Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś jest ze mną nie tak, czy z grą?

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pieprzenie o monitorze 144Hz, szczerze powiedziawszy nie widzę różnicy (na pulpicie owszem) pomiędzy TN 60Hz a 144Hz. W grze nie robi to większej różnicy, oczywiście przy input lagu na poziomie 30ms jest trudniej ubić ale 90% TN'ek ma poniżej 20ms. Monitory 144Hz które 'mają' niby tam 1ms opóźnienia z włączoną funkcją "tryb błyskawiczny" schodzą do ~10ms.

Sporo od gry zależy z kim się gra oraz jakie sa morały teamu, po przegrywaniu w TT morały w CT nie zawsze są zachwycające.

*morale

Jest z resztą jakiś polski pro player grający na 60 hz. Nie pamiętam nicku.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pieprzenie o monitorze 144Hz, szczerze powiedziawszy nie widzę różnicy (na pulpicie owszem) pomiędzy TN 60Hz a 144Hz. W grze nie robi to większej różnicy, oczywiście przy input lagu na poziomie 30ms jest trudniej ubić ale 90% TN'ek ma poniżej 20ms. Monitory 144Hz które 'mają' niby tam 1ms opóźnienia z włączoną funkcją "tryb błyskawiczny" schodzą do ~10ms.

Sporo od gry zależy z kim się gra oraz jakie sa morały teamu, po przegrywaniu w TT morały w CT nie zawsze są zachwycające.

NIE MA ROZNICY MIEDZY 60 HZ A 144 ? AHA

chyba ze masz 70 fps no to nie widzisz roznicy :)

Opublikowano

NIE MA ROZNICY MIEDZY 60 HZ A 144 ? AHA

chyba ze masz 70 fps no to nie widzisz roznicy :)

300-500 fps ~średnio. W meczu nie robi to większej różnicy, może przy AWP, ale przy graniu kałachem, pingu 15 oraz 144Hz nie ma takiej różnicy żeby to było warte 1000+zł.

graphic.png
Opublikowano

300-500 fps ~średnio. W meczu nie robi to większej różnicy, może przy AWP, ale przy graniu kałachem, pingu 15 oraz 144Hz nie ma takiej różnicy żeby to było warte 1000+zł.

na moim poziomie daje to ogromną przewagę ;]

Opublikowano

Widzę że temat dalej aktywny. U mnie dalej to samo, mam problem graniem po stronie terro, bo wtedy ja muszę atakować a wydaje mi się wtedy że zawsze przeciwnik ma wtedy nade mną przewagę czasową. Dodatkowo zauważyłem dziwną rzecz, nie wiem czy to tylko ja to tak widzę że przeciwnicy po prostu w biegu mnie pestkują, nie muszą się zatrzymywać i trafiają. Nie wiem czy to kwestia pingu, tickrate czy czego innego ale jest to dziwne, bo ja w takiej sytuacji muszę zatrzymać żeby trafić a typek sobie biegnie i mnie trafia.

Opublikowano

Chyba najlepiej w takim wypadku zrobić sobię przerwę od CSGO, skill ci powróci i będziesz trzeźwo patrzył na grę.

Różnica między 60hz a 144hz jest i to wielka,  wszystko jest płynniejsze oraz reakcje są szybsze.

Opublikowano

Widzę że temat dalej aktywny. U mnie dalej to samo, mam problem graniem po stronie terro, bo wtedy ja muszę atakować a wydaje mi się wtedy że zawsze przeciwnik ma wtedy nade mną przewagę czasową. Dodatkowo zauważyłem dziwną rzecz, nie wiem czy to tylko ja to tak widzę że przeciwnicy po prostu w biegu mnie pestkują, nie muszą się zatrzymywać i trafiają. Nie wiem czy to kwestia pingu, tickrate czy czego innego ale jest to dziwne, bo ja w takiej sytuacji muszę zatrzymać żeby trafić a typek sobie biegnie i mnie trafia.

To się nazywa szybkość reakcji i aim. Typek po prostu szybko się zatrzymuje i wypieprza bułę, że nawet tego nie zauważasz. Po prostu jest lepszy.

Na wyższym poziomie po stronie terro trzeba pilnować różnych pozycji, a jak już gdzieś wychylasz to na flashu, a najlepiej po prostu pilnować przed skrótami ceteków, a później gdzieś wbić razem z teamem. Nie ma sensu wychylać na wcelowanego ceteka bez flasha i w pojedynkę, gdyż bardzo rzadko spudłuje. Z AWP to już na 99% nie spudłuje. Na silverach można tak sobie wychylać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No możliwe że tak jest tak mówicie, ale to trochę głupie bo w sumie niektórzy mówią też że ja czasem w biegu strzelam do nich, tak samo ja widzę że niektórzy robią to samo mi. Jeszcze dzisiaj popróbuje się pobawić ratami, je zmniejszyć bo wczoraj czytałem że na 70 pingu lepiej tam jakieś inne, niższe ustawić. Nawet na filmikach na yt jak patrze jak ludzie strzelają do gości którzy się nie ruszają i wszystko trafiają a ja mogę strzelać prosto w gościa, on się nie rusza, mną rzuca a ja i tak nic nie trafiam. Jeszcze tak wgl wspominałeś o poziomie, w większości z meczów z randomami z którymi gram dużo osób nie używa wgl granatów, nie mówiąc o tym że nie umieją np. podstawowych smołków na mirage :D Teraz mi się wydaje że ten poziom po tych wszystkich ban wave jest o wiele niższy niż kiedyś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...