na gm o ile mają to anty logout żebyś się nie wylogował na ts'a jak cie zaprosili i przesłali ci taki pewien programik to ci sprawdza tylko pliki wylogujesz się z neta i przestanie ci sprawdzać ale wiesz jak dziecko używasz cheatów to się zabij bo ten że program służy do SPRAWDZANIA plików sprawdza dokładnie dziecko jak tak jest możesz ich pozwać do sądu jak ci przesłali wirusa a nie program do pobrania.... dokładniej część jego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...