Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś jest ze mną nie tak, czy z grą?

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie po przegranych około 1000h i 500 wygranych mmach jestem w supreme. Problem jest w tym że w wiekszości meczów  k/d na rowno albo w niektórych robie 5/16 nie mogac nic zabic, rzadko kiedy mam staty typu 20/10. Nie wiem czy to kwestia pingu, bo jeśli ktoś ma 15 a ja 70 to nie ma opcji zeby go zabic jak on mnie pierwszy trafi. Czasami moge sprejować w typa ktory biegnie, a potem sie okazuje ze on nic nie dostal. Moze tickrate ? Codziennie przed graniem mmow wbijam na neogear dm i robie tam w trakcie 1 mapy staty cos kolo 150/80 bez problemu majac x2 mniejszy ping niz na mmach. Uprzedzając pytania fpsów mam stałe 300 i nie tracę pakietów.

Opublikowano

Na takich rangach sprzęt zaczyna odgrywać co raz to większą rolę. Posiadacze monitorów 120-144 Hz mają sporą przewagę nad graczami z normalnymi monitorami. Brak smużenia i niski czas reakcji robi swoje.

Opublikowano

Raczej rutyna graczy. Każdy ma gorsze dni. Tym bardziej, że często na Globalach są osoby które powinny być ponad tę rangę. Chociaż ja np. mam problem z graniem na szwedów którzy zawsze mają 5 pingu, też coś w tym jest. No i jest sprawa hitboxów, które działają jak gówno. :) 

he?

Opublikowano

Raczej z Tobą. Ja też wbijam na DM to staty wyjebane w kosmos, a w grze warzywo. Tickrate każdy ma taki sam. Może spróbuj zmienić sensitivity? Albo rozdziałkę?

Na takich rangach sprzęt zaczyna odgrywać co raz to większą rolę. Posiadacze monitorów 120-144 Hz mają sporą przewagę nad graczami z normalnymi monitorami. Brak smużenia i niski czas reakcji robi swoje.

Pieprzenie, można grać normalnie na 60 hz i dobrze.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja na moim IPS'ie mam 75 hz przy 1024x768, więc nie jest zbyt cudownie. Sensitivity próbowałem kiedyś zmieniać, ale wtedy to przez jakiś miesiąc grał bym jak totalny bot, na rozdzialce gram juz tej sporo czasu i spoko mi się gra. Co do tickrate to chodziło mi o to że moge walnąć spreja w gościa który biega prosto po nim a on i tak nic nie dostaje.

Opublikowano

zmiana Sensitivity na tym poziomie mija się z celem. Ja dla przykładu na globalu potrafię zrobić 30/10, ale i często zrobię 10/25. Sam się zastanawiam o co może chodzić i myślę, że po prostu raz dobierze łatwiejszych przeciwników, innym razem trudniejszych

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ja aktualnie gram na 1.7 przy 400 dpi, gra mi się dobrze, ale jak bym zmienił np na 2.0 to bym nie mógł nikogo już zabić. Czasem mi się wydaje że przeciwnicy mnie "widza" szybciej niz ja ich zobacze. Moze to kwestia troche tego pingu, szczegolnie jak typ ma 15 a ja 70. Aimowo myśle że nie jest słabo, no ale na tych turniejach to albo mam kd równe albo robie cos w stylu 6/15 i nic nie mogę zabić. W sumie już mam coś takiego dłuższy czas i nie wiem czy czasem nie od momentu zmiany jakiegoś a4techa x7 na zowie fk1. Co prawda mam czułość niską, ale czasem mi się wydaje jak by to było za szybko. Często też nie potrafię zabić typa w plecy, nie koniecznie ruszającego się.

Opublikowano

Raczej z Tobą. Ja też wbijam na DM to staty wyjebane w kosmos, a w grze warzywo. Tickrate każdy ma taki sam. Może spróbuj zmienić sensitivity? Albo rozdziałkę?

Pieprzenie, można grać normalnie na 60 hz i dobrze.

Można, czy ja gdzieś powiedziałem, że się nie da? Sam gram na 60 Hz i potrafię sklepać nie jednego suprima tyle, że zmiana monitora daje ogromną przewagę.

Opublikowano

Najbardziej mnie zastanawia to jak patrze na to z kim gram (randomy), to goscie ktorzy ewidentnie gorzej strzelaja ode mnie w moim teamie robia wieksze staty. Teraz to supreme to tez nie jeste w sumie jakis duzy poziom po tych falach banow.

Opublikowano

Hmm, mi też jak gram zawsze się wydaje, że movement jak Olof, aim jak Scream. Ale później włączam powtórkę... i totalna kupa. Polecam Ci obejrzeć swój mecz.

Btw. smurfujesz czasem?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie smurfuje, gram ciągle na takich rangach. Ja nie mówie że jestem jakiś najlepszy, ale goście co gorzej strzelaja ode mnie potrafią wiecej zabić niż ja.

Opublikowano

Nie smurfuje, gram ciągle na takich rangach. Ja nie mówie że jestem jakiś najlepszy, ale goście co gorzej strzelaja ode mnie potrafią wiecej zabić niż ja.

Może wychylasz w zły sposób, niepotrzebnie i tyle.

A to, że strzelają gorzej od Ciebie to tylko złudzenie, obejrzyj demko swojego meczu, zobacz jak giniesz i oceń co robisz źle.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To przez haxów :) Chcesz wyjsc z silvera? ( nie czytalem dokladnie jaka masz range ) to rob ace lub zainstaluj se haxy i zabijaj caly team z awki bo inaczej masz przesrane z jp armia :)

@Edit napisal ten temat co ja a go nie wyzywacie, cos macie do mnie hmm? ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

76561198230710648.png

Opublikowano

Raczej rutyna graczy. Każdy ma gorsze dni. Tym bardziej, że często na Globalach są osoby które powinny być ponad tę rangę. Chociaż ja np. mam problem z graniem na szwedów którzy zawsze mają 5 pingu, też coś w tym jest. No i jest sprawa hitboxów, które działają jak gówno. :)

Nie mają 5ms :D Zwykle około 35.

Co do tematu, lepiej mieć cały czas k=d i od czasu do czasu 5/16, niż cały czas na minusie jak niektórzy z moich znajomych, a siedzą w globalu :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Costa tak mówie tylko o pingu na tabie, na net graphie mam 80, a w konsoli z kolei 100 ms. PolishDesigner może dlatego że ty jesteś w silverze i cie wyzywaja ? Ja sam wbilem ta range i poswiecilem na to troche czasu. Co do strzelania mojego teamu to przeciez widze jak padne i patrze jak ziomek strzela.

Opublikowano

To przez haxów :) Chcesz wyjsc z silvera? ( nie czytalem dokladnie jaka masz range ) to rob ace lub zainstaluj se haxy i zabijaj caly team z awki bo inaczej masz przesrane z jp armia :)

@Edit napisal ten temat co ja a go nie wyzywacie, cos macie do mnie hmm? ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wyjdz prosze cie wyjdz :D to ze ty nie potrafisz wyjsc z silvera to nie znaczy ze kazdy nie moze.. czekam az napiszesz znowu kolejny temat ze z silvera nie mozesz wyjsc w ktorym sie wygrywa gre samym pistoletem :D.Mam do ciebie tyle ze wyjsc nie mozesz z silvera w ktorym jest 0000000000000000000000000000000000000poziomy gier :) a on ma suprema :- ).

Costa tak mówie tylko o pingu na tabie, na net graphie mam 80, a w konsoli z kolei 100 ms. PolishDesigner może dlatego że ty jesteś w silverze i cie wyzywaja ? Ja sam wbilem ta range i poswiecilem na to troche czasu. Co do strzelania mojego teamu to przeciez widze jak padne i patrze jak ziomek strzela.

Nie patrz na ping  w tabeli bo to parodia jest :D pokazywalo mi 40 pingu a mialem takie lagi ze szok odpalan net grapha a tu 120 pingu hehe ciekawe.

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Wyjdz prosze cie wyjdz :D to ze ty nie potrafisz wyjsc z silvera to nie znaczy ze kazdy nie moze.. czekam az napiszesz znowu kolejny temat ze z silvera nie mozesz wyjsc w ktorym sie wygrywa gre samym pistoletem :D.Mam do ciebie tyle ze wyjsc nie mozesz z silvera w ktorym jest 0000000000000000000000000000000000000poziomy gier :) a on ma suprema :- ).

Nie patrz na ping  w tabeli bo to parodia jest :D pokazywalo mi 40 pingu a mialem takie lagi ze szok odpalan net grapha a tu 120 pingu hehe ciekawe.

Wiem, na tabeli mam 60 ms, na net graphie 70 ms a jak wpisze ping w konsoli to mam 100 pingu :D

Internet stacjonarny czy radiowy?

Mówiłem odpal demko, bo Ty lepiej pewnie nie strzelasz.

Internet stacjonarny od orange, w sumie wydaje mi się ze ping od ostatniego czasu mi trochę wzrósł, może dlatego że wakacje ale tak to problemów nigdy nie mam u nich. Co do tego strzelania to w sumie loteria, nie zawsze tez patrze jak oni graja, moze czasem po prostu zwarzywią tak jak ja.

Myślę że tematu nie ma co dalej prowadzić, bo to jednak sporo zależy od mapy, meczu, przeciwników, mojej drużyny itp. żeby móc to ocenić dlaczego czasem gram normalnie, a czasem jak bot.

Opublikowano

Ja Ci powiem tak, najważniejsze to nie zrzucać winy na ping, monitor itd. tylko na siebie i ostro nakurwiać, trenować. Może się też spinasz za bardzo? Ja zawsze jak się wkurwiam, stresuję , chcę grać lepiej to napinam mięśnie i wtedy to totalna lipa jest.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Powiem Ci często jak w mam teamie jakiegoś bota albo przegrywamy w głupi sposób wtedy się nie koncentruje na grze (właśnie wtedy najczęściej robie 6/19), bo np pisze do nich co źle robią albo zaczynam się z nimi wyzywać albo jeszcze zaczynam sobie odpuszczać po 8-0. Teraz w sumie staram się to ograniczać i jeśli ktoś się coś sapie, to od razu mute a w trakcie gry daje tylko info. Rozumiem że nie zawsze się wygrywa, ale czasem to jednak była przesada kiedy miałem 6 gier pod rząd przegranych bo miałem takich gości w teamie że nie wiedzieli co się robi w tej grze.

Opublikowano

To ja gram niestety solo, bo grając z 5 z której nikogo nawet nie znam (zaproszeni od znajomych, którzy nawet nie wiedzą jak oni grają) to zazwyczaj zawsze przegrywam, do tego po 1 meczu o ile jest przegrany każdy wychodzi z tsa bez słowa. Jedyna rada to chyba znaleść stała 5 i grać.

Opublikowano

No ja w sumie też mam ludzi z którymi mogę grać i takich których lepiej unikać. Jednak czasem tak wychodzi że gdzieś dołączę do znajomego gdzie jest ich 4 i reszty tam nie znam i potem okazuje się że grają gówno.

Opublikowano

Pieprzenie o monitorze 144Hz, szczerze powiedziawszy nie widzę różnicy (na pulpicie owszem) pomiędzy TN 60Hz a 144Hz. W grze nie robi to większej różnicy, oczywiście przy input lagu na poziomie 30ms jest trudniej ubić ale 90% TN'ek ma poniżej 20ms. Monitory 144Hz które 'mają' niby tam 1ms opóźnienia z włączoną funkcją "tryb błyskawiczny" schodzą do ~10ms.

Sporo od gry zależy z kim się gra oraz jakie sa morały teamu, po przegrywaniu w TT morały w CT nie zawsze są zachwycające.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...