Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fobia społeczna

Hardiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysiłek fizyczny naprawdę dużo daje. To wspaniałe uczucie, gdy po miesiącu stajesz przed lustrem, widzisz siebie lepszego, z lepszą sylwetką niż to było miesiąc temu. Stajesz na wadze, a waga jest o ten 1-2kg mniejsza. Takie rzeczy naprawdę dają dużo motywacji bo czujesz, że zrobiłeś dobrze. W życiu trzeba być trochę egoistą, przynajmniej w kwestii dbania o siebie. Z autopsji wiem, że ćwiczenia fizyczne poprawiają stan fizyczny jak i zarówno mentalny. Półtora roku temu nie wyobrażałem sobie nawet rozmowy z dziewczynami, a teraz spokojnie z nimi rozmawiam i mam dobre kontakty, już nie przejmuję się opinią innych na swój temat bo doskonale wiem jak wyglądam i znam swoją wartość. Przed okresem, w którym zacząłem ćwiczyć, wyglądałem bardzo źle, podchodziłem pod otyłość. Wygłądałem na takie może max 4/10 udało mi się wyrzeźbić ciało, odstawiłem gierki a psychika poprawiła się 100x aktualnie słychać nawet zdania, że jestem "przystojny" więc jak widać, da się i mam nadzieję, że i Tobie się uda pokonać te fobie :)

Ah to nie takie proste zmotywowac sie. Potrzebowalbym takiego "motywujacego opierdolu", coś jak pozytywny stres.
Opublikowano

Przedewszystkim musisz tego chcieć. Robić to wszystko dla siebie. Wiele razy chciałem rzucić to wszystko w cholerę, ale pomagały mi zdjęcia osób, które osiągnęły już dobre, jeśli nie doskonałe sylwetki. Filmiki motywacyjne, poradniki jak się motywować na youtube, jest ich mnóstwo. Jakieś książki możesz kupić lub ściągnąć z internetu. Więcej sposobów nie przychodzi mi do głowy. Co do tego opierdolu, to CT Fletcher robi bardzo dobry, polecam :D a poza nim takich motywatorów na yt to Greg Plitt, Tavi Castro i ogolnie kanał odwazsiezyc.

Opublikowano

Czytam niektóre z waszych wypowiedzi i z niektórymi się zgodzę a z innymi absolutnie.

Teksty typu " Idz do lekarza, bierz leki" nie sprawią że będzie lepiej, utwierdzisz się psychicznie w tym że faktycznie masz problem i nie dajesz sobie z nim rady a to bzdura.

Każdą fobię, obawę czy lęk można wyleczyć, są różne metody i najskuteczniejsze nie są leki które przestają działać po kilku godzinach a metody naturalne czy fizjologiczne.

W przypadku fobii społecznej jak i większej ilości przypadków zalecałbym "Trening autogenny Schultza" to bardzo proste ćwiczenie pozwalające wyciszyć swój organizm, uspokoić się.

Ta metoda pozwoli Tobie radzić sobie ze stresem ale pytanie co dalej ?

Jeśli potrafisz już się uspokoić a przynajmniej wiesz jak i próbujesz trzeba zacząć pracę w społeczeństwie, nawiązywać nowe kontakty które z biegiem czasu sprawią że będziemy bardziej otwarci na świat który nas otacza a raczej ludzi którzy żyją na tym pieprzonym świecie.

Taka moja mała rada, co do tego co wyżej pisałem, staraj się uspokajać techniką Schultza a następie zapisać się gdzieś gdzie ludzie "AKTYWNIE" spędzają czas.

Dobrym do tego przykładem są treningu sztuk walk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...