Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zainstalowana pamięć RAM

M4Sell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam włozone 2 płytki z ramami 2x2 pisze mi zainstalowana pamięc ram 4 gb ale w ( dostepne 3.25) o co chodzi? moge pobierać gry z wymaganiami 4 gb ramu ?

70489962284954469327.png

Opublikowano

PPM na komputer - właściwości - menadżer urządzeń - karty graficzne.

Lub skorzystać z programu do wykrywania sprzętu - np. Everest.

Albo ułatwić sobie życie i wejść w start/uruchom/dxdiag i przejść do zakładki EKRAN

Opublikowano

Wszedłem w TEN EKRAN i mam tutaj Nazwa Nividia GeForce 9400 GT

Producent Nividia

Typ mikoukładu GeForce 9400GT

Typ konwetera Dac: Interated RAMDAC

Przybl cał il pamieci 2414MB

Biezacy tryp ekranu 19,20.1029

Monitor rodzajowy ponitor Pnp

podp przez WHQL tak

Wersja DDi10

Model

Sterownika WDDM1.1

Uwagi nie znaleziono zadnych problemow

70489962284954469327.png

Opublikowano

Wyłącz ja w biosie

Co mam zrobic? jak wyłaczyć co ? wieć karta graficzna jest tutaj problemem?

70489962284954469327.png

Opublikowano

Pobierz CPU-Z, i daj screena z zakładek "memory" i "spd". W SPD musisz dać 2 ss, jeden po zmianie na Slot #2 (lub też inne, jeśli dostępne więcej.

Opublikowano

Podstawowe pytanie powinniście zadać... Jaki system? Jeśli 32bity to tyle ci będzie widzieć (i na 99% masz 32bity). Do tego system sobie rezerwuje część ramu na swoje potrzeby (więc jeśli masz 4 giga, to i tak nawet gdy będziesz miał 64bitowy system, będzie widzieć około 3,25giga ramu). Tak, możesz grać w gry wymagające 4 giga ramu, ale zawsze dobrze jest mieć go wtedy troszkę więcej.

http://www.poradydogier.pl/ - próby ze stroną

Opublikowano

Podstawowe pytanie powinniście zadać... Jaki system? Jeśli 32bity to tyle ci będzie widzieć (i na 99% masz 32bity). Do tego system sobie rezerwuje część ramu na swoje potrzeby (więc jeśli masz 4 giga, to i tak nawet gdy będziesz miał 64bitowy system, będzie widzieć około 3,25giga ramu). Tak, możesz grać w gry wymagające 4 giga ramu, ale zawsze dobrze jest mieć go wtedy troszkę więcej.

Gdy wchodze w właściwości mój komputer pisze ze mam zainstalowaną pamięć 64-bitowa. czyli co mam zainstalowac win 7 86x?

70489962284954469327.png

Opublikowano

Powoli spokojnie

Więc tak Masz system 64 bit.

Masz karte graficzną normalną i zintegrowZpewne ta zintegrowana zabiera ci 700mb ramu więc musisz wejść do biosu i odzukac zakładke gfx lub integrated graphics i dac tam na auto lub disabled

Lecz ja na twoim miejscu bym nic nie ruszał bo jest ok a ram zawsze możesz dokupić.

Opublikowano

Powoli spokojnie

Więc tak Masz system 64 bit.

Masz karte graficzną normalną i zintegrowZpewne ta zintegrowana zabiera ci 700mb ramu więc musisz wejść do biosu i odzukac zakładke gfx lub integrated graphics i dac tam na auto lub disabled

Lecz ja na twoim miejscu bym nic nie ruszał bo jest ok a ram zawsze możesz dokupić.

Nie moge juz dokupić ramu ;/ niestety płyta głowna nie wyrobi więcej ;x a co do tych 700 ramu to zdaje mi sie ze czuje różnice jak mam 3,25 a nie 4 w grach wymagających 4 gb ramy możesz mi jakoś bardziej szczegółowo napisać co mam zrobić  w biosie abym miał równe 4 gb?

70489962284954469327.png

Opublikowano

Tak powinny normalnie działać 

Jak już tak chcesz to zrób zdjęcia biosu każdej zakładki to zobaczymy.

Napewno masz 64 bit?

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale chyba płyta główna tyle właśnie maksymalnie obsługuje ramu.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...