Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Overlord

sebasku√4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3036014384690521379260.jpeg
Typ widowni: Seinen
Gatunek: Akcja, Przygodowy, Fantasy
Tematyka: Anioły/Demony, Magia, Potwory/Bestie/Monstra, RPG, Wirtualna rzeczywistość
Rok produkcji: 2015
Status: Emitowane
Odcinki: ?
Klasyfikacja wiekowa: +16

W roku 2138, przemysł gier opartych na wirtualnej rzeczywistości przeżywa wielki boom. Popularna gra MMO, Yggdrasil, zostaje pewnego dnia zamknięta. Jednakże jeden z graczy, Momonga, postanawia się nie wylogowywać. Bohater zostaje uwięziony w grze, a jego awatar zostaje przekształcony w postać wielkiego szkieletu znanego jako „najpotężniejszy mag świata”. Rzeczywistość gry powoli zaczyna się zmieniać, a postacie niezależne (NPC) otrzymują zdolność odczuwania emocji. Nie mając rodziców, przyjaciół, ani swojego miejsca w społeczeństwie, ten przeciętny młody mężczyzna postanawia zawładnąć rozpościerającym się przed nim, nowym światem, w jaki przekształciła się gra.

Gdzie obejrzę serię?

Overlord - Animezone

Overlord - Animeon

Jak dla mnie jeśli dalej anime to będzie szło w tym kierunku i utrzyma się aktualny poziom do samego końca, to zostanie najlepszym animcem, gdzie główny bohater zostaje uwięziony w grze z wszystkich, jakie dotąd widziałem. :)

Opis:

http://www.animezone.pl/odcinki-online/overlord

Opublikowano

Nie czytalem novelki bo taki jeden mi odradzal i mowil, ze c*****a wiec nie moge porownac do anime.

Chociaz za sam klimat stworzony poprzez art/opening te anime dostaje +1 w ocenie, lecz jak narazie jest przecietniakiem(?) lub nawet gorzej niz przecietniakiem, jedynie art sie wyroznia i nic wiecej.

Opublikowano

Pomysł na anime nawet ok, kreska ładna, "mroczny" w miarę ogarnięty i póki co OP główny bohater ( chociaż ten wygląd jego twarzy... niech już będzie. Trochę inaczej zachowuję się przy Albedo no ale gdzieś tam w środku jest prawdziwym facetem z krwi i kości. Zrozumiałe xD Podoba mi się to, że ma podwładnych ) Akcja się powoli rozkręca. Czekam na więcej pojedynków, na dłuższe pojedynki, na więcej krwi :D Ogólnie więcej akcji

ED i OP jakoś mi nie przypadły do gustu

W moim zestawieniu anime - MMO na chwilę obecną wygląda to tak : 

1. Log Horizon 

2. SAO ( 1 sezon ) VS Overlord. Walczą o drugie miejsce. Nie wydaję mi się, żeby Overlord miał wskoczyć na 1 miejsce

Opublikowano

Mimo, że lubię SAO (mam tu na myśli 1 sezon)to Overlord znacznie bardziej mnie zaciekawił, jeśli porównać obejrzane odcinki w obu tych tytułach.

Na którejś ze stron był komentarz, że anime pójdzie (domysły piszącego ) w akcje przez co będzie mniej scen przegadanych (podobno w LN jest ich mnóstwo). Trochę szkoda, żeby tak się stało.

Może to nic oryginalnego ale jest świetny opening jak i ending.

gfgdf

Opublikowano

Mnie wlasnie w Log Horizon strasznie wkurwiaja te przegadane sceny.

Overlord top1 MMO-Anime jak tego nie spierdola dalej.

Opublikowano

Hm obejrzałem ep5, i powiem w końcu: gratulacje! Nabel w końcu wygląda lepiej niż na obrazkach z novelki, nie to co ta szpetna albedo czy shalltear. I dobre seiyuu dostała :P

Opublikowano

@sebasku√4

Jak chodzi o wygląd Albedo to jest nawet całkiem okej ( póki nie robi takich min jak np. tutaj :D ) : 

http://i.ytimg.com/vi/SlZyv-OAa3I/maxresdefault.jpg

https://36.media.tumblr.com/e651a1fd77be6176422136472b81e200/tumblr_nrm69xzyZL1u6zbi9o1_500.png

Takiej psychicznej baby to Ja bym nie chciał mieć xD... i jeszcze jak się wydzierała w 4 odc. Wkurzające, ale z drugiej strony podoba mi się jednak to, że tak wiernie służy swojemu Panu :)

Co do tego wyglądu. Większość bojowych pokojówek albo nawet i wszystkie = Albedo ( lub lepsze od Albedo ) a później dopiero Shaltear

Opublikowano

Niby coś ostatnimi czasy przyspieszyli bo są już w 5tym tomie, ale anime szybko nadgoni (3-4 epy = 1 tom). Później tak troszku mdli lekka (?) schematyczność fabuły, a z tego co pamiętam jeszcze tłumacz overlord'a nie tłumaczył z japońskiego na angielski tylko z chińskiej wersji na angielską, bo on sam japońskiego nie umie. Więc też jego tłumaczenia ostatnio przyspieszyły bo wydano po chińsku bodajże do 7 tomu. Anime ma mieć 13 epów, więc skończy się najpewniej po tomie 3. Także ogólnie jak tam uważasz, ale zabierać się za novelke gdy anime już leci pełną parą.. novelki czyta się przed anime nie po :DD bo jak masz zamiar pomijać chaptery zawierające te 5 pierwszych epów anime to lepiej wgl. nie czytać :D

Opublikowano

tak, bo novelki są lepsze o anime.

W większości, ale nie zawsze. I tutaj właśnie są na dość porównywalnym poziomie, więc novelkę można czytać głównie po to by zobaczyć spojlery.

Opublikowano

W większości, ale nie zawsze. I tutaj właśnie są na dość porównywalnym poziomie, więc novelkę można czytać głównie po to by zobaczyć spojlery.

na pewno zawsze jeśli anime jest adaptacją novelki. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShanya3

gunwoprawda, w novelce same cliffhangery a w anime to ucinaja

niestety w anime czasem ucinają za duzo i nie pokazują sceny tak jak miała miejsce w novelce, mam tez na mysli np. co bohater pomyslal itp.

Opublikowano

niestety w anime czasem ucinają za duzo i nie pokazują sceny tak jak miała miejsce w novelce, mam tez na mysli np. co bohater pomyslal itp.

k**, napisałem że jest porównywalne dlatego że jest porównywalne pod każdym względem, tobie zawsze ciężko jest to pojąć -.- osobiście wolę czytać novelki, ale overlord jest na tyle "słabe" że anime wygląda o wiele lepiej na jego tle w porównaniu do innych... z obecnych tomów chyba tylko tom 5 warto przeczytać a nie oglądać, bo jest naprawdę dobry całościowo z Sebas Tian'em w roli głównej podczas gdy mc jebają na koniec na podsumowanie. Poza tym grand entrance mc'a w 4tym tomie też było godne pochwały ale to można sobie popatrzeć w anime, a tak to myślę że może walka

Ainz'a z Shalltear, aż do śmierci

też wyjdzie fajnie w anime. Więc poza tomem 5 spokojnie można oglądać anime póki co (nie żeby co ale i tak te 13 epów zakończy się na właśnie tym spojlerze wyżej, bo wątpię żeby rozpoczynali ten durny wątek z jaszczurami)

Opublikowano

Ja pierd... robicie mi taką chętkę na ten tytuł, a ja jeszcze tak w dupę z tym wszystkim jestem, że kilku starszych pozycji w moim "must plan to watch" nie zacząłem, nie wspominając o sezonie wiosennym, albo co gorsza - o letnim.

106071453484304291456.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niektórzy źle oceniali to anime, jednak wypada Ono bardzo i to bardzo dobrze.
Aż czeka się na kolejny odcinek. :)

Myślę, że warto obejrzeć, anime na tą chwilę zasługuje na conajmniej 9/10. :)

Opublikowano

^>

no to pewnie u Ciebie wyjdzie 10/10 bo w tym anime 13 epowym jedyna dobra akcja to będzie zakończenie, zaś takie zakończenia jak te wątku 1szego czy tego wątku obecnego z zbieraniem zioła są takie sobie.

Nie wiem czy to już pisałem, ale nie róbta sobie nadziei na 2 sezon. A jeśli jakimś cudem wyjdzie, to pewnie wycięty/okrojony/pominięty. Nie bez powodu kończą na 13 epach, czyli po 3 tomie xD

Opublikowano

^>

no to pewnie u Ciebie wyjdzie 10/10 bo w tym anime 13 epowym jedyna dobra akcja to będzie zakończenie, zaś takie zakończenia jak te wątku 1szego czy tego wątku obecnego z zbieraniem zioła są takie sobie.

Nie wiem czy to już pisałem, ale nie róbta sobie nadziei na 2 sezon. A jeśli jakimś cudem wyjdzie, to pewnie wycięty/okrojony/pominięty. Nie bez powodu kończą na 13 epach, czyli po 3 tomie xD

Nie ma co się dziwić. Adaptacja trochę słaba. Lepiej na LN skupić się.

Opublikowano

Polecam poczytać LN, nie dość że dobrze się czyta, to można sobie porównać LN do anime oraz zabija to czas w czekaniu na następny odcinek :D

A jest gdzieś LN po polsku na necie?

Opublikowano

Wątpię, przecież te lamusy zazwyczaj tłumaczą z angielskich tłumaczeń, a takowych przecież nie ma - te po angielsku są tłumaczone z chińskiej wersji overlorda. Warto wspomnieć że po eng Overlord miał zaledwie tom jak zaczęli robić mangę, czyli dobre.. pół roku temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...