Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to skomentuję :P

U6tdY7N.png

A tak po za tym. Mamy już 8 odcinek, a zostały 4. Sporo rzeczy z mangi nie wprowadzono... Chyba, że mają zamiar zrobić 2 sezon, to okej wybaczam. 

Zakładam, że seria zakończy się po opuszczeniu szkoły.

Sam odcinek należy do tych spokojnych, zakończenie nie zaskoczyło specjalnie

gfgdf

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@indywidualistaA

Nasza kochana Takeya :D Mimo iż tak jak napisałem na początku, szkoda, że są to małe dziewczynki (a nie inne postacie, nieco starsze) to wszystkie dają się lubić ;)

Jestem takiego samego zdania co ty. Przydałby się 2 sezon, no bo ile pokażą przez te kilka odcinków? Nie ukrywam, że fajnie byłoby mieć jeszcze jakiegoś mindfucka (choćby nawet na samym końcu) taki plot-twist. Mnie tam może w przeciwieństwie do Ciebie nieco więcej rzeczy zaskoczyć, bo przeczytałem jedynie kilka chapterów mangi.

Ranna Kurumi, szaleństwo Yuuri  

Byłoby fajnie to jeszcze zobaczyć. Mimo iż nie znam dokładnie mangi

opuszczenie szkoły. Już później do niej nie wracają?

- koniec serii. Może tak być :D  a 2 sezon to

ciąg dalszy po opuszczeniu szkoły

- miodzio :3 Mam nadzieję, że nawet jakby był tylko 1 sezon lub 2 też to teraz pod koniec twórcy nie zostawią nas, że tak powiem "z niczym" żebyśmy czuli ten niedosyt xD

Opublikowano

@Sil√eR

Cóż, one chodzą do gimnazjum więc już nie małe  ^_^ To już wina kreski. Jak ktoś coś mówi o małych dziewczynkach, od razu kojarzy mi się z F/kaleid  xD

Lajk za 

Ranna Kurumi, szaleństwo Yuuri  

Drugi spoiler.

Z tego co mi wiadomo, to na razie na to wygląda :P

Trzeci spoiler.

No pewnie, że miodzio bo później jest tylko ciekawiej  <3 .

Co do czytania mangi, jak oglądasz to nie ma sensu czytać, bo dobrze idzie im odwzorowanie ;) Chyba, że naprawdę jesteś aż tak ciekaw co dalej  :rolleyes:

gfgdf

Opublikowano

O 19-20 w sobote na Shindenie bedzie z Polskimi napisami. Spoilery mnie nie zaskoczyly, ale w koncu cos sie dzieje..

Cos od siebie dodam po dacie wyzej :)

Ale prawda, Megu-Nee jest przerazajaca..

--------------------------------

Po odcinku:

Odcinek luźny, lecz ja mam się do czego doczepeić. Pierwsze co zauważyłem, to może coś z nazwami stacji radiowych, może coś z tym będzie kombinowane. Druga sprawa to 9 odcinek, Taroumaru pewnie zszedł na podziemne piętro piwnicy. Tam spotkał Megu-Nee. Z odcinka 8 (Początek) Mamy Megu-Nee podchodząca do swojego biurka i patrzy na swoje zapiski (jako zombie). Wiadomo, zombie nie myśli, chodzi byle gdzie. Ale to dalej znaczy, że BIURO Megu-Nee znajdowało się w Piwnicy na dolnych piętrach.

Co o tym myślicie?

Opublikowano

­Przyszłość Taro

Taromaru jak uciekł teraz to zostanie ugryziony, zamieni się w zombie? a dziewczynki będą musiały okłamać Takeya'e

Dobrze zapamiętałem? @indywidualistaA W sumie w ED jest pokazany.

Co do tego co napisałeś:

Nawet nieźle to wykombinowałeś. Swoja drogą w fajnym miejscu miała to biuro. Ja bym się chyba bał na jej miejscu tam siedzieć :P Zombie się przemieszczają, ale są bardzo głupie i zważywszy na to jak chodzą to wszędzie się nie dostaną

Odcinka jeszcze nie widziałem (jedynie spoilery :D) Megu taka w tym 9 odc. urocza :3

Obejrzę odcinek za jakiś czas i poczytam na necie co ludzie piszą na temat tego odcinka. Może będzie coś nowego, ciekawego ;) Raczej nic mnie już więcej nie zaskoczy z tego odcinka.
Opublikowano

ale jak ta w czapeczce chodziła zeby gadac z megu to nie chodziłą do piwnicy tylko przed jakies drzwi, czyli tam ja ostatnio widzieli

@HarryPotter:* xD

Ta w czapeczce = Yuki.

http://pl.tinypic.com/r/mbqt00/8

http://pl.tinypic.com/r/e87tpl/8

Screeny z 8/9 odcinka. Drzwi są identyczne, to fakt. Na piwnicę to też mi nie wygląda, gdyż na obrazku sięga światło księżyca.

Jednak, jak Yuki była u Megu-Nee, jest cicho. W 8 odcinku były odgłosy zombie.. Kiedy Yuki stała przed drzwiami, było cicho.. Najwyraźniej ten pokój miał kilka wejść, przez który weszły Zombie, to też może być powód, przez który została ugryziona. Korytarz, w którym Megu-Nee była na poczatku 8 odcinku, był długi i w 1 stronę stało biurko. To potwierdza, że pokój miał więcej wejść, gdyż wątpie, że długi korytarz z samym biurkiem miałby 1 wejscie. 

Jakby co, pytaj więcej, może się czegoś jeszcze dowiem. ;)

-----------------

http://pl.tinypic.com/r/14joroj/8

Tutaj Screen z długiego korytarza.

http://pl.tinypic.com/r/262w9b9/8

Tutaj screen z ostatniej sceny.

Screen 1 przypomina mi garaże samochodowe. Na screenie 2 po lewej/prawej stronie, widać segregatory, na screenie 1 już niezbyt wyraźnie. W dodatku, szerokość korytarzy się różni. Tak więc pokój Megu-Nee był połączony z innymi pokojami, a jak wyjaśniłem post wyżej, Zombie chodzą wszędzie i byle gdzie, więc wyraźnie trafił Taroumaru na nią.

Lecz jest jeszcze ten kot. Kto wydał odgłos "kota" ? Albo jest to samotne zwierze, albo mamy kolejne żyjące osoby.

@Edit:

Lekkie poprawki, bo trochę pomylilem screeny. :)

Opublikowano

no jakies kratoteki wiec pewnie to jest gdzies pod ziemia bo nie ma sensu tego trzymac na pietrach z uczniami xD a te drzwi co ona gada z nią to moz jakas stołówka 

swoja droga nie wiemy ile czasu zajmuje przemiana w zombie, ale skoro tyle ja dopadło to watpie zeby miała czas na napisanie czegokolwiek xD 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

no jakies kratoteki wiec pewnie to jest gdzies pod ziemia bo nie ma sensu tego trzymac na pietrach z uczniami  xD a te drzwi co ona gada z nią to moz jakas stołówka 

swoja droga nie wiemy ile czasu zajmuje przemiana w zombie, ale skoro tyle ja dopadło to watpie zeby miała czas na napisanie czegokolwiek  xD

Co do Taroumaru, nie wiem, czy będzie zarażony, bo Yuki za nim nie nadązą za wszelką cenę i go nie może złapać. W dodatku, zombie nie biegają.. (Chyba, że zajdą go od tyłu, w co też wątpie, bo jak przechodził tą drogą Nikogo nie spotkał.)

Przemiana w zombie zajmuje dość krótko, weź przykład tego Chłopaka co Kurumi uratowała.

Opublikowano

@Sil√eR

­Przyszłość Taro

Taromaru jak uciekł teraz to zostanie ugryziony, zamieni się w zombie? a dziewczynki będą musiały okłamać Takeya'e

Dobrze zapamiętałem? @indywidualistaA W sumie w ED jest pokazany.

Mhm, tak było.

EDIT po obejrzeniu.

Wybacz @Sil√eR byłem pewien, że to będzie ten odcinek :x. 

W sumie 9 odcinek nie był zbyt specjalnie ciekawy, coś tam się działo pod koniec, ale jak dla mnie to za mało.

gfgdf

Opublikowano

Na ten odcinek czekałem..

Oglądałem 10 odcinek, po angielsku (Nie mogłem się powstrzymać). 10 Odcinek zrobił ze mnie miazgę.. I fakt, Taroumaru został ugryziony.. Kurumi również.. Lecz na Taroumaru nie było już ratunku.. Kurumi albo uratują, podając jej ten lek, albo uje*ią jej rękę.. Ale dobra, mam się co do czego przyczepić:

- W korytarzu na dole, w którym znajduje się Megu-Nee, nagle przybrało tam pełno wody.. Albo jest jakiś przeciek, albo przez ten deszcz.

- Najprawdopodobniej Megu-Nee ma jeszcze jakąś świadomość. Po pierwsze: http://scr.hu/4r3c/1u9um. Jako ZOMBIE, piszę dalej w swoim notatniku.. Po drugie, WRÓCIŁA na swoje miejsce w biurze.. Patrząc na czas, nie wiele jej zajęło by tam wrócić/dojść. Tak więc to potwierdza tą informację, że Biuro Megu-Nee znajdowało się na dole.

- Yuki widocznie wraca normalna psychika.. (Jest to pod koniec odcinka)

Twierdzę, że na Kurumi nie będzie już ratunku.. Kiedy Kurumi uratowała tego chłopaka, minęła maksymalnie godzina do jego przemiany. Taroumaru miał całą noc, żeby się zmienić w Zombie.. Tak więc według mnie w 11 odcinku Kurumi się zmieni, zombie też się dobijają, przez co dziewczynki będą musiały opuścić szkołę..

Nie wiem co jeszcze, pękam by obejrzeć 11 odcinek, mogę i po Japońsku oglądać, nie mogę się doczekać.

// Dobra, czytałem Mangę, teoria w pi&du..   :(

Opublikowano

@RaVersoN

W końcu nadrobiłem 9 i 10 odcinek ^^

Ciekawe wizje. Zgadzam się z tym :)

Z mangi, z tych kilku chapterów, które widziałem, wydarzenia te wyglądały nieco lepiej: https://i.imgur.com/CZ4K8RN.png...

OP i ED fajnie się zmieniają przez ten cały czas. ED w 9 odcinku taki spoilerujący xD Jak to się zmieniało od 1 do 9 odc. https://www.youtube.com/watch?v=N9uMOfAiA94 

Na początku Miki opowiada o książce. Można się domyślić, że z Taro będzie bardzo źle + http://i.imgur.com/OeKRevI.jpgTaromaru nie łapie kości w OP

Wiedziałem tylko, że Kurumi zostanie ugryziona, że Taromaru też i że opuszczą szkołę - w zapowiedzi 11 odcinka Yuki ma na sobie plecak i stoi przy drzwiach, żegna się z Megu? Zamierza otworzyć drzwi i wejść tam?... Nie wiedziałem  kto dziabnie Kurumi, nie wiem też co się stanie z Kurumi. Fajnie jakby się przemieniła. No i ta przewodnicząca i jej zachowanie. Nie wytrzymała http://imgur.com/NkxReE9

Krew na czapce Yuki? http://i.imgur.com/dx5k4mz.png

http://i.imgur.com/VOq9WrY.jpg

Te różne ciekawostki znalazłem tutaj: https://www.reddit.com/r/anime/comments/3kefvz/spoilers_gakkou_gurashi_episode_10_discussion/

Nie zaglądam już więcej do mangi - chapterów. Czasami trochę te cienie mnie wkurzają na zombiakach. 

Gakkou Gurashi to jest o wiele lepsze anime niż Highschool of the Dead

Jeszcze tylko 2 odcinki. Nie wiem ile tam jest jeszcze materiału w mandze, ale fajnie jakby był drugi sezon :D ... tak mi się wydaję.

Opublikowano

Tyle czekania i w końcu jest ten odcinek :D. Jednak ten fragment o wiele bardziej podobał mi się w mandze. Materiału jeszcze jest, więc powinien 2 drugi sezon. Potem naprawdę jest ciekawiej.

Gakkou Gurashi to jest o wiele lepsze anime niż Highschool of the Dead

To dwa różne światy :P

gfgdf

Opublikowano

Ja mysile ze wszyscy zgina oprocz Yuki :D

Osobiscie nie sadze ze anime jest jakos wybitnie smutne, poprostu przeskok z OMFG KAWAIII do Creepy level 9000, sprawia ze to sie takie wydaje :D

Edited_1.png

Opublikowano

Dla tych co czytają mangę;

Czy opłaca się ją czytać do końca, czy zostawać np: Jak jest 9 odcinek Anime, to bodajże 20-21 Vol. w  Mandze?

Opublikowano

Dla tych co czytają mangę;

Czy opłaca się ją czytać do końca, czy zostawać np: Jak jest 9 odcinek Anime, to bodajże 20-21 Vol. w  Mandze?

Mangi zawsze się opłaca czytać, bo w 99% przypadkach są lepsze od ich adaptacji. Po prostu wiele w animu jest zmieniane, wyrzucane, pocięte, ocenzurowane itp.

Zawsze możesz się z oboma dziełami zapoznać też, by mieć porównaniu i przyszpanować na forach. Wielki plus jak dla mnie. :P

@down

No to ci odpowiedziałem.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Mangi zawsze się opłaca czytać, bo w 99% przypadkach są lepsze od ich adaptacji. Po prostu wiele w animu jest zmieniane, wyrzucane, pocięte, ocenzurowane itp.

Zawsze możesz się z oboma dziełami zapoznać też, by mieć porównaniu i przyszpanować na forach. Wielki plus jak dla mnie. :P

Nie jestem Pewny, czy Ty też to oglądasz, jest to dopiero 9 odcinek i chodzi mi o to, czy opłaca się czytać (do końca, skonczyć) jeśli dane Anime nie jest jeszcze zakończone.

Opublikowano

Nie jestem Pewny, czy Ty też to oglądasz, jest to dopiero 9 odcinek i chodzi mi o to, czy opłaca się czytać (do końca, skonczyć) jeśli dane Anime nie jest jeszcze zakończone.

Opłaca się, manga jest o wiele lepsza niż adaptacja oraz klimat jest lepszy. Opłaca się przeczytać, zwłaszcza jeśli chcesz dowiedzieć się co dalej oraz sobie porównać

gfgdf

Opublikowano

@Silver

Tam o wiele szybciej wszystko leci i ta akcja byla podobna (O ile jeszcze pamietam ale wedlug mnie tak bylo :D)

W mandze Yuki nie schodzi na dol i nie idzie ratowac Miki

I co sadzicie o 11 odcinku? Mnostwo rzeczy nie ma jeszcze z mangi a do konca mamy 2 odcinki. Mozecie ogladac po Angielsku owszem duzo sie dzieje ale nie mowia za wiele i wszystko idzie zrozumiec.

Ja sie spodziewam 2 serii, bo watpie by te wszystkie chaptery z mangi wsadzili w 2 odcinki inaczej sie zawiode na tej serii.

Wyklikane z fona, sorry za wszystkie bledy.

Opublikowano

@RaVersoN

Zgadzam się, jeśli nie będzie 2 sezonu to opinia o tej serii spadnie. Na 99.9% anime zakończy się przy

opuszczeniu szkoły.

Dalsze losy naszych bohaterek są jeszcze lepsze, a raczej dramatyczne :D.

Akcja z Kurumi czy możliwe załamanie Rii w pewnym momencie - jeśli okaże się, że będzie tak jak myślę, to będą jaja :D. Albo źle zrozumiałem wątek.-.

Nie mogę się doczekać tego :)

Rozumiem cię z tym pisaniem na telefonie, męczarnia jakich mało

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

To nie czytales mangi do konca?

Do momentu gdzie

Niby znalazły siostrę Rii, ale nie zbyt w to wierzę, i prawdopodobnie ta siostra istnieje tylko w umyśle Rii. Później w mandze było, że przytula siostrę jednakże na jednym z obrazków wyglądało jakby przytulała misia czy coś. W każdym bądź razie to nie była mała dziewczynka

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...